Zprovoznění Goodwe GW1Ok-ET
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Zprovoznění Goodwe GW1Ok-ET
Zdravím,
mám dotaz ohledně zprovoznění Goodwe GW1Ok-ET hybridní střídač 3f. Systém mám zapojený 25 panelů Canadian solar 375Wp 548V a 308V. Bohužel není ještě zapojena baterie, kde se čeká na dodání. Při spuštění a prvotním nastavení mi nejde "zakliknout" možnost bez baterie. Mohu Vás poprosit o pomoc, jestli má někdo zkušenost s oživením právě bez baterie?
mám dotaz ohledně zprovoznění Goodwe GW1Ok-ET hybridní střídač 3f. Systém mám zapojený 25 panelů Canadian solar 375Wp 548V a 308V. Bohužel není ještě zapojena baterie, kde se čeká na dodání. Při spuštění a prvotním nastavení mi nejde "zakliknout" možnost bez baterie. Mohu Vás poprosit o pomoc, jestli má někdo zkušenost s oživením právě bez baterie?
-
Re: Zprovoznění Goodwe GW1Ok-ET
Jo, jo je to tak. Nelze zvolit bez baterie, ale funguje i bez baterie. Samozřejmě pouze bez backup výstupu, takže synchronně se síti.
-
Po spuštění spadne měnič do čekacího módu, nejspíš právě protože nejde nastavit možnost "bez baterie."
-
Bez baterie funguje mam to tak zapojene ked svieti dodava do domu ked nesvieti berie zo siete. Je tam v nastaveni stale chyba bms ze nema bateriu ale to nevadi funguje.mira.vitek píše:Po spuštění spadne měnič do čekacího módu, nejspíš právě protože nejde nastavit možnost "bez baterie."
-
Tak ještě zkontrolovat sled fází - musí být správně. Když je naopak, tak nenaběhne. Řádné uzemnění, dostatečné napětí na vstupu pro panely (minimálně 6 ks 450Wp, lépe 9). Zkušebně je možno zvolit nastavení jiného státu nebo rovnou ruční parametry sítě.
No a nezapomenout dát do konektoru vedle WiFi modulu ten DRED konektor. Já mám variantu s větším konektorem než je v návodu. Jsou tam propojeny 2 piny drátem a dva odporem. Bez něj to taky nejede...
No a nezapomenout dát do konektoru vedle WiFi modulu ten DRED konektor. Já mám variantu s větším konektorem než je v návodu. Jsou tam propojeny 2 piny drátem a dva odporem. Bez něj to taky nejede...
-
Mám ho doma pár týždňov, zatiaľ tiež bez batérie a čo mám odsledované z parametrov PV Master, tak sa nepripojí, pokiaľ je odber zo siete v dome malý. Vie to poslať do jednej fázi najmenej 0,6A, čo je zhruba 400W. Od toho odčítaj vlastnú spotrebu meniča asi 160 - 180W. Ak je nastavený nulový pretok a v dome je celkový odber menší ako 200W (nemám presne odsledovanú hodnotu), *alebo panely nevedia dať aspoň tých cca 350W, tak menič ostane vo vyčkávacom režime a nepripojí sa.
-
Zdravím, ja mám trochu iné skúsenosti.
Menič dával v "off-grid" režime bez batérií aj oveľa menej ako 400 W (konkrétne aj 46 W): Mali sme odstávku EE a vonku bolo zamračené, ale jeden notebook s monitorom a router -om to za pomoci UPS -ky dalo celý deň. (Keď sa vyčasilo, tak išla aj chladnička a mikrovlnka.)
Nepríjemné na tom celom je, že ak bol požadovaný príkon na backup -e väčší, ako vedeli panely vyrobiť, vyhodilo to komplet všetko... A musel som cez PV Master nanovo zadávať v nastaveniach "Cold start", až tak to opäť štartlo.
Mám ale otázku: Viete mi niekto povedať, ktorý safety setting v Európe štartuje najrýchlejšie? (Vo svete asi Austrália, ale to mi u nás nenabehlo vôbec.) Dík.
Menič dával v "off-grid" režime bez batérií aj oveľa menej ako 400 W (konkrétne aj 46 W): Mali sme odstávku EE a vonku bolo zamračené, ale jeden notebook s monitorom a router -om to za pomoci UPS -ky dalo celý deň. (Keď sa vyčasilo, tak išla aj chladnička a mikrovlnka.)
Nepríjemné na tom celom je, že ak bol požadovaný príkon na backup -e väčší, ako vedeli panely vyrobiť, vyhodilo to komplet všetko... A musel som cez PV Master nanovo zadávať v nastaveniach "Cold start", až tak to opäť štartlo.
Mám ale otázku: Viete mi niekto povedať, ktorý safety setting v Európe štartuje najrýchlejšie? (Vo svete asi Austrália, ale to mi u nás nenabehlo vôbec.) Dík.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zprovozneni Victron VE.Direct + influxDB + Grafana
od lwq » » v Raspberry Pi
Zprovozneni Victron VE.Direct + influxDB + Grafana
- 1 Odpovědi
- 955 Zobrazení