Počasí
Obecná diskuze na téma soběstačnost s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
- JirkaE
- Reputace: 85
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Počasí
Dodatečný edit :
Má to přesný hotový displej, nezávislý na čemkoliv, běží i nezávisle na pomocném napětí a udrží se i na FV i s pamětí a ráno znova naběhne...
- lze integrovat do HA se vzhledem jaký kdo chce.
Já zatím používám pouze jednoduchou webovku i když to má svá negativa - obvzlášť s prvním připojením a pak s tou vypadávající wifi.
Snad se jednou dopracuji k HA taky. Mám už doma celou základní sadu, jen se tomu vyhýbám (přiznávám že trochu i bojím)
Jednou to přijde
Jardův návod je ale i pro dřevo jako já - dostatečný https://github.com/Jaroslav-Dvorak/D69_ ... ctions.txt
Pro HA :
https://github.com/Jaroslav-Dvorak/D69_ ... n_yaml.txt
Má to přesný hotový displej, nezávislý na čemkoliv, běží i nezávisle na pomocném napětí a udrží se i na FV i s pamětí a ráno znova naběhne...
- lze integrovat do HA se vzhledem jaký kdo chce.
Já zatím používám pouze jednoduchou webovku i když to má svá negativa - obvzlášť s prvním připojením a pak s tou vypadávající wifi.
Snad se jednou dopracuji k HA taky. Mám už doma celou základní sadu, jen se tomu vyhýbám (přiznávám že trochu i bojím)
Jednou to přijde
Jardův návod je ale i pro dřevo jako já - dostatečný https://github.com/Jaroslav-Dvorak/D69_ ... ctions.txt
Pro HA :
https://github.com/Jaroslav-Dvorak/D69_ ... n_yaml.txt
Bojler 1 nyní na zimu z DS.
Teplota vody jen z FV (předehřev) : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
-
- Reputace: 942
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
a ještě co je to za měřák? Právě chci něco takovýho vytvářet, ale možná by bylo jednodušší to koupit hotový
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
- TomHC
- Reputace: 278
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 5520
- Kapacita baterie [kWh]: 14
Ten návod má toľko krokov, že by som to v polovici vzdal.
Veď toto dokáže PZEM-017 za 12€, síce bez displeja, ale zapojím ho za prepäťovku a čítam buď cez RS485 alebo wifi..
viewtopic.php?t=12453
Veď toto dokáže PZEM-017 za 12€, síce bez displeja, ale zapojím ho za prepäťovku a čítam buď cez RS485 alebo wifi..
viewtopic.php?t=12453
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 01/2025 = 8.8 MWh AC
- JirkaE
- Reputace: 85
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh
Zkoušel jsem hned několik návodů - I TEN TVŮJ TomHC
Jenže HA nyní nemám, a jediné co jsem rozhýbal je to, co jsem zveřejnil... Ten Tvůj se mě rozhýbat nepovedlo.
Ale mým cílem byl stejně funkční displej a jednoduché přihlášení na wifi - což doposud nemám.
Pro dědečky kteří již integrovat do HA nebudou a přesto chtějí měřit a někde to i vidět - třeba ten svůj ohřev vody a úsporu
Respektive mám tady 17 verzí u kterých se to nepovedlo (nebo shořely, nebo měli velký odběr, nebo falšovali a ukazovali jiná čísla)
To je měřák od Jardy (viz předchozí odkazy) a měřák Mutusoft.cz ( http://mutusoft.cz/kitpages ) a ještě se povedla jedna komerční verze.
Jenže i tak je to v obou případech natolik složité připojit, že to stejně žádný děda na druhý straně země - nezvládne.
Už jsem Ti jednou odpovídal na tuto otázku kompletně s detaily před časem.
Je to měřák z ALI v několika možných verzích 20A / 50A a 100A. https://de.aliexpress.com/item/10050048 ... ry_from%3A
Tu úpravu dělal Jarda ale je zveřejněné i schema na webu hezkyden.cz a podle Jardy to dokáže každý kdo umí držet pájku v ruce (kromě mě)
Cílem té úpravy je odstranění chyby HHHHH která zničí celkový stav a objeví se na displeji když FV nabíhá nebo končí to znamená posunutí momentu startu měřáku + vypnutí a taky odesílání dat přes wifi.
Ten měřák samotný ale tou úpravou ztratí svojí původní přesnost - odchylka se zvětší podle výkonu FV o 1-3%
Vzhledem k tomu, co jsem tady na webu již viděl, troufnu si říct, že tu úpravu zvládne polovina z Vás - kluků šikovných
Já né, to je pro mě jiný level tyhle malé součástky já si to musím zaplatit a koupit hotové.... Nejsem tak šikovný.
Bojler 1 nyní na zimu z DS.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1492 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mypower.cz
-