Srovnávač cen bazarových aku

Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
glottis
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: Srovnávač cen bazarových aku

Příspěvek od glottis »

knopis píše: sob říj 26, 2024 8:23 pm Nějak extra jsem to nestudoval ale nějak mi v hlavě utkvěla informace že li-xx baterkám škodí rychý přechod nabíjení/vybíjení a naopak. Nemůže to s tím poškozováním souviset?
Kdyby to byl obecny problem tak by tech miliony tesel bylo na odpis. Bez dalsich informaci se v tom nema cenu vubec babrat.
kyocera

Příspěvek od kyocera »

Když jsem uviděl na fotce nabízené baterky v bazaru, jak se mně tato stará informace z veletrhu v Brně vybavila.
Mohl jsem si informaci dál nechat jen pro sebe, nebo se s Vámi podělit. Pravděpodobně v tom upravovaném autě na veletrhu v Brně
původně byly NiCd baterky. A Ty nové baterky vysoké proudy při rekuperaci nezvládly. V mém příspoěvku nebyla řeč o žádných Teslách , které
maji elektroniku dokonale ošetřenou - TESLA to jsou nová auta . A také je rozdíl v chemii článků. Že by miliony aut TESLA byly na odpis je myšlenková je zkratka jednoho jedince. Takový názor mně spíše říká, nechat si informace pro sebe a neztrácet čas psaním na mypower.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
Mex
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Příspěvek od Mex »

Jen technická.
To s miliony Tesel byla reakce na post někoho jiného, ne na ten tvůj. Glottis to tam dal i s citací na co reaguje.

A to, žes napsal o potenciálním problému s rekuperací je fajn. Jen jsi tam (podle mě) neměl dávat ten odkaz na konkrétní prodej v bazaru, protože to vypadalo, jako že napadáš a dehonestuješ tu jeho nabídku.

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek