Pomoc pri rozšírení
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
Pomoc pri rozšírení
Ahojte nie som v tomto moc doma tak sa radšej opýtam aby som niečo nepokazil potreboval by som poradiť pri zväčšení mojej FE. Teraz tam mam zapojení menič MPP SOLAR PIP3024MSXE zo 4 panelmi Canadian Solar CS6K-280p zapojené 2S2P a k tomu olovené batérie zapojené na 24V ktoré chcem vymeniť za 24V lifepo4 batériu. A teraz to hlavné na strechu sa mi zmestí ešte 5 panelov chcel by som tam dať asi tieto Sunpro 370w alebo niečo lepšie ak poradíte https://www.eshopelektronika.cz/fotovol ... -celocerny
No a plánoval som najskôr doplniť stávajúce stringi na 2S3P a potom 3 zapojiť na nový menič ale le to asi nepôjde kvôli tým panelom tak budem musieť kúpiť asi silnejší menič a teraz neviem či je nejaký na ktorý môžem zapojiť 5 panelov alebo bude lepšie nahodiť iba 4 panely a zapojiť tie 2S2P a mohli by ste mi odporučiť nejaký lacnejší menič bud na tých 5 alebo 4 panely
Ďakujem za každú radu
Prikladám aj nejaké fotky co mám zapojené doma teraz
No a plánoval som najskôr doplniť stávajúce stringi na 2S3P a potom 3 zapojiť na nový menič ale le to asi nepôjde kvôli tým panelom tak budem musieť kúpiť asi silnejší menič a teraz neviem či je nejaký na ktorý môžem zapojiť 5 panelov alebo bude lepšie nahodiť iba 4 panely a zapojiť tie 2S2P a mohli by ste mi odporučiť nejaký lacnejší menič bud na tých 5 alebo 4 panely
Ďakujem za každú radu
Prikladám aj nejaké fotky co mám zapojené doma teraz
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Pomoc pri rozšírení
Jde o to zda ti výkon toho měniče stačí?
Pokud ano netřeba kupovat celou krabici, stačí dokoupit regulátor na který připojíš panely a ten napojíš na baterku.
Takže pokud jsem to pochopil potřebuješ ještě zapojit 4 panely co nejdou přidat k tomu stávajícímu.....
Takže přidat něco takového.... https://www.i4wifi.cz/cs/266908-epsolar-tracer5415an na který připojíš ty panely co již nemůžeš dát k tomu co už máš.
Pokud ano netřeba kupovat celou krabici, stačí dokoupit regulátor na který připojíš panely a ten napojíš na baterku.
Takže pokud jsem to pochopil potřebuješ ještě zapojit 4 panely co nejdou přidat k tomu stávajícímu.....
Takže přidat něco takového.... https://www.i4wifi.cz/cs/266908-epsolar-tracer5415an na který připojíš ty panely co již nemůžeš dát k tomu co už máš.
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
Ďakujem za radu momentálne mi menič stačí takže ako ste písali stačí iba regulátor po pozreni sa na ne som sa rozhodol že tam dám asi tento https://www.i4wifi.cz/cs/266910-epsolar-tracer8415an
A pripojim naň 5 panelov to by malo stačiť
A pripojim naň 5 panelov to by malo stačiť
-
- Lokalita: SO, SK
AKo 5 ? 41.4 x 1,16 x 5 > 150 V.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
-
- Lokalita: Praha
Budeš mít na střeše skoro 3kWp a do baterie ti poteče přes 100A.
Jsem si jistý že se jí to bude líbit ?
Jsem si jistý že se jí to bude líbit ?
Panely 4x 280W , 4x330W Isolar 5kVA,48V 230 Ah
-
Práve preto píšem neviem čo je lepšie presne, viem si to zapojiť všetko ale moc sa v tom nevyznám takže bude lepšie teda dať iba 4 panely a zapojiť ich sériovo alebo 2S2P
Cez panely mám napojené čerpadlá v rybníku plus akvárium a stáli odber je cez 1kW niekedy panely nestíhajú tak preto to chcem rozšíriť
Cez panely mám napojené čerpadlá v rybníku plus akvárium a stáli odber je cez 1kW niekedy panely nestíhajú tak preto to chcem rozšíriť
-
- Lokalita: Praha
4 panely 2p2s budou s vybraným regulátorem fungovat.
Nebo třeba dva regulátory Easun MPPT6048 a na jeden dát 2 panely a na druhý 3 panely
Nebo třeba dva regulátory Easun MPPT6048 a na jeden dát 2 panely a na druhý 3 panely
Panely 4x 280W , 4x330W Isolar 5kVA,48V 230 Ah
-
- Lokalita: Opavsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9375
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Nebo koupit tady jeden makeskyblue:
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=63&t=8798
Můžeš na něj zapojit také 4 panely 2s2p, co zamýšlíš. (Zvládl by jich 8 ks)
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=63&t=8798
Můžeš na něj zapojit také 4 panely 2s2p, co zamýšlíš. (Zvládl by jich 8 ks)
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Na ten můj regulátor můžeš připojit taky ty panely.
Problém právě může být ten proud co někteří psaly že ten typ ho neumí omezit a tím pádem může být problém s baterkou, její maximální proud.
Problém právě může být ten proud co někteří psaly že ten typ ho neumí omezit a tím pádem může být problém s baterkou, její maximální proud.
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
Asi najrôznejšie riešenie bude kúpit asi EPsolar TRACER6415AN ten je do 1500Wp keďže panely budú mať 1480Wp a kúpiť 4 panely a zapojiť ich 2s2p . Čo som sa díval na batériu ktorú chcem kúpiť tak nabíjací prúd ma max 100A takže to zvládne v pohode
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
GWL 2kW + 3kWp - rozšíření o 4,8kW baterie - pomoc
od drzhor » » v Plánované elektrárny
GWL 2kW + 3kWp - rozšíření o 4,8kW baterie - pomoc
- 7 Odpovědi
- 853 Zobrazení