Náhlá chyba komunikace Goodwe a Dyness
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
- bubuhuhu
- Reputace: 0
- Lokalita: Rychnov nad Kněžnou
Náhlá chyba komunikace Goodwe a Dyness
Obracím se na zkušenější s dotazem ohledně komunikace mezi bateriemi Dyness Tower T10 a střídačem Goodwe GW10K-ET Plus. Do 26.4.2024 vše fungovalo zhruba 7 měsíců bez potíží. Potřeboval jsem elektrárnu na chvíli vypnout a po zapnutí už nechce komunikovat baterie se střídačem. Prostě z ničeho nic to nefunguje. Střídač ale jede dál a elektrárna vyrábí, jen jako kdybych neměl baterii. V SolarGo je hlášení baterie, Alarm BMS, kód chyby 4096. Setkal se a řešil tu někdo takový problém?
-
- Reputace: 7
- Lokalita: Brno
- Výkon panelů [Wp]: 9,9
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Re: Náhlá chyba komunikace Goodwe a Dyness
A vzbudils baterku tím tlačítkem WAKE?
- bubuhuhu
Ano vzbudil. Celý systém vypnut, počkal jsem pár minut a pak vše zapnul, včetně baterie a ano po podržení tlačítka se ozvalo cvaknutí jako standardně. V přílohách jsou fotky jak se to chovalo před a po nahlášení poruchy. Okolo 10 hodiny jsem systém vypnul kvůli kontrole. Do té doby je vidět že vše běhá správně. Po zapnutí systém ukazuje SOC 90 procent, měří napětí baterie a to je vše. Stav baterie je abnormální a hlásí poruchu 4096.
Naposledy upravil(a) bubuhuhu dne úte dub 30, 2024 3:59 am, celkem upraveno 1 x.
- bubuhuhu
Dnes ráno se komunikace obnovila. Měl jsem systém vypnutý asi hodinu, protože jsem si říkal, aby se opravdu vybily všechny kondenzátory a byla jistota, že nikde nic nezůstane viset. Po zapnutí však porucha komunikace přetrvávala. Nicméně asi za půl hodiny jsem si všiml, že už je vidět verze FW baterie v SolarGo, tak jsem se podíval a už to baterii vidělo a komunikovalo. Netuším, zda z podpory Goodwe reagovali na můj ticket vzdálenou podporou, nebo zda dodavatel něco vzdáleně řešil, ale teď už komunikace zase funguje a systém zdá se funguje jak má. Takže díky a moderátor může toto vlákno uzavřít, pokud to uzná za vhodné.
-
- Lokalita: Bratislava
Ahoj, od vcera mam uplne rovnaky problem. Po restarte menica BMS prestalo komunikovat a presne tento error. Nepomohlo ani vypnutie baterii ani menica. Stalo sa ti to este niekedy potom, alebo si zitil pricinu ? Vyzera, ze sa ti to nejako zazracne opravilo, ale zazraky sa casto nedejububuhuhu píše: ↑úte dub 30, 2024 3:53 amDnes ráno se komunikace obnovila. Měl jsem systém vypnutý asi hodinu, protože jsem si říkal, aby se opravdu vybily všechny kondenzátory a byla jistota, že nikde nic nezůstane viset. Po zapnutí však porucha komunikace přetrvávala. Nicméně asi za půl hodiny jsem si všiml, že už je vidět verze FW baterie v SolarGo, tak jsem se podíval a už to baterii vidělo a komunikovalo. Netuším, zda z podpory Goodwe reagovali na můj ticket vzdálenou podporou, nebo zda dodavatel něco vzdáleně řešil, ale teď už komunikace zase funguje a systém zdá se funguje jak má. Takže díky a moderátor může toto vlákno uzavřít, pokud to uzná za vhodné.

-
- Reputace: 701
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Není to proto, že taková konfigurace třeba vyžaduje existenci funkčního cloudu? A když je tam nějaký problém, tak systém nefunguje správně? A pokud to opraví, vše zase jako zázrakem funguje?
Já to znám u smart zařízení Tuya. Levné, ale nedá se na to spoléhat, protože už se mi stalo, že snímače nefungovaly aby na druhý den začali fungovat. Proto přes cloud jen nedůležité věci.
Já to znám u smart zařízení Tuya. Levné, ale nedá se na to spoléhat, protože už se mi stalo, že snímače nefungovaly aby na druhý den začali fungovat. Proto přes cloud jen nedůležité věci.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
- Lokalita: Bratislava
Myslim ze tohle nema s cloudem nic k docineni. Ale kazdopadne cloud a vsechno funguje. Islo to aj pred tym az pokial sa nerestartoval menic a prestalo to komunikovat.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 4325 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od PavelR
-
-