permakulturni farma ZION (1kwp vítr,1kwp slunce) Mirovice
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: permakulturni farma ZION (1kwp vítr,1kwp slunce) Mirovic
pozor na to, v případě náhlého ochlazení/oteplení je velká akumulační hmota problém, ale snad nejsme skleníkoví tvorové, které pokles/ nárůst teploty o několi stupňů zabije. Mám v paměti rána u prarodičů, kde před zatopením v kamnech bylo cca 16°C a pak při vstávání víc než 20, takže konstantní teplkota je vlastně proti lidské přirozenosti, v jeskyni u ohně byly rozdíly jistě větší.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Díky za tip na na měření. Ohřívání vody sluncem mě zaujalo opravdu hodně, v létě vaříme na plynovém sporáku a vodu ohříváme dřevem v brutaru. Samostatný ohřev vody ze slunce bez potřeby el. proudu je pro off-grid v našem podnebí idealni. Ušetříme spoustu dřeva a k soběstačnosti o krok blíž:-). Brco přeju hodne stesti s peci pro mně je to nevyhovující, škoda. Psal jsi ze chceš vařit na dřevě i v létě- jestli jsem to dobre pochopil. Chtěl bych ti doporučit plynovou bombu. Vyjde nas to na 80 Kč mesicne a v lete je u kamen horko:-).
-
Plynovy sporak uz je zapojeny ,ten je zaklad na varenie,drevo je len zaloha...
prave ta tazka pec by mohla byt vyhoda,pravdaze ak sa bude pravidelne temperovatkodl69 píše:pozor na to, v případě náhlého ochlazení/oteplení je velká akumulační hmota problém, ale snad nejsme skleníkoví tvorové, které pokles/ nárůst teploty o několi stupňů zabije. Mám v paměti rána u prarodičů, kde před zatopením v kamnech bylo cca 16°C a pak při vstávání víc než 20, takže konstantní teplkota je vlastně proti lidské přirozenosti, v jeskyni u ohně byly rozdíly jistě větší.
-
To se omlouvám:-) pěkná kuchyň. Přeju krásnej pozitivní den všem.
-
Budu zlepšovat stávající systém a rad bych ho používal příští rok a pak ho instaloval do karavanu až se dodělá velká fve u domu. V karavanu je 12v instalace tudíž system musi být též 12v. Rad bych jeden panel kvůli manipulaci a stojanu. Mohli by jste mi poradit jake komponenty si nejlépe pořídit. Díky
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Trochu nechápu???
Ty chceš do domu 12V systém a pak ho dát do karavanu a do domu udělat pořádnou FVE?
Nebudou to vyhozené peníze?
Jinak mám k prodeji 12V měnič podobný axpertu viz: Prodám měnič PS1K-1250, DC/AC 12V/800W při osobním převzetí můžu předvést....
Ovšem je to tak akorát na svícení - pro dům má malý výkon 800W! a do auta je zase hlučný.
A do auta bych taky nedával 12V systém protože stejně ho nemůžeš připojit na autobaterii to by jsi ji zničil ta není na takový provoz stavěná a když budeš kupovat i baterii tak bych pořídil systém na 24V a pak měnič s výkonem 2 až 3kW aby se tam dalo krátkodobě připojit i něco silnějšího.
Ty chceš do domu 12V systém a pak ho dát do karavanu a do domu udělat pořádnou FVE?
Nebudou to vyhozené peníze?
Jinak mám k prodeji 12V měnič podobný axpertu viz: Prodám měnič PS1K-1250, DC/AC 12V/800W při osobním převzetí můžu předvést....
Ovšem je to tak akorát na svícení - pro dům má malý výkon 800W! a do auta je zase hlučný.
A do auta bych taky nedával 12V systém protože stejně ho nemůžeš připojit na autobaterii to by jsi ji zničil ta není na takový provoz stavěná a když budeš kupovat i baterii tak bych pořídil systém na 24V a pak měnič s výkonem 2 až 3kW aby se tam dalo krátkodobě připojit i něco silnějšího.
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 78 Odpovědi
- 6592 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Doktor
-
- 17 Odpovědi
- 1394 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od cipis
-
- 12 Odpovědi
- 1095 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od NOPARasito
-
- 12 Odpovědi
- 4744 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od tomas
-
-
24/7 PC farma na solar zly a drahy napad?
od kobi » » v Servery, počítače a notebooky
24/7 PC farma na solar zly a drahy napad?
- 12 Odpovědi
- 2907 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od rottenkiwi
-