Axpert King - nastavenie, rezimy, postrehy
Měniče Axpert
-
- Lokalita: Horná Orava
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Axpert King - nastavenie, rezimy, postrehy
8,64 kWp JJZ 12 % sklon, 24 x 360 Wp Longi Full Black , 3 x PIP 5048 MK na 1 f, Batéria Li-ion Tesla 12s - 40 kWh/ pracovný rozsah batérii 42 - 49 V
-
Vsetky potrebne veci si nastavis cez bluetooth watch power.
Osobne mam android telefon pri menicoch a na neho sa napajam cez team viewer s mojim telefonom.
Funguje to vyborne, ako keby som sa napajal lokálne doma.
Osobne mam android telefon pri menicoch a na neho sa napajam cez team viewer s mojim telefonom.
7425Wp-J 27ks, 4125Wp-Z 15ks - SUN275-60P; 3525Wp-J plot 15ks TSM-235PC05; Li-ion 30kWh CATL; 3x5048MK do 1f.
-
Rasto1 ty si kupoval aj wifi moduly tuším ? ( Viem, že si niečo doobjednával, ale to asi paralelné karty ) Nepoužívaš ich, alebo tento spôsob je lepši ?rasto1 píše:Vsetky potrebne veci si nastavis cez bluetooth watch power.
8,64 kWp JJZ 12 % sklon, 24 x 360 Wp Longi Full Black , 3 x PIP 5048 MK na 1 f, Batéria Li-ion Tesla 12s - 40 kWh/ pracovný rozsah batérii 42 - 49 V
-
- Lokalita: Stredocesky kraj
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 11250
- Kapacita baterie [kWh]: 9.6
Jo, otazka blbo polozena, odpoved mala byt "axpert ma seriovku, protokol je popisany tu https://github.com/scottwday/InverterEm ... otocol.pdf". Diky, takto mi to staci.
30*375 Wp JJZ, 2xXTM4000, 2xVT-80, 2xUS5000
-
Chlapi kupil som si treti 5048MK a prisiel mi s firmwarom 72.00 pricom ostatne dva mam 71.93 a potrebujem ich ujednotit.
Nevietie kde je na stiahnutie firmware 72.00?
Nevietie kde je na stiahnutie firmware 72.00?
7425Wp-J 27ks, 4125Wp-Z 15ks - SUN275-60P; 3525Wp-J plot 15ks TSM-235PC05; Li-ion 30kWh CATL; 3x5048MK do 1f.
-
Nic som nenasiel, tak som sa nasral a spojil paralelne na 1f a nic sa nestalo a funguju zatial na 100% i s rozdielnymi verziami fw.
-
Trochu mimo téma..: Mě dlouho vrtá hlavou jestli se King ekonomicky vyplatí a komu.
Na jedné straně je tam lepší využitelnost situace když sluníčko dává 600W a já potřebuju 1100, ale pak je tu i menší účinnost a vyšši pořizovací cena oproti "obyčejnému" přepínacímu Axpertovi.
Pokud je tu někdo kdo by to chtěl zhodnotit - máte dojem že King stojí za to ? / pokud mám samozřejmě FV i DS.. /
Na jedné straně je tam lepší využitelnost situace když sluníčko dává 600W a já potřebuju 1100, ale pak je tu i menší účinnost a vyšši pořizovací cena oproti "obyčejnému" přepínacímu Axpertovi.
Pokud je tu někdo kdo by to chtěl zhodnotit - máte dojem že King stojí za to ? / pokud mám samozřejmě FV i DS.. /
-
- R.I.P.
Ja to hodnotím takto ( nemajúc Kinga ani iného Axperta ) :
Axperty majú údajne menšiu účinnosť meniča a menej dokonalé mppt. Chýba relevantná štatistika, koľko % Axpertov zo všetkých zlyhalo a kedy šiel celý kombajn na recykláciu.
Kvalitnejšie a drahšie regulátory a meniče - povedzme Victron - majú údajne vyššiu účinnosť a sú dvakrát ( ? ) drahšie.
Pri počiatočnej investícii je lákavé kupovať lacnejšieho Kinga či iného Axperta, ale za roky to môže vyvážiť vyššou kvalitou a životnosťou Victron. Je však otázka, či nám o 10 rokov trh neponúkne ešte lepšiu kvalitu, funkcionalitu a nižšiu cenu, takže aj stále fungujúci Victron vymeníme. Je to vec nášho vkusu a preferencií niektorých detailov.
Nedramatizoval by som to, nikto nezná svojho konca ( a každý sa humpľujeme iným spôsobom ). Môj skromný postoj je principiálny - nechcem Kinga, pricucnutá elektrika sa platí trikrát. A niekto zase chce principiálne práve pricucávač.
Edit
"...lepší využitelnost situace když sluníčko dává 600W a já potřebuju 1100,..." - zamysli sa, či je to skutočne nejaká výhoda.
Axperty majú údajne menšiu účinnosť meniča a menej dokonalé mppt. Chýba relevantná štatistika, koľko % Axpertov zo všetkých zlyhalo a kedy šiel celý kombajn na recykláciu.
Kvalitnejšie a drahšie regulátory a meniče - povedzme Victron - majú údajne vyššiu účinnosť a sú dvakrát ( ? ) drahšie.
Pri počiatočnej investícii je lákavé kupovať lacnejšieho Kinga či iného Axperta, ale za roky to môže vyvážiť vyššou kvalitou a životnosťou Victron. Je však otázka, či nám o 10 rokov trh neponúkne ešte lepšiu kvalitu, funkcionalitu a nižšiu cenu, takže aj stále fungujúci Victron vymeníme. Je to vec nášho vkusu a preferencií niektorých detailov.
Nedramatizoval by som to, nikto nezná svojho konca ( a každý sa humpľujeme iným spôsobom ). Môj skromný postoj je principiálny - nechcem Kinga, pricucnutá elektrika sa platí trikrát. A niekto zase chce principiálne práve pricucávač.
Edit
"...lepší využitelnost situace když sluníčko dává 600W a já potřebuju 1100,..." - zamysli sa, či je to skutočne nejaká výhoda.
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
-
- Lokalita: Praha
Máš v tom výpočtu chybu. Axperta koupíš v průměru do 30tis a máš All in zařízení. Má o cca 3-5% nižší účinnost, než Victron. Stejně výkonný Victron stojí 45tis + počet MPPT 2x15tis + nutná drahá bižuterie cca 3-5tis. Podle zdejší diskuze, Vicron neumí být bezpřetokový, takže se bez drahé legalizace samodomo FVE nechytáš. Axpert King je typické řešení pro samodomo řešení.
Co je u Axperta problém je trvalá spotřeba. Těch 35W navíc proti Victronu udělá 22kWh za měsíc a za sezonu to není málo.V zimě katastrofa.
Já se jako FVE ilegál, snažil najít jiné cenově přijatelné řešení proti Axpertu, ale bezúspěšně.
Co je u Axperta problém je trvalá spotřeba. Těch 35W navíc proti Victronu udělá 22kWh za měsíc a za sezonu to není málo.V zimě katastrofa.
Já se jako FVE ilegál, snažil najít jiné cenově přijatelné řešení proti Axpertu, ale bezúspěšně.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
Třeba mě. V ČR prostě nikdo nemá skladem Axperta 5000/48. Takže když si človek nechá poslat z Itálie Kinga za peníze nižší než "obyčejný" Axpert, tak to dost mění situaci.petrd píše:Trochu mimo téma..: Mě dlouho vrtá hlavou jestli se King ekonomicky vyplatí a komu.
No a umí to taky jet v bypassu, takže z funkčního hlediska je to jedno. Záleží na nastavení.
mobilní elektrárna: viewtopic.php?t=4597, 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 12/250VA, Victron charger 20A
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 4010Wp (6x415+4x380), CATL 48V/120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + MakeSkyBlue
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 4010Wp (6x415+4x380), CATL 48V/120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + MakeSkyBlue
-
- R.I.P.
Ale ja sa vôbec nezapodievam s hybridným Victronom. Odpovedám na otázku :eman píše:Máš v tom výpočtu chybu. Axperta koupíš v průměru do 30tis a máš All in zařízení. Má o cca 3-5% nižší účinnost, než Victron. Stejně výkonný Victron stojí 45tis + počet MPPT 2x15tis + nutná drahá bižuterie cca 3-5tis. Podle zdejší diskuze, Vicron neumí být bezpřetokový, takže se bez drahé legalizace samodomo FVE nechytáš. Axpert King je typické řešení pro samodomo řešení.
"Trochu mimo téma..: Mě dlouho vrtá hlavou jestli se King ekonomicky vyplatí a komu."
Nezrovnávam vehikel s dvojitou konverziou / s bypasom / pretokový hybrid.
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
-
Riesite blbosti.
Min tyzden som priobjednal tretieho Kinga, (Voltronic od Italu ) stal ma s postovnym 706€ a som nadmieru spokojny.
Zaruku neriesim tak isto ako som objednaval z mpp solar od taiwancov.
Min tyzden som priobjednal tretieho Kinga, (Voltronic od Italu ) stal ma s postovnym 706€ a som nadmieru spokojny.
-
řeším blbosti, no asi jo ale jen uvažuju jestli můj další axpert po PWM bude king nebo klasika ostrovní, přepínací. A máte někde link na ty italské axperty ? už to tu bylo ale nějak to nemůžu najít. .
-
Mě by zajímalo, jestli je mezi těmi "brandy" vůbec nějaký rozdíl nebo to jenom Voltronic lakuje podle přání odběratele.rasto1 píše:Riesite blbosti.
Našel jsem, že se prodávají jako značky Axpert, Mppsolar PIP, Voltacon, Effekta, King.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
-
Každý si chváli to svoje .
Zatiaľ nemám skúsenosti s veľa meničmi ( nerátam nejaké do 1000 W ) , ale :
Za Kinga :
- používam ho vlastne už mesiac v ostrove - vlastne nevyužívam AC - DC - AC ( zbytočné straty ), ( načo mi vlastne bol menič s dvojitou konverziou ? Pre istotu, neviem testujem ak mám dosť baterii a koníček ... .)
- milujem elektriku a tikám si s ňou ( ty pi.. zase si ma kopla ) , ale nenávidím kabely všade hala -bala naťahané krížom - krážom po celej stene ( výhoda All krabice ), ( Aj tak ich mám všade a veľa )
- jednoduchý
- praktický
- páčia sa mi tie šesťuholníky - sú praktické, dobre sa k sebe skladajú, sú pochopiteľné a vymyslela ich príroda
- lacný
- dá sa použiť ako solárna nabíjačka baterii ( nemá takú spotrebu a cez noc, keď nie je výroba tak sa automaticky vypne )
- v zime kúri
Proti Kingovy :
- má svoj rozum, žije svoj život. ( Mi to však posúdiť nevieme, pretože bol určený na iné ako to čo mi od neho chceme - Hlavná jeho funkcia je, zálohovať pripojene zdroje, ale mi chceme aby išiel iba zo solaru a do 0 % SOC, žiadne AC DC AC a nedaj Bože Bypasse. Proste je naprogramovaný aby sa snažil nájsť čo najlepší zdroj a aby hlavne zálohoval a nie sa pozeral koľko stojí energia.
- ventilátory vetrajú proti logike ( zhora nadol ) ?! To sa mi moc nezdá, že by ty inžinieri nevedeli základné fyzikálne principy ? Možno treba chladiť niektorú časť skôr.
- v lete kúri
Zatiaľ nemám skúsenosti s veľa meničmi ( nerátam nejaké do 1000 W ) , ale :
Za Kinga :
- používam ho vlastne už mesiac v ostrove - vlastne nevyužívam AC - DC - AC ( zbytočné straty ), ( načo mi vlastne bol menič s dvojitou konverziou ? Pre istotu, neviem testujem ak mám dosť baterii a koníček ... .)
- milujem elektriku a tikám si s ňou ( ty pi.. zase si ma kopla ) , ale nenávidím kabely všade hala -bala naťahané krížom - krážom po celej stene ( výhoda All krabice ), ( Aj tak ich mám všade a veľa )
- jednoduchý
- praktický
- páčia sa mi tie šesťuholníky - sú praktické, dobre sa k sebe skladajú, sú pochopiteľné a vymyslela ich príroda
- lacný
- dá sa použiť ako solárna nabíjačka baterii ( nemá takú spotrebu a cez noc, keď nie je výroba tak sa automaticky vypne )
- v zime kúri
Proti Kingovy :
- má svoj rozum, žije svoj život. ( Mi to však posúdiť nevieme, pretože bol určený na iné ako to čo mi od neho chceme - Hlavná jeho funkcia je, zálohovať pripojene zdroje, ale mi chceme aby išiel iba zo solaru a do 0 % SOC, žiadne AC DC AC a nedaj Bože Bypasse. Proste je naprogramovaný aby sa snažil nájsť čo najlepší zdroj a aby hlavne zálohoval a nie sa pozeral koľko stojí energia.
- ventilátory vetrajú proti logike ( zhora nadol ) ?! To sa mi moc nezdá, že by ty inžinieri nevedeli základné fyzikálne principy ? Možno treba chladiť niektorú časť skôr.
- v lete kúri
Naposledy upravil(a) kuli dne čtv bře 17, 2022 8:07 pm, celkem upraveno 2 x.
-
dik, když tak chci ten 24V , ten ještě jePawel píše:https://www.cercastock.it/en/search?con ... 3%AD+inver
Asi vše vyprodáno.
-
Kamarád bol na jednej linke, kde sa vyrábajú filtre do spaľovacích motorov a vravel, že s jednej linky išli všetky ( bolo by to asi zbytočne drahé robiť viac liniek aj na tie lacné) a potom sa robil nástrek asi 10 značiek od najlacnejších až po najdrahšie 10 x. Tak kde je pravda ? Asi niekde uprostred.eman píše:Mě by zajímalo, jestli je mezi těmi "brandy" vůbec nějaký rozdíl nebo to jenom Voltronic lakuje podle přání odběratele.rasto1 píše:Riesite blbosti.
Našel jsem, že se prodávají jako značky Axpert, Mppsolar PIP, Voltacon, Effekta, King.
Ten násobok 10 x je +- ( a kto tomu neverí, nech sa strčí do diery. ( hláška zo škôlky)).
-
Vsetky su od Voltronicu, len si tam davaju predajcovia vlastne nalepky.eman píše:Mě by zajímalo, jestli je mezi těmi "brandy" vůbec nějaký rozdíl nebo to jenom Voltronic lakuje podle přání odběratele.rasto1 píše:Riesite blbosti.
Su tusim vsetky v limitovanom pocte a dokonca zdrazeli!
Moj stal 706 vratane postovneho minuly tyzden a menic samotny teraz stoji 735!!!
-
Oni hlavně vůbec nejsou. Totálně vyprodané všude. Akorát španělé něco mají, ale pěkně přestřelené ceny.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 894 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od rendy1
-
- 3 Odpovědi