Youdova ostrovní laboratoř
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
Re: Youdova ostrovní laboratoř
Od youdy to máš do brodu kousek a ještě navíc z kopce ( nepočítám garáž ) to jsi do brodu dojel s větším dojezdem než jsi odjížděl ne?ota píše:Ne, elektromobilista jel něčím těším než je je ION. Jenom než jsem vyjel od Youdy z garáže klesnul dojezd o 1km.
A Youda opravdu nemá tak velkou garáž.
Ale na ty 2 kWh jsem dojel až do Českého Brodu.
Děkuji ještě jednou.
edit bydlím přes les tak to malinko znám
-
No chtěl jsem něco malého, nenápadného, s malou spotřebou.kodl69 píše:A co takhle se pochlubit, co sis pořídil?
Ale vše v této kategorii bylo hnusné nebo drahé tak jsem za cenu ojeté škodovky koupil ojeté toto:
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
Oto, pokud jsi chtěl něco malého a nenápadného, tak ses myslím trefil úplně perfektně
Ohledně volby ti úplně rozumím - zatímco Mitsubishi PHEV vypadá jako normální auto, tak všechna malá a levná vozítka výrobci snad naschvál dělají hnusná. Až se to více rozjede a v bazarech bude širší nabídka ojetých elektromobilů, snad si něco pěkného pro zábavu a potěšení vyberu i já
Ohledně volby ti úplně rozumím - zatímco Mitsubishi PHEV vypadá jako normální auto, tak všechna malá a levná vozítka výrobci snad naschvál dělají hnusná. Až se to více rozjede a v bazarech bude širší nabídka ojetých elektromobilů, snad si něco pěkného pro zábavu a potěšení vyberu i já
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
Ten ocásek plandající z "nádrže" s panelama v pozadí na mne působí přímo magicky.
-
Tak a je to tady. Zitra v nasi lhote vypnou elektriku.
Co budeme delat?
Co budeme delat?
-
- Lokalita: Senec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
- Kapacita baterie [kWh]: malá
zapneš všetko čo hučí
málo kwp , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion + 60V 198Ah Lifepo4 , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
-
Nezapomen hodit sousedum prodluzovak pres plot s elektromerem a specialni blackoutovou sazbou na nabiti mobilu....
A hlavne preju Ti poradnej prazdnej elektromobil na rychlonabijecce a poradne zatazeno at se na pylontechu udela aspon ctvrt vybijeciho cyklu
A hlavne preju Ti poradnej prazdnej elektromobil na rychlonabijecce a poradne zatazeno at se na pylontechu udela aspon ctvrt vybijeciho cyklu
-
jo jo nejlepe sekat travu elektrickou sekackou nebo rezat elektrickou pilou. nebo cirkularka!!! ta je best
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
-
Stejně si myslím, že ČEZ zase kecá. Slibuje, že to vypne na celej den, ale určitě to nakonec budou jen tak dvě hodiny. Minulý týden byl prý výpadek neplánovanej, ale to jsem se dozvěděl až dnes.
Sousedům #1 i #2 jsem dal vědět, že pokud jim to pomůže, můžou si bezplatně prodlužovačku natáhnout.
Před barák jsem už dnes odpoledne šoupnul "pětipsa" napájenýho z Wallboxu na elektromobil. Na trvalou zátěž ten pětipes moc není dimenzovanej, ale jelikož je na 40A okruhu, tak pár ledniček, čajových konvic i nějaké čerpadlo by utáhnul.
Dostal jsem ale feedback, že pomoc prý nebude potřeba.
Sousedům #1 i #2 jsem dal vědět, že pokud jim to pomůže, můžou si bezplatně prodlužovačku natáhnout.
Před barák jsem už dnes odpoledne šoupnul "pětipsa" napájenýho z Wallboxu na elektromobil. Na trvalou zátěž ten pětipes moc není dimenzovanej, ale jelikož je na 40A okruhu, tak pár ledniček, čajových konvic i nějaké čerpadlo by utáhnul.
Dostal jsem ale feedback, že pomoc prý nebude potřeba.
-
- Lokalita: Lukov u Zlína
- Výkon panelů [Wp]: 10
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
U nás na dědině je minimálně 3x za rok plánovaná odstávka 7-16 a několikrát neplánovaná ( v zimě sníh a v létě bouřky). Všichni solárníci v okolí jsou ongrid, takže když je výpadek, tak náš dům svítí v okolí protože je na kopci. Naprosto pravidelně se pak sousedky večer schází u nás doma a s manželkou plundrují moje zásoby pitiva po záminkou - potřebuji si dobýt mobil.
P.
P.
Panely 10 kWp; Conext MPPT 150 60 2x; Conext MPPT 600 100 1x, Conext XW+ 8548; Conext Gateway; BYD Battery-Box Premium LVS 11,5kWh
-
Když jim není pětipes dobrej, vezmi zehlicku, vytahej jim pojistky a večer rozsviť celej barák a nezapomeň na vánoční osvětlení, ať jsi vidět už z dálky.
-
- R.I.P.
Idealni prilezitost pod tu ceduli dat dalsi ceduli s pozvanim na kavu v dobe vypadku a behem kavy postupne pul dediny infikovat solaritidou. Jeste je take mozne samozrejme dat solidarne minutu ticha, eh... chtel jsem rict minutu bez osvetleniyouda píše:Tak a je to tady. Zitra v nasi lhote vypnou elektriku.
Co budeme delat?
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Onehdy byla plánovaná odstávka u nás, chlapi z eonu měli hotovo o něco dřív, ale nesmí to zapnout před uvedeným časem, velkej bratr je kontroluje...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
Nevím jak u vás ale u nás návštěva tuká čelem,protože má plné ruce...FCC píše:U nás na dědině je minimálně 3x za rok plánovaná odstávka 7-16 a několikrát neplánovaná ( v zimě sníh a v létě bouřky). Všichni solárníci v okolí jsou ongrid, takže když je výpadek, tak náš dům svítí v okolí protože je na kopci. Naprosto pravidelně se pak sousedky večer schází u nás doma a s manželkou plundrují moje zásoby pitiva po záminkou - potřebuji si dobýt mobil.
P.
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
Pri únorové dvoudenní neplánovaně odstavce jsem e vesnici nakazil solaritidou 10% populace. 2 statky ze 20.
Oni mí sousedé jsou dost otrlí. Když neteče voda jdou k pumpě na návsi. Zatopí a vaří na sporáku. Po tom všem šikanu co jim ti zasraní komunisti dělali aby vstoupili do JZD, čekají cokoli.
Ale děcka prostě musí mít nabité mobily a playstationy.
Prostě za 2 generace se vůle, přežít na vlastním gruntu cokoli, vytrácí.
Oni mí sousedé jsou dost otrlí. Když neteče voda jdou k pumpě na návsi. Zatopí a vaří na sporáku. Po tom všem šikanu co jim ti zasraní komunisti dělali aby vstoupili do JZD, čekají cokoli.
Ale děcka prostě musí mít nabité mobily a playstationy.
Prostě za 2 generace se vůle, přežít na vlastním gruntu cokoli, vytrácí.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
Ahoj Youdo, jak dopadla plánována odstávka?youda píše:Tak a je to tady. Zitra v nasi lhote vypnou elektriku.
Co budeme delat?
9000Wp, 48v, 2x Pip-5048 MK paralelně, Li-ion 470Ah, ICC monitoring, GreenBonO vytěžovač
https://pvoutput.org/list.jsp?userid=50768
-
Díky za optání - u mne dopadla výborně. Kdybych záměrně nesledoval kontrolku FVE/ČEZ, kterou mám v jednom z rozvaděčů, ani bych si nevšiml, že nějaká odstávka ČEZu proběhla. Hlášeno bylo 7-16h, realita byla 7-13h.
Teď už svítí zase obě kontrolky: Pokud jde o sousedy, nikdo nabídnutých zásuvek neuvyužil. Asi jim v tom bránila ješitnost, nebo jsou možná na výpadky zvyklí z minula, kdy jim elektrika nešla každou chvíli.
Na radu Dumiho jsem chtěl provokativně zapnout nějaký hlučný spotřebič, ale žádný nemám. Tak jsem aspoň otevřel okno a na domácím kině pustil do smyčky toto video: https://www.youtube.com/watch?v=CoXZbGMXYBU
Teď už svítí zase obě kontrolky: Pokud jde o sousedy, nikdo nabídnutých zásuvek neuvyužil. Asi jim v tom bránila ješitnost, nebo jsou možná na výpadky zvyklí z minula, kdy jim elektrika nešla každou chvíli.
Na radu Dumiho jsem chtěl provokativně zapnout nějaký hlučný spotřebič, ale žádný nemám. Tak jsem aspoň otevřel okno a na domácím kině pustil do smyčky toto video: https://www.youtube.com/watch?v=CoXZbGMXYBU
-
Taky bych nějakou tu odstávku..... letos se ještě žádná nekonala.
9000Wp, 48v, 2x Pip-5048 MK paralelně, Li-ion 470Ah, ICC monitoring, GreenBonO vytěžovač
-
Ahoj youda, prosím tě, je ta nabíječka OpenEVSE vhodná pro veřejnou instalaci? Komunikuje přes wifi a výkon se dá ovládat nějaký regulátorem v každé fázi zvlášť nebo společně? Zvažuji také její instalaci u jednoho zákazníka, ale tvrdí mi že pokud je to veřejná a platí se dle potřeby energie tak je nutné mít licenci na prodej elektřiny, když se platí paušálem tak licence není potřeba.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
Tak udělejte hodně paušálů a podle spotřeby tomu bude odpovídat nejbližší paušál:)
V provozu: poloostrov 19kWp, 4x XTM4000-48, 4xVT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 95 Odpovědi
- 9705 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jan Novák
-