Nafukovaci clun s elektrickym motorem
Nezařaditelné
-
Nafukovaci clun s elektrickym motorem
Ahoj,
premyslim, ze nas maly nafukovaci clun se dvema veslama koupeny pred x lety v chorvatsku na stanku nejak prestava stacit.
Koukal jsem i po necem s motorem a nasel jsem ze se delaj i elektromotory Vyhodu spatruji v nizke vaze a relativni skladnosti oproti benzinovemu motoru.
Ma nekdo zkusenosti s elektrickym clunem? Vubec netusim jaky vykon muze byt rozumny.
Uvazuji o necem veliosti tohohle:
https://www.hawaj.cz/nafukovaci-clun-in ... -4-19.html
nebo
https://www.hawaj.cz/nafukovaci-clun-intex-17.html
cca dva dospeli a treba dite, nebo 3 dospleli.
Motory jsem videl ve vykonech od 300W do cca 1,1kW (24V)
https://www.hawaj.cz/lodni-elektromotor ... -2941.html
tenhle je asi nejsilnejsi co sem nasel.Je i na 24v coz povazuji za pozitivni (bral bych na lod jednu sadu batere LiFePo4 z elektrarny (8x winstony 100Ah).
Ma to smysl nebo se ten clun bude sotva plazit a pri protivetru nebo vlnach se to ani nehne?
Placim se primarne na klidnem mori, ale obcas jsou i mensi vlny.
premyslim, ze nas maly nafukovaci clun se dvema veslama koupeny pred x lety v chorvatsku na stanku nejak prestava stacit.
Koukal jsem i po necem s motorem a nasel jsem ze se delaj i elektromotory Vyhodu spatruji v nizke vaze a relativni skladnosti oproti benzinovemu motoru.
Ma nekdo zkusenosti s elektrickym clunem? Vubec netusim jaky vykon muze byt rozumny.
Uvazuji o necem veliosti tohohle:
https://www.hawaj.cz/nafukovaci-clun-in ... -4-19.html
nebo
https://www.hawaj.cz/nafukovaci-clun-intex-17.html
cca dva dospeli a treba dite, nebo 3 dospleli.
Motory jsem videl ve vykonech od 300W do cca 1,1kW (24V)
https://www.hawaj.cz/lodni-elektromotor ... -2941.html
tenhle je asi nejsilnejsi co sem nasel.Je i na 24v coz povazuji za pozitivni (bral bych na lod jednu sadu batere LiFePo4 z elektrarny (8x winstony 100Ah).
Ma to smysl nebo se ten clun bude sotva plazit a pri protivetru nebo vlnach se to ani nehne?
Placim se primarne na klidnem mori, ale obcas jsou i mensi vlny.
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
-
Re: Nafukovaci clun s elektrickym motorem
Synek si pořídil na ryby nafukovací člun cca 3 metry. Ukrajinské výroby za 11kKč.
K němu čínský motor 3/4hp. Baterku jsem udělal z li ion prisem 4S, 16V /70Ah.
40A BMS nestačila, při rozjetí na největší výkon vypadávala na nadproud. Tak jsem dal 2
BMS na hulváta nad sebe paralelně a to už šlo. Na měření napětí indikátor protože ten co je na mororu neukazuje správně.
To do vodotěsné krabice a na vývod konektor Anderson. Už to běhá několikátou sezónu. Na 16V to jezdí o hodně rychleji než na 12V. Hlavně ale váží 6kg. Už jsem jich dělal mnoho protože když to videli kolegové rybáři co vlekli těžká vydechlá olova tak to chtěli taky.
K němu čínský motor 3/4hp. Baterku jsem udělal z li ion prisem 4S, 16V /70Ah.
40A BMS nestačila, při rozjetí na největší výkon vypadávala na nadproud. Tak jsem dal 2
BMS na hulváta nad sebe paralelně a to už šlo. Na měření napětí indikátor protože ten co je na mororu neukazuje správně.
To do vodotěsné krabice a na vývod konektor Anderson. Už to běhá několikátou sezónu. Na 16V to jezdí o hodně rychleji než na 12V. Hlavně ale váží 6kg. Už jsem jich dělal mnoho protože když to videli kolegové rybáři co vlekli těžká vydechlá olova tak to chtěli taky.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
pěkný, kde se dá pořídit takovejhle vodotěsnej kufřík? Zrovna něco podobnýho řeším, má to být baterka na člun a do motůčka, kde to olovo taky vzalo krátkej konec. BMS koupím zrovna 60A nebo víc, a možná i smart...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
Sem se dal na reklamu pro bauhauz ... .
Elektronům zdar
Mám dojem že sem je (vícero rozměrů) viděl v bauhauzu . V Ivanovickým se po vstupu dáš doleva kolem smetí před pokladnama , první nebo druhej vysokej regál po pravý ruce , co tam maj plastový krabice .kodl69 píše:pěkný, kde se dá pořídit takovejhle vodotěsnej kufřík? Zrovna něco podobnýho řeším, má to být baterka na člun a do motůčka, kde to olovo taky vzalo krátkej konec. BMS koupím zrovna 60A nebo víc, a možná i smart...
Sem se dal na reklamu pro bauhauz ... .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Hmm, V Ově po fiasku se slibem který nechtěli nikdy dodržet odtáhli a už po nich nezbyl ani popel. xxMax jej následoval. Takže baucokoli to zde máme prosté. Feromarket to zbalil do ústředí a v 16:00 to zavře aby jim tam náhodou někdo nechodil nakupovat (co by potom nabízeli?) a tak nám tu pro běžného pracujícího ovčana zbyl jen "levný kšeft" jménem potok lesních rohů (horn bach).
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
-
Kufry vyrábí číňan , občas se to dá koupit i zadá v nějakým baubau hony šopu.
Rozměr od 2 do 70 litrů. Může být i na kolečkách.
Rozměr od 2 do 70 litrů. Může být i na kolečkách.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
pro DUMI
Zdarec, tak nějakou tu zkušenost už mám s gumáky a elektromotory. Ten Intex Excursion je sice větší kousek na takové rodinné popojíždění, ale má nafukovací podlahu a jelikož není vysokotlaká, tak jak tam položíš třeba jen malou 12V 75Ah baterii, tak se ti hezky zaboří a to není zrovna dobré. Spíš ten Mariner 3, má lamelovou podlahu a ta už něco snese. Já mám Mariner 4 a vozím na něm 2x12V 140Ah a motor 65lbs a jezdím na plný výkon 4-5hodin a to už je nějakých 15 až 25km, což si myslím, že na vystrčení růžků od břehu a trošku delší trasy stačí. Mínusem je hmotnost, obě cca 75kg, ale když chceš jezdit, tak to musíš obětovat a věř, že to stojí za to. Je rozdíl cmrndat hodinku absolutně šnečí rychlostí nebo se s rozumem projíždět třeba celý den v závisloti, kolik tomu budeš nakládat
Zdarec, tak nějakou tu zkušenost už mám s gumáky a elektromotory. Ten Intex Excursion je sice větší kousek na takové rodinné popojíždění, ale má nafukovací podlahu a jelikož není vysokotlaká, tak jak tam položíš třeba jen malou 12V 75Ah baterii, tak se ti hezky zaboří a to není zrovna dobré. Spíš ten Mariner 3, má lamelovou podlahu a ta už něco snese. Já mám Mariner 4 a vozím na něm 2x12V 140Ah a motor 65lbs a jezdím na plný výkon 4-5hodin a to už je nějakých 15 až 25km, což si myslím, že na vystrčení růžků od břehu a trošku delší trasy stačí. Mínusem je hmotnost, obě cca 75kg, ale když chceš jezdit, tak to musíš obětovat a věř, že to stojí za to. Je rozdíl cmrndat hodinku absolutně šnečí rychlostí nebo se s rozumem projíždět třeba celý den v závisloti, kolik tomu budeš nakládat
-
Dotaz trochu mimo, ale stejnak.. lze takové to čluny i někde jen zapůjčit, třeba na týden? Když bude někdo vědět, tak díky předem za info
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 1025 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Kubba
-
- 28 Odpovědi