Jak zařídit signál, že RJXZS BMS je odpojena?
Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
-
- Lokalita: Velké Popovice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9,3
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Jak zařídit signál, že RJXZS BMS je odpojena?
Mám 2x (a bude 3x) BMS RJXZS, https://www.aliexpress.com/item/4000447583516.html
Mám volný jeden jediný analogový vstup na PLC 0 -10V, který chci použít jako vstup signálu "BMS odpojilo baterii".
Hledám co nejjednoduší zapojení, jak na vstup PLC dodat signál, že kterákoli ze dvou (tří) BMS odepnula danému packu vstup/nabíjení.
BMS používám s bluetooth přes UART, tj. veškeré detaily obsloužím zde. Jde mi jen o ten v zásadě binární signál "chyba baterky", který potřebují dovést do PLC, které pak pošle alarmový mail.
"Switch" je mimochodem vstupní signál pro vypínač.
Díky předem za každý nápad a ideálně ověřenou zkušenost, jak to provést co nejjednodušeji.
Mám volný jeden jediný analogový vstup na PLC 0 -10V, který chci použít jako vstup signálu "BMS odpojilo baterii".
Hledám co nejjednoduší zapojení, jak na vstup PLC dodat signál, že kterákoli ze dvou (tří) BMS odepnula danému packu vstup/nabíjení.
BMS používám s bluetooth přes UART, tj. veškeré detaily obsloužím zde. Jde mi jen o ten v zásadě binární signál "chyba baterky", který potřebují dovést do PLC, které pak pošle alarmový mail.
"Switch" je mimochodem vstupní signál pro vypínač.
Díky předem za každý nápad a ideálně ověřenou zkušenost, jak to provést co nejjednodušeji.
-
Re: Jak zařídit signál, že RJXZS BMS je odpojena?
Zatím mne napadají možnosti:
- proudový snímač na přívod od každého packu
- vyvést napětí gate z gates každého BMS a vyhodnoti AND logikou
- proudový snímač na přívod od každého packu
- vyvést napětí gate z gates každého BMS a vyhodnoti AND logikou
-
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
A proč analogovžý signál, když to má UART rozhraní? stačí galvanická izolace (ADUM1201) a připojit k PLC, nebylo by to jednodušší? navíc se tím otevřou další možnosti monitorování a regulace...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Díky, já vím, toto už jsem nechtěl programovat, zjišťova protokol atd. - čirá lenostkodl69 píše:A proč analogovžý signál, když to má UART rozhraní? stačí galvanická izolace (ADUM1201) a připojit k PLC, nebylo by to jednodušší? navíc se tím otevřou další možnosti monitorování a regulace...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 3588 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Vladon