Rozpojení panelů na střeše
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Rozpojení panelů na střeše
Ahoj všem,
mám nainstalovanou FVE 6,3 kWp (14 panelů), ještě není zprovozněná tzn. nebyla převzata revizorem ČEZU, nebyly nainstalovány obousměrné hodiny. Jinými slovy je vypnutá...nejede střídač, baterie, nic, mrtvo.
Potřebuju na střeše na 2 místech rozpojit MC4 konektor z důvodu protažení chráničkou, abych do budoucna ochránil před vlivy počasí - 2 panely jsou instalované cca 40 cm od sebe, tak aby propojovací kabely nebyly na přímém slunci a dešti, ale v chráničce.
Mohu rozpojit na pár minut na střeše daný konektor mezi 2ma panely, aniž bych musel bát, že se něco stane mě či poškodím panely? Jsem přes elektriku poměrně laik, zapojím si zásuvky, světla atd..více ne.
Systém i když není spuštěný, tak přece i tak generuje stejnosměrný proud, je tak?
Díky za rady. Potřebuju to udělat
mám nainstalovanou FVE 6,3 kWp (14 panelů), ještě není zprovozněná tzn. nebyla převzata revizorem ČEZU, nebyly nainstalovány obousměrné hodiny. Jinými slovy je vypnutá...nejede střídač, baterie, nic, mrtvo.
Potřebuju na střeše na 2 místech rozpojit MC4 konektor z důvodu protažení chráničkou, abych do budoucna ochránil před vlivy počasí - 2 panely jsou instalované cca 40 cm od sebe, tak aby propojovací kabely nebyly na přímém slunci a dešti, ale v chráničce.
Mohu rozpojit na pár minut na střeše daný konektor mezi 2ma panely, aniž bych musel bát, že se něco stane mě či poškodím panely? Jsem přes elektriku poměrně laik, zapojím si zásuvky, světla atd..více ne.
Systém i když není spuštěný, tak přece i tak generuje stejnosměrný proud, je tak?
Díky za rady. Potřebuju to udělat
-
Re: Rozpojení panelů na střeše
Panely bez zátěže generují napětí ne proud. Za popsaných podmínek to můžeš rozpojit, jen to neolizuj
Bye A.
Bye A.
Bye A.
12x 465kWp, ISolar SMX II 5.6, LiFePo4 6,4+16,4kW
12x 465kWp, ISolar SMX II 5.6, LiFePo4 6,4+16,4kW
-
Pokud neprotéká obvodem proud, tak při rozpojení nedojde k oblouku. Jediné, na co si je dobré dávat pozor je napětí, které na panelech není úplně malé. Panelům se při rozpojení nic nestane.
Doporučil bych preventivně v noci vyndat pojistky panelů v rozvaděči FVE. Tím se zajistí 100% jistota, že proud nemá kam téct.
Doporučil bych preventivně v noci vyndat pojistky panelů v rozvaděči FVE. Tím se zajistí 100% jistota, že proud nemá kam téct.
FV pole - 10kWp (22ks Longi 450 Wp)
Měnič - SOLAX X3-Hybrid-10.0T (G3)
Baterie - 11.6kW (Triple Power LFP 5.8)
Řízení přebytků: Homey (https://homey.app)
Online dohled: Homey (mobilní aplikace & web) + Solax Cloud
Měnič - SOLAX X3-Hybrid-10.0T (G3)
Baterie - 11.6kW (Triple Power LFP 5.8)
Řízení přebytků: Homey (https://homey.app)
Online dohled: Homey (mobilní aplikace & web) + Solax Cloud
-
Ahoj chlapi, díky za potvrzení mojí hypotézy
odpojovač panelů mám zřízený, takže preventivně jej shodím, jak je na foto. Ať slunce svítí!
odpojovač panelů mám zřízený, takže preventivně jej shodím, jak je na foto. Ať slunce svítí!
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 1269 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od bublich
-
-