Plánované přerušení dodávky elektřiny, nastavení FVE
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Plánované přerušení dodávky elektřiny, nastavení FVE
Dobrý den,
tak konečně jsme se letos dočkali - plánované přerušení dodávky elektřiny od 8:00 do 15:00. Je to mé poprvé a proto prosím o radu, zda je potřeba něco dělat.
Přišel mi mail: Provozovatele výroben elektřiny upozorňujeme na jejich povinnost zajistit přerušení dodávky elektřiny z výrobny do vypnutého úseku distribuční soustavy.
Znamená to pro mě, že musím na FVE nastavit ostrovní režim nebo jakmile střídač (goodwe gw10k-et) zjistí, že v DS není napětí nic tam nepošle a není potřeba cokoli měnit?
Děkuji, nerad bych něco zanedbal a naopak zbytečně něco vypínal.
tak konečně jsme se letos dočkali - plánované přerušení dodávky elektřiny od 8:00 do 15:00. Je to mé poprvé a proto prosím o radu, zda je potřeba něco dělat.
Přišel mi mail: Provozovatele výroben elektřiny upozorňujeme na jejich povinnost zajistit přerušení dodávky elektřiny z výrobny do vypnutého úseku distribuční soustavy.
Znamená to pro mě, že musím na FVE nastavit ostrovní režim nebo jakmile střídač (goodwe gw10k-et) zjistí, že v DS není napětí nic tam nepošle a není potřeba cokoli měnit?
Děkuji, nerad bych něco zanedbal a naopak zbytečně něco vypínal.
-
Re: Plánované přerušení dodávky elektřiny, nastavení FVE
Na nic bych nesahal. Střídač musí poznat, že mu vypadla síť na "OnGrid" svorkovnici a odpojí se.
Nezávisle na režimu. Ostrovní režim znamená, že budete mít při výpadku OnGrid napájenou BackUp svorkovnici. Viz.obr. Na ní mám (přes GW-3648) světla, lednici, a jiné nenáročné spotřebiče, které si zaslouží zálohu.
Nezávisle na režimu. Ostrovní režim znamená, že budete mít při výpadku OnGrid napájenou BackUp svorkovnici. Viz.obr. Na ní mám (přes GW-3648) světla, lednici, a jiné nenáročné spotřebiče, které si zaslouží zálohu.
-
díky, sázel jsem na to, ale jsem rád, že jste mi to potvrdil.
Na backupu jsme také měli lednici, ale jakmile sepnula problikla světla, tak jsme jí raději z backup vyřadili. V nejhorším můžu po x hodinách natáhnout prodlužku, aby se nachladila jednorázově. To je takový plán, pokud by elektřina nefungovala opravdu dlouho.
Na backupu jsme také měli lednici, ale jakmile sepnula problikla světla, tak jsme jí raději z backup vyřadili. V nejhorším můžu po x hodinách natáhnout prodlužku, aby se nachladila jednorázově. To je takový plán, pokud by elektřina nefungovala opravdu dlouho.
-
Dobrý den, sice jiný problém, ale souvisí s plánovaným přerušením dodávky elektřiny tak si dovoluji napsat sem.
Jak u střídače GoodWE GW8K-ET nastavit aby se baterka dobila ze sítě? Jsme kousek od velké rozvodny tak celou vesnici několikrát za rok na celý den vypínají, potřeboval bych tedy aby BackUp výstup byl v tu dobu aktivní a vydržel celý den. Sluníčko nesvítí, baterka na 30% a když nastavím v PV mastru Back-up Mode tak sice odběr z baterky je nulový, vše jde ze sítě, ale nevím jak nastavit aby se ze sítě dobila i baterka a my byli připraveni na zítřejší vypnutí sítě.
Jak u střídače GoodWE GW8K-ET nastavit aby se baterka dobila ze sítě? Jsme kousek od velké rozvodny tak celou vesnici několikrát za rok na celý den vypínají, potřeboval bych tedy aby BackUp výstup byl v tu dobu aktivní a vydržel celý den. Sluníčko nesvítí, baterka na 30% a když nastavím v PV mastru Back-up Mode tak sice odběr z baterky je nulový, vše jde ze sítě, ale nevím jak nastavit aby se ze sítě dobila i baterka a my byli připraveni na zítřejší vypnutí sítě.
-
Já na dobití baterie používám ECO mód. Přes PV Mastera si nastavím čas, kdy se může baterie dobíjet ze sítě a pak si nastavím v procentech, jakým výkonem ji chci nabíjet. Časy mám nastavené na nízký tarif. Zrovna včera jsem to nastavoval, abych přes noc doplnil baterku, protože panely v tomto počasí dávají nízké stovky W.PetrSvob píše:Dobrý den, sice jiný problém, ale souvisí s plánovaným přerušením dodávky elektřiny tak si dovoluji napsat sem.
Po nastavení je potřeba trochu počkat než to měnič přechroupe (řádově minuty) a pak pomalu najíždí s dobíjecím proudem.
měnič GW3648D-ES, baterie 4x Pylontech US3000C (celkově 14,4 kWh)
panely mono 1920 Wp východ (sklon 20°) + 1920 Wp západ (sklon 16°)
panely mono 1920 Wp východ (sklon 20°) + 1920 Wp západ (sklon 16°)
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Konfigurace plánované ostrovní FVE na Axpertu PORADA
od Marty » » v Plánované elektrárny
Konfigurace plánované ostrovní FVE na Axpertu PORADA
- 12 Odpovědi
- 1729 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od camel1cz
-
-
-
Offgrid chata - planovane rozsireni vuci narokum
od chalejkum » » v Plánované elektrárny
Offgrid chata - planovane rozsireni vuci narokum
- 40 Odpovědi
- 3503 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od pibi
-
-
- 19 Odpovědi
- 1695 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mlo
-
-
EGD: Zdroje do 800 W bez dodávky do sítě (balkonové FVE)
od thesaro » » v Legislativa a právo
EGD: Zdroje do 800 W bez dodávky do sítě (balkonové FVE)
- 111 Odpovědi
- 8632 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Valdano
-
-
- 1 Odpovědi
- 783 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Dagus