Upgrade ohřevu BELem na poloostrov
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
- Lokalita: Tábor
- Výkon panelů [Wp]: 3300
- Chci prodávat energii: NE
Re: Upgrade ohřevu BELem na poloostrov
ano "čitelný" je, jako datum výroby, druh atd... to ano, ale na odkazu který jsem posílal, tak mi ostatní články vypíšou i hodnoty z výroby - test report viz přílohy:
články z nkonu mají hodnoty a od mivvy je tam null...-
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci/Mám dotaci: NE
Proč se na to nezeptáte přímo u MIVVY?
-
To jsem udelal take. Chci znat vice nazoru.
-
Kromě dotazu vůči MIVVY by asi bylo vhodné ještě napsat dotaz přímo na provozovatele toho Grade A EVE QR Decoderu přes jejich webový formulář na dotazy. Oni by měli nejlépe vědět odkud jejich dekodér čerpá data těch měření a pravděpodobně i to proč nejsou k dispozici pro QR článků koupených od MIVVY. Dle mého názoru je málo pravděpodobné, že někdo ze zde diskutujících bude mít nějaké zákulisní informace, které by to důvěryhodně objasňovaly. Takže pokud nezískáte nebo Vám nebude stačit vyjádření od MIVVY a případně ani od toho provozovatele dekodéru tak už budete mít asi smůlu a nic bližšího se k tomu už asi nedozvíte.
-
Pravda, tam jsem nepsal, zkusim. Muzu jeste zkusit primo EVE, ale ty asi nebudou komunikovat s koncovym zakaznikem kvuli jednomu clanku.
Od Mivvy jeste odpoved nemam, ale psal jsem jim az v patek.
Baterii mam jiz slozenou a zapojenou na BMS, nic dalsiho jsem neutrhl. Zatim bez momentaku, opravdu jen lehce. Zatim zprovoznena BMS, SmartShunt, Cerbo, MultiPlus, komunikace BMS s cerbem. Zbyva dostat dohled BMS do HA a MPPT RS 450/200(ten ale dorazi nejdriv v lednu) jo a prodrátovat AC rozvadec, zatim je to uplnej ostrov. Nemá to ani privod ani odvod. Jediny kabel co do toho vede je ethernet a PE
Od Mivvy jeste odpoved nemam, ale psal jsem jim az v patek.
Baterii mam jiz slozenou a zapojenou na BMS, nic dalsiho jsem neutrhl. Zatim bez momentaku, opravdu jen lehce. Zatim zprovoznena BMS, SmartShunt, Cerbo, MultiPlus, komunikace BMS s cerbem. Zbyva dostat dohled BMS do HA a MPPT RS 450/200(ten ale dorazi nejdriv v lednu) jo a prodrátovat AC rozvadec, zatim je to uplnej ostrov. Nemá to ani privod ani odvod. Jediny kabel co do toho vede je ethernet a PE
-
Dotaz na provozovatele Grade A EVE QR Decoderu.
Odpověď.Why for QR code 04Q-CB-43G15-300JE-5M000-6672 decoder shows only undefined values?
Takže důvod je jen v tom, že data měření pro ten QR kód ještě nenahráli do systému.The reason the QR code 04Q-CB-43G15-300JE-5M000-6672 shows only undefined values is that the data for this particular code has not been uploaded yet. Our back-end team is currently working on it and will upload the data within the next couple of days. Once the data is uploaded, you will be able to query it successfully. We apologize for any inconvenience this may have caused.
-
Ja jim jeste nestihl napsat, dik. To je ta nejlepsi moznost.
-
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Datum výroby 21.5.2024 a výmluva zní, že tam data ještě nejsou nahraná?
Po 5 měsících?
Tomu někdo věří?
Po 5 měsících?
Tomu někdo věří?
-
Jako je to trochu divne, ale neni to vyrobce, kdovi kde ty data shani a kolik na to má lidi... mozne to je.
-
Existují i další dekodéry QR kódu jako např. Docan LiFePO4 Battery Decoder nebo třeba Basen LiFePO4 Battery Decoder, ale ty poskytují jen základní ověření struktury QR kódu bez dat měření tj. neposkytují data měření ani pro QR kód 04QCB43G31400JE4M0005333 článku koupeného v NKonu, pro který Grade A EVE QR Decoder data měření poskytuje.
Na Internetu jsem našel QR kód jednoho staršího článku 04QCB76841800JC3B0008950, vyrobeno 11.března 2022 a Grade A EVE QR Decoder pro něj dekóduje jen základní info, ale data měření tam také nejsou, a to už je cca 2,5 roku. Což je více než podezřelé.
Grade A EVE QR Decoder je zatím jediný dekodér, který ty data měření vůbec poskytuje i když jak je vidět zřejmě zdaleka ne pro všechny články.
Člověk by očekával, že data měření by měl mít z první ruky především výrobce z výstupní kontroly, ale na webu výrobce EVE Battery žádnou volně přístupnou databázi článků k ověření uživatelem nenajdete. Stejně tak byste marně hledali volně přístupnou databázi článků k ověření na stránkách výrobce CATL. Prostě tam kde by to dle mého názoru mělo být to vůbec není a tam kde byste to spíš nečekali tj. v podstatě u jiné nesouvisející firmy to naopak je. Je to obestřeno tajemstvím a z mého pohledu je to přinejmenším podezřelé a může to naznačovat níže uvedené.
Základní data (výrobce, typ článku, kapacita a datum výroby) QR dekodér zobrazuje jen formou dekódovaní informace obsažené přímo z QR kódu, ale ta data měření v tom QR kódu samozřejmě nejsou.
Dekodéry, které nezobrazují data měření tedy v reálu neověřují zda je QR kód pravý, ale jen to zda odpovídá jeho délka a struktura dat tj. zda existuje kód výrobce, zda není nesmyslné datum apod., ale to není ověření pravosti jako takové. Stačí znát popis složení QR kódu nebo si poupravit nějaký existující a prodejce si tak může vymyslet vhodný QR kód, který nalepí na článek. Některé články tak mohou dodavatelé prodejcům dodávat klidně už i rovnou bez QR kódu s tím, že prodejce si pak může vymyslet vhodný QR kód, který na takové články dá.
Nicméně pro vymyšlený byť strukturou dat správný QR kód už nikdy data měření na Grade A EVE QR Decoderu k dispozici nebudou, a to by mohlo vysvětlovat to, že ani pro ten výše uvedený 2,5 roku starý QR kód se data měření nezobrazují.
Jen pro zajímavost jsem si vymyslel následující QR kód neexistujícího článku z budoucnosti.
04QCB43G32700JEC10001234
Grade A EVE QR Decoderer pro něj uvádí následující.
Na Internetu jsem našel QR kód jednoho staršího článku 04QCB76841800JC3B0008950, vyrobeno 11.března 2022 a Grade A EVE QR Decoder pro něj dekóduje jen základní info, ale data měření tam také nejsou, a to už je cca 2,5 roku. Což je více než podezřelé.
Grade A EVE QR Decoder je zatím jediný dekodér, který ty data měření vůbec poskytuje i když jak je vidět zřejmě zdaleka ne pro všechny články.
Člověk by očekával, že data měření by měl mít z první ruky především výrobce z výstupní kontroly, ale na webu výrobce EVE Battery žádnou volně přístupnou databázi článků k ověření uživatelem nenajdete. Stejně tak byste marně hledali volně přístupnou databázi článků k ověření na stránkách výrobce CATL. Prostě tam kde by to dle mého názoru mělo být to vůbec není a tam kde byste to spíš nečekali tj. v podstatě u jiné nesouvisející firmy to naopak je. Je to obestřeno tajemstvím a z mého pohledu je to přinejmenším podezřelé a může to naznačovat níže uvedené.
Základní data (výrobce, typ článku, kapacita a datum výroby) QR dekodér zobrazuje jen formou dekódovaní informace obsažené přímo z QR kódu, ale ta data měření v tom QR kódu samozřejmě nejsou.
Dekodéry, které nezobrazují data měření tedy v reálu neověřují zda je QR kód pravý, ale jen to zda odpovídá jeho délka a struktura dat tj. zda existuje kód výrobce, zda není nesmyslné datum apod., ale to není ověření pravosti jako takové. Stačí znát popis složení QR kódu nebo si poupravit nějaký existující a prodejce si tak může vymyslet vhodný QR kód, který nalepí na článek. Některé články tak mohou dodavatelé prodejcům dodávat klidně už i rovnou bez QR kódu s tím, že prodejce si pak může vymyslet vhodný QR kód, který na takové články dá.
Nicméně pro vymyšlený byť strukturou dat správný QR kód už nikdy data měření na Grade A EVE QR Decoderu k dispozici nebudou, a to by mohlo vysvětlovat to, že ani pro ten výše uvedený 2,5 roku starý QR kód se data měření nezobrazují.
Jen pro zajímavost jsem si vymyslel následující QR kód neexistujícího článku z budoucnosti.
04QCB43G32700JEC10001234
Grade A EVE QR Decoderer pro něj uvádí následující.
Všechna data měření jsou samozřejmě zobrazena jako null stejně jako u článku od MIVVY, protože tento QR kód jsem si vymyslel. Obávám se, že totéž může platit i pro ten QR kód na článku od MIVVY 04QCB43G15300JE5M0006672 tj. může to být ve skutečnosti falešný QR kód a pokud je tomu skutečně tak, pak se data měření v Grade A EVE QR Decoderu pro ten článek od MIVVY už nikdy neobjeví.Code Check...
Code: 04Q-CB-43G32-700JE-C1000-1234
Code seems right.
Code length is right.
Manufacturer: EVE Power
Product Type: Battery Cell
Battery Type: LiFePO4
Nominal Capacity: 314Ah (MB31)
Nominal Voltage: 3.2V
Production Date: 01/Dec/2024 (datum výroby 1.prosinec 2024 tj. v budoucnosti)
Manufacturer Website: https://www.evebattery.com
Real Capacity: null Ah
OCV1: null mV
OCV2: null mV
OCV3: null mV
Ri1: null mΩ
Ri2: null mΩ
Ri3: null mΩ
Thickness: null mm
-
Přišla mi další zpráva od provozovatele Grade A EVE QR Decoderu, která zřejmě vyjasňuje důvod proč pro QR kód 04QCB43G15300JE5M0006672 na článku koupeném od MIVVY nejsou data měření v tom dekodéru viditelná a zřejmě ani nikdy nebudou.
Abych to vysvětlil. Provozovatelem Grade A EVE QR Decoderu je společnost Gobel Power, která je současně velkoobchodníkem, který nakupuje mimo jiné i LiFePo4 články ve velkém zřejmě přímo od různých výrobců jako je EVE, CATL atd. a pak je prodává menším prodejcům. Data měření má však pouze k těm článkům, které jdou přes velkoobchod Gobel Power.
Data měření pro QR kód 04QCB43G31400JE4M0005333 na článku koupeném z NKONu mají zřejmě v systému proto, že NKON tento článek koupil v rámci nějaké objednávky od nich tj. od velkoobchodu Gobel Power, a proto jsou data měření k tomuto článku viditelná v Grade A EVE QR Decoderu.
Prodejce MIVVY ovšem zřejmě článek s QR kódem 04QCB43G15300JE5M0006672 nakoupil od jiného velkoobchodníka nebo přímo od výrobce, a proto nejsou a zřejmě ani nikdy nebudou žádná data měření k tomu článku od MIVVY v Grade A EVE QR Decoderu od Gobel Power.
Stručně řečeno Grade A EVE QR Decoder je služba kontroly článků od Gobel Power, která obsahuje pouze data měření k těm článkům, které prošly přes velkoobchod Gobel Power, ale pro články, které prošly jinudy prostě data měření nemá a nikdy ani mít nebude.
To v podstatě znamená, že jediný kdo vám může poskytnout data měření k článku koupenému od MIVVY je MIVVY, protože oni by měli mít interně k dispozici data měření k jednotlivým článkům, od příslušného velkoobchodníka nebo přímo od výrobce.
Navíc dle informací ve FAQ dělá MIVVY i vlastní testy článků tj. mohou mít k dispozici i vlastní výsledky měření. Správně by měl být protokol o měření buď automaticky přiložen na papíře k článku při jeho dodání a nebo vám ho měli z MIVVY poslat v elektronické podobě na vaši emailovou adresu po nákupu článku. Pokud to neudělali tak si protokol o měření toho článku s QR kódem 04QCB43G15300JE5M0006672 vyžádejte u MIVVY dodatečně s odkazem na číslo objednávky u nich.
V podstatě píšou, že chtějí číslo objednávky, v rámci které byl ten článek koupen od nich, protože ho asi nemohou najít jelikož ten článek přes jejich velkoobchod zřejmě vůbec neprošel viz dále uvedené vysvětlení. Číslo objednávky u nich jim poskytnout samozřejmě nemohu, protože já ty články jednak nekupoval, ale i kdybyste napsal číslo objednávky vy, tak by to dle mého názoru nebylo k ničemu, protože vy máte číslo objednávky jen od koncového prodejce tj. od MIVVY, ale oni chtějí číslo objednávky u nich jako velkoobchodníka.In order for our back-end team to find and upload the data corresponding to your QR code more quickly, we need you to provide the purchase order number related to the battery. This will help us ensure the accurate and timely upload of data so that you can query it successfully.
Abych to vysvětlil. Provozovatelem Grade A EVE QR Decoderu je společnost Gobel Power, která je současně velkoobchodníkem, který nakupuje mimo jiné i LiFePo4 články ve velkém zřejmě přímo od různých výrobců jako je EVE, CATL atd. a pak je prodává menším prodejcům. Data měření má však pouze k těm článkům, které jdou přes velkoobchod Gobel Power.
Data měření pro QR kód 04QCB43G31400JE4M0005333 na článku koupeném z NKONu mají zřejmě v systému proto, že NKON tento článek koupil v rámci nějaké objednávky od nich tj. od velkoobchodu Gobel Power, a proto jsou data měření k tomuto článku viditelná v Grade A EVE QR Decoderu.
Prodejce MIVVY ovšem zřejmě článek s QR kódem 04QCB43G15300JE5M0006672 nakoupil od jiného velkoobchodníka nebo přímo od výrobce, a proto nejsou a zřejmě ani nikdy nebudou žádná data měření k tomu článku od MIVVY v Grade A EVE QR Decoderu od Gobel Power.
Stručně řečeno Grade A EVE QR Decoder je služba kontroly článků od Gobel Power, která obsahuje pouze data měření k těm článkům, které prošly přes velkoobchod Gobel Power, ale pro články, které prošly jinudy prostě data měření nemá a nikdy ani mít nebude.
To v podstatě znamená, že jediný kdo vám může poskytnout data měření k článku koupenému od MIVVY je MIVVY, protože oni by měli mít interně k dispozici data měření k jednotlivým článkům, od příslušného velkoobchodníka nebo přímo od výrobce.
Navíc dle informací ve FAQ dělá MIVVY i vlastní testy článků tj. mohou mít k dispozici i vlastní výsledky měření. Správně by měl být protokol o měření buď automaticky přiložen na papíře k článku při jeho dodání a nebo vám ho měli z MIVVY poslat v elektronické podobě na vaši emailovou adresu po nákupu článku. Pokud to neudělali tak si protokol o měření toho článku s QR kódem 04QCB43G15300JE5M0006672 vyžádejte u MIVVY dodatečně s odkazem na číslo objednávky u nich.
-
Porotokol od MIVVY ani odpověď jsem po více než týdnu nedostal, ale to je jedno, není to pro mě důležité. Článek se chová dobře, jen byl více nabitý než ostatní z NKONu, musel jsem ho trochu ručně vybíjet přes zátěž, jinak by se s tím BMS rovnala týden.
Články tedy mám srovnané. Ten s vyším vnitřním odporem se choval naprosto normálně, uvidíme časem, zda se bude chovat jinak.
Nyní prosím o radu s monitorováním JK-BMS do home assistenta. HA mám ve virtalboxu, do něj připojen bluetooth dongle, používal jsem doplněk BATMON. Od nastavení to 4 dny fungovalo naprosto v pohodě. Pak to chcíplo a já to nemůžu znovu rozběhnout... V logu batmonu je vidět naskenované okolní bluetooth zařízení, včetně BMS, ale nepřipojí se, nebo s nějakou chybou.(restartováno všechno, BMS, HA, virtualbox i celý počítač) V době kdy to přestalo fungovat jsem byl v práci a k žádné změně nastavení nedošlo.
Jaká je nejspolehlivější cesta pro monitorování BMS přes bluetooth?(rs485 mám zapojen do cerba, ale cerbo do HA nehlásí jednotlivé články, jen nejnižší a nejvyšší)
Ještě jsem četl o ESPhome+syssi, zkoušel jsem to jen tak zběžně předtím než jsem rozchodil bluetooth přímo v HA. Zkoušel jsem to na esp co mám poblíž bms a nerozběhlo se to taky... BMS ani nepípla, takže se toasi ani nezkoušelo připojit.
Jinak z mobilu se k BMS připojím i přes ŽB strop, takže BMS bude OK.
Články tedy mám srovnané. Ten s vyším vnitřním odporem se choval naprosto normálně, uvidíme časem, zda se bude chovat jinak.
Nyní prosím o radu s monitorováním JK-BMS do home assistenta. HA mám ve virtalboxu, do něj připojen bluetooth dongle, používal jsem doplněk BATMON. Od nastavení to 4 dny fungovalo naprosto v pohodě. Pak to chcíplo a já to nemůžu znovu rozběhnout... V logu batmonu je vidět naskenované okolní bluetooth zařízení, včetně BMS, ale nepřipojí se, nebo s nějakou chybou.(restartováno všechno, BMS, HA, virtualbox i celý počítač) V době kdy to přestalo fungovat jsem byl v práci a k žádné změně nastavení nedošlo.
Jaká je nejspolehlivější cesta pro monitorování BMS přes bluetooth?(rs485 mám zapojen do cerba, ale cerbo do HA nehlásí jednotlivé články, jen nejnižší a nejvyšší)
Ještě jsem četl o ESPhome+syssi, zkoušel jsem to jen tak zběžně předtím než jsem rozchodil bluetooth přímo v HA. Zkoušel jsem to na esp co mám poblíž bms a nerozběhlo se to taky... BMS ani nepípla, takže se toasi ani nezkoušelo připojit.
Jinak z mobilu se k BMS připojím i přes ŽB strop, takže BMS bude OK.
-
přesunul jsem batmon na windows, kde běží virtualbox a komunikace funguje, batmon posílá data do MQTT, takže vše funguje, data jsou i pod stejnými entitami. Uvidíme zda to už bude spolehlivé dlouhodobě.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 1475 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od kowalski
-
- 54 Odpovědi