ktere reseni vybrat ?
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
Re: ktere reseni vybrat ?
Asi to bylo o korunu levnější.
-
To jsem nepochopil že objednal 2 ze symetrickym měničem . Vypadalo to že se ptá a 1 byla jasna volba .Tak to se těšim na report jak je spokojenej s vyběrem . Pokud by vzal 2 s asymetrickym měničem tak by mě zajimal report ještě vic tahle verze by mohla bejt zajimava přes zimu a obdobi deštu .
FV 3,57 Kwp měnič GW3648D-ES bat 4x pylontech us2000 .FV 2 Kwp měnič GW5048 D-ES bat 3x pylontech us2000
-
Nejde jen o symetricnost.
Ten zpusob pripojeni AKU na 1f je fakt nevyhodnej. Jak pri nabijeni, tak pri blackoutu, viz schema na predchozi strance: https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?p=128206#p128206
Ten zpusob pripojeni AKU na 1f je fakt nevyhodnej. Jak pri nabijeni, tak pri blackoutu, viz schema na predchozi strance: https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?p=128206#p128206
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
Nevýhodný je slabé slovo , myslím že už tu padlo tragický. Můj tip ohledně ročního vyúčtování bez wattrouteru bude stejný jako rok před.youda píše:Nejde jen o symetricnost.
PS:A to že už je to objednané mě taky uniklo...
15x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 3x80P14S 18650 (~640Ah/34kWh), https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3, https://solarforum.cz/
-
A pak mi někdo se selským rozumem vysvětlete k čemu celé toto vlákno vzniklo když i přes snahu která byla vyvinuta objedná takový nesmysl
-
Vlakno vzniklo abych se dozvedel vas nazor a to my pomohlo, diky youdovi za dotazy ktere budu resit s dodavatelem. mimochodem wattrouter je soucasti reseni. zadani bylo sobestacnost, mozna jsem slapl vedle a v budoucnu reseni pozmenim ci rozsirim. u me to neni otazka penez, prestoze ano sahl jsem na dotace, proc ne ale ta castka co budu investovat do reseni je pro me necela jedna mesicni vyplata. beru to z hlediska hobbisty a dekuji za vase nazory. dodavatel ma overenou linii spokojenych klientu tak stale verim ze system vyladi abych s nim byl spokojen a kdyz ne tak pridam komponenty. vsichni nekde zaciname, nikdo se na svet nedostal vyuceny.
kazdopadne dekuji a po par mesicich se vratim a napisu jestli jsem opravdu slapl mimo nebo system slape tak jak jsem si predstavoval.
hezkyden,
p
kazdopadne dekuji a po par mesicich se vratim a napisu jestli jsem opravdu slapl mimo nebo system slape tak jak jsem si predstavoval.
hezkyden,
p
-
- Lokalita: Žabčice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
OK delej jak myslis, ale symetricky stridac je u nas v CR kde mame mereni po fazich a za dodavku nic nedostavas naprosto kontraproduktivni a likviduje ekonomiku cele instalace.
Kazdopadne at se ti to zadari.
Kazdopadne at se ti to zadari.
-
Jenže názor většiny byl že symetrický měnič je špatně a přesto jsi ho pořídil . A spokojený zákazník který je neznala ovce nedělá dobrou referencí ale to už je teď jedno. Týden dva studia fóra by ti otevřel oči a koncepčně bys to určitě udělal jinak ale pozdě bycha honiti
-
Realita je ze kdyz jsem zacal vlakno reseni jiz bylo vybrane. Chtel jsem nazor a to jsem dostal takze blog funguje. Ale jak jsem se zminil, uvidim a poopravim v pripade ze nebude adekvatni.
-
- R.I.P.
Kecy ! Realita je, že ste si tu spravili z fóra kvíz a obrali ste ľudí o čas a devalvovali ste ochotu niekomu poradiť a pomáhať.
Z polmetrového rybníka sa nevolá o pomoc.
Z polmetrového rybníka sa nevolá o pomoc.
Naposledy upravil(a) vlkazajac dne ned črc 19, 2020 1:34 pm, celkem upraveno 1 x.
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
-
Určitě...kloss68 píše:... zadani bylo sobestacnost, mozna jsem slapl vedle
Dotace a něco později měnit? Jak proboha, přenechat dům s tím paskvilem dalšímu ubožákovi co stejně nebude vědět co s tím? A jinde začít znovu na prázdném pozemku?kloss68 píše:...a v budoucnu reseni pozmenim ci rozsirim. u me to neni otazka penez, prestoze ano sahl jsem na dotace, ...
p
15x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 3x80P14S 18650 (~640Ah/34kWh), https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3, https://solarforum.cz/
-
- Lokalita: Hlučín
" Které řešení vybrat ?" To nejblbější A vy co na tohle narazíte a máte stejnou nabídku na FVE s dotací, se jí velkým obloukem vyhněte.
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
Nejhorší je že další ovčan místo aby hledal a z tohoto se poučil založí nové vlákno s podobnou otázkou a bude to nanovo.marko250 píše: " Které řešení vybrat ?" To nejblbější A vy co na tohle narazíte a máte stejnou nabídku na FVE s dotací, se jí velkým obloukem vyhněte.
A opravdu už mně to přijde jako stupidita si něco objednat a pak zde založit téma které řešení by jsme si vybrali mateřská školka hadra se nedivím matadorům zde na fóru že postupně jejich ochota cokoliv z někým řešit pomalu upadá a sem rád že když sem sem vlezl jako úplné pako měli tu energii a chuť mne nasměrovat
-
matadore, asi se nudis... to stejne pises dokola a dokola... point well taken now give it a rest...
-
Jestli pak víš, že v případě čerpání dotace nesmíš do systému deset let zasahovat. Když už si takové frajer.kloss68 píše:matadore, asi se nudis... to stejne pises dokola a dokola... point well taken now give it a rest...
-
Už ho nechejte. Zeptal se, dostal odpověď, barvu přiznal férově taky. Vy jste svůj názor taky řekli, dokonce i informace navíc. Dál ať se pere sám. Jsem zvědav na feedback za půl roku...
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
Pokud ma velkou spotřebu přes den a optimalně zatiži jednotlive faze tak bych to zas tak tragicky neviděl . Třifazove těleso přes watrouter v akumulačni nadobě posbira přetoky . PylonTech US2000Plus a controller GW3600S-BP využije spiš jako UPS . Tak muže feedback hlasit spokojenost . Chce si stim jen vyhrát a nakonec to muže fungovat překvapivě dobře .
FV 3,57 Kwp měnič GW3648D-ES bat 4x pylontech us2000 .FV 2 Kwp měnič GW5048 D-ES bat 3x pylontech us2000
-
Nevím jakou máte spotřebu a to i během ročních období, ale řešení které jste vybral si troufnu říci, že nesplní podmínku pro dotaci, 70% výroby se musí!!! spotřebovat v místě instalace a pokud nemáte bazén a nebo jiný velký letní "sezonní spotřebič" tak Vámi vybraná instalace ji nesplní a hrozí varianta vrácení dotace........kloss68 píše:Vlakno vzniklo abych se dozvedel vas nazor a to my pomohlo, diky youdovi za dotazy ktere budu resit s dodavatelem. mimochodem wattrouter je soucasti reseni. zadani bylo sobestacnost, mozna jsem slapl vedle a v budoucnu reseni pozmenim ci rozsirim. u me to neni otazka penez, prestoze ano sahl jsem na dotace, proc ne ale ta castka co budu investovat do reseni je pro me necela jedna mesicni vyplata. beru to z hlediska hobbisty a dekuji za vase nazory. dodavatel ma overenou linii spokojenych klientu tak stale verim ze system vyladi abych s nim byl spokojen a kdyz ne tak pridam komponenty. vsichni nekde zaciname, nikdo se na svet nedostal vyuceny.
hezkyden,
p
Panely: 4,665kWp (9poly*275 Wp Winaico)-jih; (6mono*365Wp Sunergy)-východ; Měnič: GoodWe GW3648D-ES; Baterky: LiFePO4 24,0kW 500Ah (10*PylonTech US2000B - 2,4kWh)
-
- R.I.P.
Jak se tohle meri? Nebo jak se to pocita? Vyroba muze byt snizena mrakem tedy zastinenim panelu, nebo jednoduse odpojenim nekterych stringu, nebo standardne snizenim jejich vykonu (vyjeti z mpp, omezeni vykonu). Spotreba zustava cca +- konstantni v danych rocnich obdobich, pokud se uzivatel chova tak nejak cca podobne.zajo píše:Nevím jakou máte spotřebu a to i během ročních období, ale řešení které jste vybral si troufnu říci, že nesplní podmínku pro dotaci, 70% výroby se musí!!! spotřebovat v místě instalace a pokud nemáte bazén a nebo jiný velký letní "sezonní spotřebič" tak Vámi vybraná instalace ji nesplní a hrozí varianta vrácení dotace........
Rekneme ze za dany mesic vyrobim V. Spotreba je S. S se musi byt >70% z promenlive hodnoty V a zbytek jde u techhle podivnych systemu do site? Max 30% z V? V ale muzeme preci velmi lehce ovlivnit prece, pokud nemame dostatecne S a nedosahli bychom 70%.
Nebo jak to je?
-
No pokud dáš elektroměr za měnič tak máš výrobu a pokud elektroměr na přívodu měří pretoky máš jasné porovnání výroby měniče vlastní spotřeby domu a přetoků
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
GridFree - Řešení které se vyplatí všude a všem
od Soban » » v Legislativa a právo
GridFree - Řešení které se vyplatí všude a všem
- 10 Odpovědi
- 1825 Zobrazení