Solax G4 nastavení Dry contactu
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Re: Solax G4 nastavení Dry contactu
GBC má v nabídce i trochu více sofistikované řízení pomocí NORD 3000, kterým lze ovládat i několik spotřebičů i na základě vstupů.
Obecně ted spousta firem vyvíjí tato chytrá řešení na bázi různých PLC. Např. kluci z VUT vyvíjejí řešení, které umí krom lokálních funkcí i spotové obchodování. Je ted po těchto zařízeních velká poptávka, bude dobré asi ještě chvíli počkat, než to firmy vyvinou a vyladí.
Obecně ted spousta firem vyvíjí tato chytrá řešení na bázi různých PLC. Např. kluci z VUT vyvíjejí řešení, které umí krom lokálních funkcí i spotové obchodování. Je ted po těchto zařízeních velká poptávka, bude dobré asi ještě chvíli počkat, než to firmy vyvinou a vyladí.
-
- Dry kontakt má jít ovládat i podle úrovně SOCtomas píše:V manuálu bude asi chyba, dva kontakty tam nejsou, pouze jeden ani v nastavení nevidím možnost nastavení dvou kontaktů.
Propojil jsem pin 1 s 3 a střídač se úplně vypnul (zhasl i displej) a po chvíli se zase spustil. Obvodová zkoušečka píská mezi pinem 1 a 6. Takže to vypadá že na pinu 1 je také GND a já jsem tak zkratoval ovládací napětí.
Bohužel pro ostrov je to k ničemu, spíná to na základě velikosti přetoku do DS . Lepší by bylo kdyby to spínalo dle SOC, například při 90% SOC sepnout a 85% vypnout. Tak je to pro ostrov maximálně pro ovládaní centrály ale nikde tam nevidím kde nastavit při jakém SOC má sepnout centrála, to by se potom mohlo použít pro ty i přebytky ostrovu.
- v manuálu je pro piny 1 a 2 uveden význam drycontakt_IN
- pozor na zkraty na COM napajecích pinů, může to odpálit zdroj 12V na desce. Vede to na nezáruční závadu- nový střídač.
-
- Lokalita: Jižní Morava
Dobrý den,
super - připojení pěkně popsáno i s odpovídajícími komponenty. Já sám řeším, jak zapínat bojler ve špičkách a dry contact se mi zdá jeví jako dost dobré řešení. Jen mně není vůbec jasné, proč bylo potřeba použít externí napájecí zdroj a nevyužil jste k napájení piny 3 a 6. Je k tomu prosím nějaký pádný důvod? Moc děkuji.
-
- Lokalita: Dobrovicko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Sice jsem takhle používal Epever tracer, ale hlídal jsem maximální proud, co mohu odebírat. Kolik bere stykač a kolik se smí z těch pinů odebírat?harjaz píše:Jen mně není vůbec jasné, proč bylo potřeba použít externí napájecí zdroj a nevyužil jste k napájení piny 3 a 6. Je k tomu prosím nějaký pádný důvod? Moc děkuji.
-
- Lokalita: Jižní Morava
To bohužel nemohu nikde dohledat. Děkuji za navedení, původně mně nanapadlo, že by proud poskytovaný pinem 3 nemusel být pro stykač dostatečný.Kostěj píše:Sice jsem takhle používal Epever tracer, ale hlídal jsem maximální proud, co mohu odebírat. Kolik bere stykač a kolik se smí z těch pinů odebírat?harjaz píše:Jen mně není vůbec jasné, proč bylo potřeba použít externí napájecí zdroj a nevyužil jste k napájení piny 3 a 6. Je k tomu prosím nějaký pádný důvod? Moc děkuji.
-
- Lokalita: Praha
Chtěl bych se zeptat na nastavení Dry contactu.
Mám vše nastaveno a funguje to dobře. Při baterce na 100% a přetoku, se sepne a při 95% baterie se vypne.
Ale já bych chtěl aby se vypnul dříve. V nastavenou dobu. Občas se totiž stane, že večer baterka zůstane už jen na 95 %.
Rád bych na noc měl 100%.
Ale, když zapnu časovač, tak se to řídí dle časovače a ne dle dalších parametrů. a to je špatně.
Díky za pomoc.
Mám vše nastaveno a funguje to dobře. Při baterce na 100% a přetoku, se sepne a při 95% baterie se vypne.
Ale já bych chtěl aby se vypnul dříve. V nastavenou dobu. Občas se totiž stane, že večer baterka zůstane už jen na 95 %.
Rád bych na noc měl 100%.
Ale, když zapnu časovač, tak se to řídí dle časovače a ne dle dalších parametrů. a to je špatně.
Díky za pomoc.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Solax X3 Hybrid a nastavení měniče v Solax Cloud přes Web
od pavelstnl » » v Hybridní elektrárny
Solax X3 Hybrid a nastavení měniče v Solax Cloud přes Web
- 3 Odpovědi