Youdova ostrovní laboratoř
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
Re: Youdova ostrovní laboratoř
Jenže u alpex je plast hlinik plast takže kontaktní hliníkem není je zalitý v plastu pak je jen otázka jak moc dokonale
-
Jinak kamarad si onehdy dělal srandu jak na levnější bojler z nerezu. Koupit dvě bečky od piva prej je záloha litr svařit k sobě a máš 100l a rekl bych že materiál u těch sudu nesidi.
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
pokud mají oba stejnou tepelnou roztažnost,tak by to mělo vydržet a právě o tom pochybuju.Je pravda,že pokud je velká roztažnost kámen se neusazuje ale loupe,pak je ho třeba často vyplavovat aby to nechanicky někde neucpal...
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
Pokud kupuješ sudy od jednoho piva tak bývají stejne kór když je to nějaký který je zakázkové dělaný jen pro tu společnost . Každopádně je sud od piva nejlevnější 50l nerezová nádoba na uskladnění slivovice.....
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
Na uskladnění slivovice jen sklo a nebo soudek,ale ne z nerezu.Sklo se dá levně sehnat u mnohé nádoby na sklo,kam se 5l demijonek od marketového vína nevejde a zátku korkovou mají v drogerii,takže vyjde za cenu té zátky,nějak se mi těžko chápe,že podobný v drogerii je prázdný dražší než v marketu plný vína...
7,5kWp-
-
Tomáš jako s tím když koupíš prázdnou pet flašku když si jdeš pro stacene víno chtějí za to víc než když si koupíš nejlevnější vodu a zůstane ti pět flaška jako bonus.
-
Vážení kolegové vědátoři,
dnes jsem do laboratoře přidal nový monitor kvality ovzduší. Podle výrobce by měl umět sledovat:
- koncentraci CO2 / pmm
- vlhkost vzduchu / %RH
- teplotu / °C
- přítomnost organických plynů VOC / stupnice zamoření 0-3
Měřák jsem objednal ve verzi na 230V AC, abych nemusel řešit žádné baterky ani 12V zdroj. Až jej připojím na produkční napájecí okruh, nahlásím i spotřebu.
Jelikož potřebuji měřák namontovat na zeď, vyboural jsem v jedné z cihlových příček otvor o velikosti melounu. Do otvoru se budu v následujích dnech snažit zasádrovat podomítkovou krabici. Zatím mi to moc nejde, sádra nedrží, tmel nechce uschnout a celé je to takové divoké. Tyhle práce my nikdy nešly
Měřák jsem samozřejmě připojil do Fibara, takže můžeme sledovat i grafický průběh hodnot CO2 a vlhkosti vzduchu.
Zamoření plyny: Měřák: Je krásné, že jak to má člověk všechno uspořádané, hned mu to funguje i online. Všechny nejdůležitější údaje o provozu laboratoře ted mohu sledovat i z chytrého telefonu:
- CO2
- vlhkost vzduchu
- teplotu v garáži
- zaplnění žumpy
No prostě co víc si přát!
dnes jsem do laboratoře přidal nový monitor kvality ovzduší. Podle výrobce by měl umět sledovat:
- koncentraci CO2 / pmm
- vlhkost vzduchu / %RH
- teplotu / °C
- přítomnost organických plynů VOC / stupnice zamoření 0-3
Měřák jsem objednal ve verzi na 230V AC, abych nemusel řešit žádné baterky ani 12V zdroj. Až jej připojím na produkční napájecí okruh, nahlásím i spotřebu.
Jelikož potřebuji měřák namontovat na zeď, vyboural jsem v jedné z cihlových příček otvor o velikosti melounu. Do otvoru se budu v následujích dnech snažit zasádrovat podomítkovou krabici. Zatím mi to moc nejde, sádra nedrží, tmel nechce uschnout a celé je to takové divoké. Tyhle práce my nikdy nešly
Měřák jsem samozřejmě připojil do Fibara, takže můžeme sledovat i grafický průběh hodnot CO2 a vlhkosti vzduchu.
Zamoření plyny: Měřák: Je krásné, že jak to má člověk všechno uspořádané, hned mu to funguje i online. Všechny nejdůležitější údaje o provozu laboratoře ted mohu sledovat i z chytrého telefonu:
- CO2
- vlhkost vzduchu
- teplotu v garáži
- zaplnění žumpy
No prostě co víc si přát!
Naposledy upravil(a) youda dne úte bře 12, 2019 8:34 pm, celkem upraveno 1 x.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
Příprava otvoru pro montáž podomítkové krabice:
Montážní krabice:Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
To na Tebe poslal soused?
2x 390Wp Trina Solar ,6x 240Wp Schutten, 10x NexPower 145Wp ,2x Solyndra 200Wp, Victron SmartSolar MPPT 150/35 ,Victron SmartSolar MPPT 250/60 , Victron BlueSolar MPPT 100/50 , Axpert MKS2400WPlus , 2x200Ah 24V Winston LiFePo4 , 4x Pylontech UP2500 , Victron Multiplus II 24/3000/32
-
Nikoliv Mati, to jsem já jak vyrábím otvor ve zdi určený k zasádrování elektrikářské krabičky
-
Jo ták , soused Ti stínil ( slunce je v zimě nízko ), a ty jsi na stavebním úřadě nahlásil montáž elektrikářské krabičky KO68 hluboká do sousedovic zíťky.
2x 390Wp Trina Solar ,6x 240Wp Schutten, 10x NexPower 145Wp ,2x Solyndra 200Wp, Victron SmartSolar MPPT 150/35 ,Victron SmartSolar MPPT 250/60 , Victron BlueSolar MPPT 100/50 , Axpert MKS2400WPlus , 2x200Ah 24V Winston LiFePo4 , 4x Pylontech UP2500 , Victron Multiplus II 24/3000/32
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
A co teprve, kdyby potřeboval dát do zdi tuhle: a nebo tuhle
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Hmm, vypadá to že na takový otvor pro krabici máš moc malý dům.youda píše:Nikoliv Mati, to jsem já jak vyrábím otvor ve zdi určený k zasádrování elektrikářské krabičky
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
Chtěl bych vidět systém youdova přidělávaní rozvaděčové skříně. To už je nejmíň na ty týpky co se živí odstřelováním mostů
Hele, když ti tam ta sádra nedrží. Pocákal si nejdřív ten vysekaný otvor vodou?
Naposledy upravil(a) dracekvo dne stř bře 13, 2019 10:21 am, celkem upraveno 1 x.
-
Ty velké hranaté jsou super do sádrokartonu,nedávno jsem s nimi dělal. Jsou dokonce levnější než ty klasické maličké kulaté.kodl69 píše:A co teprve, kdyby potřeboval dát do zdi tuhle:
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
Jasně, připojil jsem hadici na vodovod a pořádně to plopláchnul. Pak mi ale hlavou i rukama blesklo, že bych měl nejdřív vypnout elektriku do toho okruhu....bzzzzzzdracekvo píše:Chtěl bych vidět systém youdova přidělávaní rozvaděčové skříně. To už je nejmíň na ty týpky co se živí odstřelováním mostů
Dnes už to vypadá líp, sádra přes noc trochu uschla a ty hroudy co se vyvalily z otvoru dolů a přilepily se na zeď osekám majzlíkem. Já to prostě zvládnu!
Pokud jde o rozvaděče, už 2x jsem se při sekání díry proboural až do místnosti na druhé straně zdi. A když jsem ještě bydlel v bytě, tak jsem se při přidělávání věšáku v předsíni provrtal až k sousedům. Tyhle "stavební práce" mi prostě nejdou...
-
JJ bacha na starou sadru - vzhled stejny jen netuhne....
-
Drazí kolegové akademici,
při montáži měrky jsem s hrůzou zjistil, že rozteč šroubů sice odpovídá krabici 68, ale prdelka v zadní části přístroje se do standardní krabičky 68 nevleze ani náhodou! Bude to chtít nějakou nestandardní, s větším průměrem.
Omlouvám se za neostré foto, při představě, že to bourám znovu se celý klepu:
při montáži měrky jsem s hrůzou zjistil, že rozteč šroubů sice odpovídá krabici 68, ale prdelka v zadní části přístroje se do standardní krabičky 68 nevleze ani náhodou! Bude to chtít nějakou nestandardní, s větším průměrem.
Omlouvám se za neostré foto, při představě, že to bourám znovu se celý klepu:
-
No a blbý dotaz nekoupil sis sádru na sádrokarton? Já tak šel kamarádce pomoct na být nahlásil sem co má koupit . Po hodině co už sádrování krabičky sem si šel odholovat a koukám že krabička pořád nedrží kouknu na pytlík a hádej co rigips na sádrokarton tak sem pokračoval druhý den
-
NJN - vyrabi se hlubsi verze - asi tak o pulku delsi...nebo demontovat kryt a namontovat samostatnou elektroniku.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 95 Odpovědi
- 9705 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jan Novák
-
- 0 Odpovědi