Daruji nevyuzite HID sady plus nekolik nahradnich vybojek
-
Daruji nevyuzite HID sady plus nekolik nahradnich vybojek
Ahojte nabizim na odvoz nebo postu 4 sady HID H7 s tim ze jsem to chtel do sveho auta. Nakonec nepouzito. Vybojky ruznych barev od 2700 do 4300K
Mozno pouzit na trakturek a nebo treba vyhodit. Chci se toho jen zbavit treba nekdo najde vyuziti do skutru nebo na motorku.
Mozno pouzit na trakturek a nebo treba vyhodit. Chci se toho jen zbavit treba nekdo najde vyuziti do skutru nebo na motorku.
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Daruji nevyuzite HID sady plus nekolik nahradnich vyboje
já bych to bral, jsou po dvou stejný, nebo každá jiná?
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
jsou tam nějaké stejné... kupoval jsem po párech ale jak a který ted jsou nebo nejsou, taky mám tušení že jeden ballast neni funkční, to by se dalo otestovat.kodl69 píše:já bych to bral, jsou po dvou stejný, nebo každá jiná?
rád ti to přenechám, mám to doma, zbytečně se na to práší
-
Predpokladam, ze homologace se nekona?
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
-
Ne nekoná, dokonce jsem ještě neviděl žádnou HID sadu s homologací a ani ledku s homologací... tyto světelné zdroje potřebují složitou techniku ( zrcadla, ohniska ) a to klasický reflektor neumí... měl jsem to i v čočce kde je zrcátko a stínítko, tam to fungovalo dobře... radši jsem si ale koupil jiný auto s lepšíma světlama.dumi píše:Predpokladam, ze homologace se nekona?
-
Prave proto sem se ptal. v.podstate to nema.na silnici co delat.
Miluju lidi co si to.strcej.do halogenek bez senzoru zatizeni zadni.napravy, ktera u xenonu musi byt a.jezdej s tim. Jezdim.dost casto za tmy rekneme tak 40% dlouhych cest. Tyhle.ridici jsou na facku. Sice oni dobre vidi, ale.protijedouci nebo prednima jedouci vidi uplny prd kvuli oslneni.
Miluju lidi co si to.strcej.do halogenek bez senzoru zatizeni zadni.napravy, ktera u xenonu musi byt a.jezdej s tim. Jezdim.dost casto za tmy rekneme tak 40% dlouhych cest. Tyhle.ridici jsou na facku. Sice oni dobre vidi, ale.protijedouci nebo prednima jedouci vidi uplny prd kvuli oslneni.
-
Ano máš pravdu. cítím to stejně. proto jsem záměrně psal na traktor, motorku ( do terenu atd) , možná i tráva by pod tím rostla...dumi píše:Prave proto sem se ptal. v.podstate to nema.na silnici co delat.
Co se týká oslnování tak na silnicích je ještě jeden fenomén a to stará jedničková fábka s vyšisovanýma světlama, ty reflektory co tam namysleli nebyly špaté, ale problém jsou škrábance a ty způsobí oslnování již s homologovanou H7 a blikat mužeš jak chceš na protijedoucího, on se plíží 40 protože vidí sám hovno. a ještě tě oslní
-
Jojo klasika. Ono staci ze.lidi.nalozej kufr, posadi dozadu 3x 100kg chlapa a jaksi zapomenou sklopit svetla
-
Jeste lepsi jsou ti co jezdi jen s jednou zarovkou ale zato s dalkovou,pripadne adaptivni co sice nastavi ale to uz mam nasviceno v ocich na horizontu...
-
jo jo jednocaci jsou taky dobry, idealne kdyz sviti jen u strany ke krajnici.... Pritom kazdy aspon trochu slusny auto ukazuje na pristrojovce prasklou zarovku..... ale treba mu zrovna praskla
s tema adaptivnima je to taky krasa, takovy automaticky prepinani dalkovejch svetel u vetsiny automobilek funguje spickove.... nejdriv oslni protijedouciho a pak se prepne
s tema adaptivnima je to taky krasa, takovy automaticky prepinani dalkovejch svetel u vetsiny automobilek funguje spickove.... nejdriv oslni protijedouciho a pak se prepne
-
Fábky jsou kapitola sama pro sebe. Mě ani nepříde, že by oslňovali, protože mají poškrábané sklo, ale pro to, že 60% z nich mají nastavené potkávací světla strašně vysoko. Ještě když sme je měli ve firmě, tak první co sem dělal bylo přepnutí vejšky světel z 0 na jedničku. Pak to bylo v pohodě.
-
Všetkým čo majú vo svetlách HID sady a po novom čínske LEDky by som bral okamžite na ceste papiere! A pokuta. Nech sa naučia. Ich arogantnosť je obrovská, hlavne že oni vidia a na ostatných srať!
Výhod to hneď do zberu pls...
Ďakujem.
Ďakujem.
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
-
Proč by dělal odpad z fungujícího stroje. Já osobně si dokážeme představit že místo kupovali led halogenů na zahradu vezmu starý světlomet osadím ho xenonem.nebo led a napojím na 12v baterií
-
bez dalšího komentáře … jsou zamluveny a jeden nejmenovaný člen tohoto fora bude obdarován !
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
Osobně mi dost vadí vypalování sítnice tím studeným ostrým "světlem" . Od origo HID světlometů je toto ubližování na zdraví trochu slabší , ale xenonky vbastlený do H4 světlometů je na odpověď kulometem ala 007 .
Elektronům zdar
Stěžejní problém je používání a provozování jakýchkoli xenonových výbojek ve světlometech konstruovaných a vyrobených pro H4 halogenové žárovky . Pár let sme měli ve firemním Hjóóndéé HID výbojky místo origo H4 ... nejen če odcházeli častěji než-li H4 ale děsně zprdele osvětlovali cokoli před autem . Jsem se jednoho dne saprd a vytrhal ty HIDy do pryč , nacvaknul H4 halogenky a to vám bylo najednou posvíceníčko .mobilik píše:Všetkým čo majú vo svetlách HID sady a po novom čínske LEDky by som bral okamžite na ceste papiere! A pokuta. Nech sa naučia. Ich arogantnosť je obrovská, hlavne že oni vidia a na ostatných srať!
Ďakujem.
Osobně mi dost vadí vypalování sítnice tím studeným ostrým "světlem" . Od origo HID světlometů je toto ubližování na zdraví trochu slabší , ale xenonky vbastlený do H4 světlometů je na odpověď kulometem ala 007 .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Pánové není problém ve světle jako takovém ani v reflektoru. nejzásadnějíší je prostor ze kterého světlo vychází. nejde ani tak o barvu světla jako o to že oslnuje z důvodu špatného zdroje, vlákno je na desetinku milimetru na přesném místě a je dlouhé přesnou délku, vpodstatě to je zásadní. pokud se podíváte na výbojku a je uplně jedno zda HID nebo pouliční sodíkovou či rtuťovou bez luminiforu tak světlo vychází z kulaté baňky a je ještě roztříštěné o komoru ve které hoří plyny.abrams píše:Zdravím ,
Stěžejní problém je používání a provozování jakýchkoli xenonových výbojek ve světlometech konstruovaných a vyrobených pro H4 halogenové žárovky . Pár let sme měli ve firemním Hjóóndéé HID výbojky místo origo H4 ... nejen če odcházeli častěji než-li H4 ale děsně zprdele osvětlovali cokoli před autem . Jsem se jednoho dne saprd a vytrhal ty HIDy do pryč , nacvaknul H4 halogenky a to vám bylo najednou posvíceníčko .mobilik píše:Všetkým čo majú vo svetlách HID sady a po novom čínske LEDky by som bral okamžite na ceste papiere! A pokuta. Nech sa naučia. Ich arogantnosť je obrovská, hlavne že oni vidia a na ostatných srať!
Ďakujem.
Elektronům zdar
to jak ten plyn tam bude hořet respektive elektrický oblouk nejde přesně umístit tak jako vlákno a proto se všem zdá že to oslnuje. ano oslnuje ale ve špatně zvoleném reflektoru.
Pokud to bude čočka, a nebo světlomet k tomu určený, jde naopak nádherně zaříznout hranu světla na přesný rozměr a to způsobí že xenon neoslní v tomto případě...
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
Jde o ohniskový bod/y reflektoru . U reflektorů konstruovaných pro halogenky H4 jsou odrazové plosky orientována na jedno či druhé vlákno . Jelikož HID xenonky mají pouze jedno ohnisko , nemůže v obou režimech řádně svítit -> v režimu dálkových světel svítívá lépe než-li v režimu potkávacím . Je to zcela logické .
K barvě světla - vlnové délky modrého , fialového a ultrafialového světla jsou pro zrak škodlivé z důvodu jejich krátké vlnové délky . Vlnové délky infračervené , červené a oranžové jsou méně škodlivé díky delší vlnové délce . Laicky řečeno při stejné působící síle (Lumenů) ostrá jehla (krátká vlnová délka) je zabodne hlouběji než-li násada od lopaty (dlouhá vlnová délka) .
U drtivé většiny aut si nelze dodatečně zvolit světlomety pro různé světelné zdroje . Při kompletování objednaného vozu je vůz osazen požadovaným typem světelného zdroje v patřičném světlometu , pokud je to uvedeno jako možnosti v katalogu tak to de . Ale strkat xenonky či LEDky do H4 světlometů je nejen nezodpovědné ale i nezákonné .
Elektronům zdar
Jde o ohniskový bod/y reflektoru . U reflektorů konstruovaných pro halogenky H4 jsou odrazové plosky orientována na jedno či druhé vlákno . Jelikož HID xenonky mají pouze jedno ohnisko , nemůže v obou režimech řádně svítit -> v režimu dálkových světel svítívá lépe než-li v režimu potkávacím . Je to zcela logické .
K barvě světla - vlnové délky modrého , fialového a ultrafialového světla jsou pro zrak škodlivé z důvodu jejich krátké vlnové délky . Vlnové délky infračervené , červené a oranžové jsou méně škodlivé díky delší vlnové délce . Laicky řečeno při stejné působící síle (Lumenů) ostrá jehla (krátká vlnová délka) je zabodne hlouběji než-li násada od lopaty (dlouhá vlnová délka) .
U drtivé většiny aut si nelze dodatečně zvolit světlomety pro různé světelné zdroje . Při kompletování objednaného vozu je vůz osazen požadovaným typem světelného zdroje v patřičném světlometu , pokud je to uvedeno jako možnosti v katalogu tak to de . Ale strkat xenonky či LEDky do H4 světlometů je nejen nezodpovědné ale i nezákonné .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
tak to snad každý běžně smýšlející jedinec si do souvislostí dá, nebavme se ale o H4 vs HID, ale náhrada zdroje na stejné žárovce. resp Patici.
je evidentní a doufám všem jasné že to do světel nepatří. jediné kde nevidím problém je mlhová světla, a traktory na polích pracovní světla...ostatní není legální a jsem za to rád !
je evidentní a doufám všem jasné že to do světel nepatří. jediné kde nevidím problém je mlhová světla, a traktory na polích pracovní světla...ostatní není legální a jsem za to rád !
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohody
od RRR » » v Legislativa a právo
ERÚ rozhodnutí o provozování náhradních zdrojů bez dohody
- 129 Odpovědi
- 55772 Zobrazení