Axpert King a "připojení mikrozdroje"
Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
-
- Reputace: 0
Axpert King a "připojení mikrozdroje"
Zdravím!
Mám na střeše 21 kusů 400Wp panelů a v garáži nachystané 3 kousky Axpert King II 5kW.
Snažil jsem se získat od EG.D vyjádření, jestli považují systém s těmito měniči s dvojí konverzí za "mikrozdroj" a musím tedy řešit připojení mikrozdroje. Bohužel se mi nepovedlo dostat se přes první linii jejich supportu, takže mi sice psali, že je to mikrozdroj, ale z těch odpovědí bylo celkem jasné, že slečna na druhé straně mailu vůbec netuší o co jde.
Máte někdo vyjádření distributora ohledně těchto typů měničů? NEbo je lepší se v tom nešťourat?
Díky,
Zb.
Mám na střeše 21 kusů 400Wp panelů a v garáži nachystané 3 kousky Axpert King II 5kW.
Snažil jsem se získat od EG.D vyjádření, jestli považují systém s těmito měniči s dvojí konverzí za "mikrozdroj" a musím tedy řešit připojení mikrozdroje. Bohužel se mi nepovedlo dostat se přes první linii jejich supportu, takže mi sice psali, že je to mikrozdroj, ale z těch odpovědí bylo celkem jasné, že slečna na druhé straně mailu vůbec netuší o co jde.
Máte někdo vyjádření distributora ohledně těchto typů měničů? NEbo je lepší se v tom nešťourat?
Díky,
Zb.
- tomas
- Reputace: 241
Re: Axpert King a "připojení mikrozdroje"
Když to nepracuje paralelně s distribuční sítí a není to schopno do ní dodat energii, tak proč si to komplikovat nějakým EG.D kde tomu ani nerozumí?
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
- Reputace: 101
Mám od ČEZ Distribuce vyjádření, že Axpert King považují za spotřebič, ale pro jistotu jsem si ho nahlásil jako záložní zdroj, takže nahlaš připojení záložního zdroje 3f 15 kW a víc neřeš.
-
- Reputace: 51
Souhlas, jestli jste chtěl vydělávat tak máte špatné měniče a jste na špatném fóru.
-
Jen jsem chtěl mít jistotu, že je připojení takového zdroje "nezajímá".tomas píše:Když to nepracuje paralelně s distribuční sítí a není to schopno do ní dodat energii, tak proč si to komplikovat nějakým EG.D kde tomu ani nerozumí?
-
Super, přesně něco takovýho jsem se snažil dostat z EG.D... nenasdílel bys mi to vyjádření? A hlásil jsi to jak?xmasin píše:Mám od ČEZ Distribuce vyjádření, že Axpert King považují za spotřebič, ale pro jistotu jsem si ho nahlásil jako záložní zdroj, takže nahlaš připojení záložního zdroje 3f 15 kW a víc neřeš.
-
Nechci vydělávat. Chci mít pokoj od EG.d.Pawel píše:Souhlas, jestli jste chtěl vydělávat tak máte špatné měniče a jste na špatném fóru.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1212 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od malyparanoik
-
-