ostrovní systém a váš názor
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
Re: ostrovní systém a váš názor
jo tak,já myslel ted na nabíječku ,kterou bych nabil baterie v autech.No jsem nějak mimo mísu
-
Je to 3 v 1. Měnič, regulátor a síťový nabíječ.
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.
-
Tady mám asi jasno,ten beru.Ted už jen ty panely a dvě baterky,kabely a koncovky.Když to není v sadě ,musím to poskládat
-
Ono bys to musel poskládat i z té sady, pokud tedy nechceš někoho nechat vydělat pěkný peníz. Když nebudeš vědět klidně se ptej. Ještě kdyby jsi napsal odkud jsi tak by ti někdo mohl i konkrétně poradit a pomoct.
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.
-
Tak to ti držím palce. Myslím tím ten výběr nečínských výrobků.Petromil píše:Měnič mám v plánu MIN 2 000 W ,když už.
Ještě doplním,že garáž ani okolí,nemám ve stínu a na jih mohu panely směřovat celkem v pohodě.Pokud je to možné,vynechal bych cokoli y aliexpresu.
Má zkušenost z výrobky z Číny je mizerná a nechci si garáž zapálit,nemám důvěru.Omlouvám se všem ,co ma mají.
Používat budu i led pásky i žárovky ,každé za jiným účelem .
Asi většina z nás má něco ve svém arzenálu z ALI, nebo od soudruhů z Číny. Myslím, že pokud to nekoupíš na Ali, koupíš to na Ebay, kde je to stejné, jen dražší a pokud to koupíš v CZ, tak to bude jen překupník z ALI a dražší.
Koukni ještě na Axperta 3000W, je o nějakou 1000 korunu dražší, ale vyplatil by se ti.
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Prakticky všechno je z číny. Pokud to nevíš, tak žiješ ve velkým omylu. A že to prodává Apple, Intel, nebo jiný slovutný značky, nic neznamená. Zkus si koupit jenom prodlužovák, kterej není z číny. A jestli si myslíš, že třeba EMOS nebo BenElectronic něco vyrábí, tak jsi na omylu. Nápis "Hyonguy" na kabelu jistě napoví...
Ještě by mě zajímalo to "daleko" od přípojky k DS. A jako topení bych doporučoval spíš kamínka s případným horkovzduch výměníkem, než něco, co žere drahou naftu.
Ještě by mě zajímalo to "daleko" od přípojky k DS. A jako topení bych doporučoval spíš kamínka s případným horkovzduch výměníkem, než něco, co žere drahou naftu.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
To,že je vše z Číny je pravda ,ale to ,že když se něco prodává na našem trhu oficiálně má podstatně větší kontrolu a mělo by splnovat i naše požadavky např.na elektroinstalaci.Vím ,že ani toto není v jisté míře pravda ,ale lepší nějaká kontrola,než ušetřit tisíc korun a nemít majetek za podstatně víc
k DS to mám asi cca 200m a největší překážka je ,že jsem na druhé straně silnice.Druhá stránka je ,že se mi asi na 1kw měsičně nevyplatí platit elektroměr ČEZu,i když ....a třetí a ta hlavní stránka je ,že prostě tu FV chci.
Jinak jsem kousek od města Žatec .
k DS to mám asi cca 200m a největší překážka je ,že jsem na druhé straně silnice.Druhá stránka je ,že se mi asi na 1kw měsičně nevyplatí platit elektroměr ČEZu,i když ....a třetí a ta hlavní stránka je ,že prostě tu FV chci.
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
Pokud potřebuješ topení nezávislé na elektřině a nebojíš se plynu,kamarád má v garáži 10 kilovku PB a infrapanel.není to až zas tak drahé a topí to ihned.
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
Moc díky ,případně se ozvu.Nejprve ,ale potřebuji tu elektriku,abych tam vůbec měl chut být .To topení chci používat i v autě ,ne v kabině
-
Tady se z ALI bere dost věcí, ale asi né tak hořlavý, jak si myslíš. Např Voltmetry, Ampérmetry, chytrá relé, DC-DC atd.
Myslím, že můžeš být v klidu a třeba i ušetříš nějakou korunu. Pokud budeš lempl, zapálíš barák i zařízením s největší kontrolou. Pokud máš z nehody strach už při objednávce, tak snad při instalaci dodržíš základní pravidla a nikomu se nic nestane. (jištění, průřezy vodičů, atd.) Kolegové akademici nakupují na ali i 18650 články a taky cajk.
Myslím, že můžeš být v klidu a třeba i ušetříš nějakou korunu. Pokud budeš lempl, zapálíš barák i zařízením s největší kontrolou. Pokud máš z nehody strach už při objednávce, tak snad při instalaci dodržíš základní pravidla a nikomu se nic nestane. (jištění, průřezy vodičů, atd.) Kolegové akademici nakupují na ali i 18650 články a taky cajk.
-
Síce teoreticky pravda ale chod sa pozrieť do obchodov na predlzovacky, rozdvojky, lampy, priamo topy..... Čistá katastrofa, nejde o to odkiaľ to je ale ci ma rozum ten co to používa. Treba byť v technických veciach kriticky a vždy sa nachystať na najhorší scena: nevypne termostat, skrat na vodiči, voda...... A na to myslieť. Americké súčiastky, ruské suciastky, európske súčiastky..... Aj tak všetky vyrobili v cinePetromil píše:To,že je vše z Číny je pravda ,ale to ,že když se něco prodává na našem trhu oficiálně má podstatně větší kontrolu a mělo by splnovat i naše požadavky např.na elektroinstalaci.Vím ,že ani toto není v jisté míře pravda ,ale lepší nějaká kontrola,než ušetřit tisíc korun a nemít majetek za podstatně víc
[6x235W poly, axpert 2,4kw,lion samsung sdi 24V 190Ah, 10x 1kwh 18650 bloky, total 15kwh, rashberyy pi4, ICC, zaloha kipor 3kw elektrocentrala
https://pvoutput.org/list.jsp?id=84584&sid=74995
https://pvoutput.org/list.jsp?id=84584&sid=74995
-
Tak koukám ,že ALIEXPRES by bylo povídání na založení nového téma.
Nechci vyvolat dohady.
JÁ CHCI JEN SVÍTIT
Nechci vyvolat dohady.
JÁ CHCI JEN SVÍTIT
Naposledy upravil(a) Petromil dne pon pro 09, 2019 6:43 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Není pod kontrolou prakticky nic. Prodejce spoléhá na CE označení výrobku a natištěný loga zkušeben, ale to je o tom, že je tam kupující chtěl mít, tak je číňan dodal, ne, že to v té zkušebně bylo... CE znamená China Export, drobnej rozdíl v grafice je pomalu na to, aby to rozeznal znalec...
P.S. za měsíc 1kW je cca 720kWh... Používej správný jednotky, pokud to nevíš, kW je jednotka výkonu a kWh jednotka energie, jinak se nemáš šanci domluvit, protože pak je to "o tom takovým oným bazmeku"
P.S. za měsíc 1kW je cca 720kWh... Používej správný jednotky, pokud to nevíš, kW je jednotka výkonu a kWh jednotka energie, jinak se nemáš šanci domluvit, protože pak je to "o tom takovým oným bazmeku"
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
omluva za kwh
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ostrovni system 5KW - Barcelona
od tomas200484 » » v Ostrovní elektrárny