Kdo mi postavi FV?
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
Re: Kdo mi postavi FV?
Ale to je špatně házet to pod stůl.
Musíš jim hlavně dodat dokumenty které pojmenuješ tak jak chtějí aby se jmenovaly.
Co požadují:
graficky rozkreslene reakce systemu na vypadek - uděláš graf na ose x čas na y napětí DS a výkon FVE, když vypadne DS musí spadnout i FVE
nasledne zapnuti DS - to samé při zapnutí - když naběhne DS, naběhne FVE
dalkove ovladani HDO vykonu FVE - to je stykač navíc v projektu, FVE pojede přes stykač, když sepne signál HDO, odpojí se FVE
projekt - tomu se nevyhneš ale určitě to někde půjde obšlehnout
Tohle jim pošleš, napoprve budou chtít něco možná doplnit ale je to zvladnutelné. Když si vezmeš jaká nemehla občas projektují a montují střešní FVE tak to není žádná raketová věda.
Prostě něco napiš, nakresli, zkus někde stáhnout projekt, uprav dle tvých dispozic a drze to pošli.
Musíš jim hlavně dodat dokumenty které pojmenuješ tak jak chtějí aby se jmenovaly.
Co požadují:
graficky rozkreslene reakce systemu na vypadek - uděláš graf na ose x čas na y napětí DS a výkon FVE, když vypadne DS musí spadnout i FVE
nasledne zapnuti DS - to samé při zapnutí - když naběhne DS, naběhne FVE
dalkove ovladani HDO vykonu FVE - to je stykač navíc v projektu, FVE pojede přes stykač, když sepne signál HDO, odpojí se FVE
projekt - tomu se nevyhneš ale určitě to někde půjde obšlehnout
Tohle jim pošleš, napoprve budou chtít něco možná doplnit ale je to zvladnutelné. Když si vezmeš jaká nemehla občas projektují a montují střešní FVE tak to není žádná raketová věda.
Prostě něco napiš, nakresli, zkus někde stáhnout projekt, uprav dle tvých dispozic a drze to pošli.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
Dobře jaké je tedy v této situaci řešení? jít od systému s baterií? co případné přetoky?
-
- Lokalita: Hlučín
FVE bude má oddělená od DS ,nebo "státu" s přetoky do DS.Jsem schopen si ji postavit sám,nebo za pomoci známých,pokud je odpověď ne,tak jste tady špatně a musíte jinam za oficiálními staviteli.
Do FVE chci dát xy Kč,chci vykrýt xy % spotřeby domu,spotřeba probíhá nejvíce v xy hod., v tom co chci vykrýt je jaký souběh výkonu,chci to ovládat a hrabat se v tom jako ředitel ústavu,nebo si to bude žít svým vlastním jednorázově nastaveným životem,bude to postaveno najednou,nebo po částech?
PŘEČETL JSEM SI ÚPLNĚ STEJNĚ ZAČÍNAJÍCÍ VLÁKNA ZA POSLEDNÍ MĚSÍC?
Do FVE chci dát xy Kč,chci vykrýt xy % spotřeby domu,spotřeba probíhá nejvíce v xy hod., v tom co chci vykrýt je jaký souběh výkonu,chci to ovládat a hrabat se v tom jako ředitel ústavu,nebo si to bude žít svým vlastním jednorázově nastaveným životem,bude to postaveno najednou,nebo po částech?
PŘEČETL JSEM SI ÚPLNĚ STEJNĚ ZAČÍNAJÍCÍ VLÁKNA ZA POSLEDNÍ MĚSÍC?
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
Madra:
Není podmínkou aby instalaci dělala firma(sro nebo živnostník). Měl by to dělat někdo, kdo má oprávnění montéra FVE a hlavně povědomí ohledně vyřizování papírů k ofiko připojení na DS, teoreticky si ovšem může papíry "vyběhat" po úřadech Wings sám, ale není to jednoduché a bude to stát desítky hodin zjištování, obvolávání, atd … Revizáka si rovněž může sám zaplatit.
Wings:
Na plochu 65m2 se teoreticky vejde až 10kWp panelů. Pokud je místa dost, zvolil bych naopak technologicky starší panely s nižší účinností. Nějaké (+/-)280Wp, podle toho, které budou zrovna na trhu za dobrou cenu.
Není podmínkou aby instalaci dělala firma(sro nebo živnostník). Měl by to dělat někdo, kdo má oprávnění montéra FVE a hlavně povědomí ohledně vyřizování papírů k ofiko připojení na DS, teoreticky si ovšem může papíry "vyběhat" po úřadech Wings sám, ale není to jednoduché a bude to stát desítky hodin zjištování, obvolávání, atd … Revizáka si rovněž může sám zaplatit.
Wings:
Na plochu 65m2 se teoreticky vejde až 10kWp panelů. Pokud je místa dost, zvolil bych naopak technologicky starší panely s nižší účinností. Nějaké (+/-)280Wp, podle toho, které budou zrovna na trhu za dobrou cenu.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Čína postaví solární elektrárnu ve vesmíru
od karelkilian » » v Magazín MyPower.CZ
Čína postaví solární elektrárnu ve vesmíru
- 9 Odpovědi
- 1110 Zobrazení