PCM 8048 podivné chování
Diskuze o regulátorech PCM
-
PCM 8048 podivné chování
Zdravím uživatele tohoto reglu a budu mít na zkušené otázku, sám jsem elektro-amatér. Tyto dva regly provozuji na své ostrovní FVE už 6 roků, a byl jsem s nimi nadmíru spokojen. Jsou zapojeny tak, že na každý regl je připojeno 3,5 kWp polykr. panelů a výstupy z nich jsou svedeny na společnou sběrnici a z ní jsou krmeny souběžně 3 Li packy 56 V (2x 350 Ah LiFePO4 17 čl. a 650 Ah Li Ion 15 čl.). Každý pack má svoji BMS 150 A (https://www.aliexpress.com/item/4001364 ... 4c4da3NjyX) a své přelévací pumpy Deligreen (https://www.aliexpress.com/item/4000562 ... web201603_). Asi před měsícem mi v jednom z reglů při proudu vyšším než 30A do baterek začalo zajímavě cvakat (jako by to dělalo AUX RELAY, ale to nemá důvod k přepínání - asi 1x za 2 s) a u jednoho z LiFePO4 packů se rozblikají zelené a červené ledky u všech pump, navíc skokově skáče nabíjecí proud od nuly do maxima u všech packů a skáká i napětí článků.
Zkoušel jsem po trase oměřit napěťovou ztrátu na šroubových spojích a osahat teplotu těchto spojů - vše je studené. Termokamerou v mobilu známého se zjistilo, že tento cvakací regl výrazněji hřeje a také spíná nucené větrání i při 20A - druhý sepne ventilaci nad 60A). Toto cvakání i skákání proudu a blikání ledek u pump mi regl dělal i na starší jednotce BMS. Nemáte tušení, co může být příčinou? Pokud vada reglu, už šetřím na nový https://eskutr.cz/domu/1204-mppt-solarn ... 2448v.html.
Dík za Vaše reakce. LubošV
Zkoušel jsem po trase oměřit napěťovou ztrátu na šroubových spojích a osahat teplotu těchto spojů - vše je studené. Termokamerou v mobilu známého se zjistilo, že tento cvakací regl výrazněji hřeje a také spíná nucené větrání i při 20A - druhý sepne ventilaci nad 60A). Toto cvakání i skákání proudu a blikání ledek u pump mi regl dělal i na starší jednotce BMS. Nemáte tušení, co může být příčinou? Pokud vada reglu, už šetřím na nový https://eskutr.cz/domu/1204-mppt-solarn ... 2448v.html.
Dík za Vaše reakce. LubošV
-
Re: PCM 8048 podivné chování
To rele je tam na prepínanie ak je vyšší prúd tak to ide priamo cez rele. Ak je nízky prúd tak to šľape cez diódy. Rele je asi KO a diódy sa hreju.
Treba to rozobrať a vymeniť to rele a regulátor pôjde ešte dlllllho.
Oproti tomu co chceš kúpiť je tvoj PCM mercedes. Ideš kúpiť lacný trabant.
Treba to rozobrať a vymeniť to rele a regulátor pôjde ešte dlllllho.
Oproti tomu co chceš kúpiť je tvoj PCM mercedes. Ideš kúpiť lacný trabant.
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
-
Ahoj Mobilíku,
dík za radu. Dá se sehnat schema zapojení toho reglu? Potřeboval bych identifikovat zmíněné relé, nejsem z oboru. Díky moc,
LubošV
dík za radu. Dá se sehnat schema zapojení toho reglu? Potřeboval bych identifikovat zmíněné relé, nejsem z oboru. Díky moc,
LubošV
-
Schému nemám, ale ak odfotis dosku zakruzkujeme ti rele.
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-