Axpert King
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
Re: Axpert King
Může být za kingem instalována UPS? Mám ji zapojenou u technologie na topení. Díky
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
A důvod proč by v síti ať je přívod odkudkoliv nemohla být UPS?
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
Ano může.Kdyby znal odpověd na Tvoji otázku tak se tady asi neptá,že.
-
Ono stačí zapojit mozek....
Jak UPS pozná jaká elektrárna je připojená na druhém konci drátu?
Takže pokud parametry odpovídají síti pro kterou je UPS navržená tak tam bude chodit.
Takže pokud parametry odpovídají síti pro kterou je UPS navržená tak tam bude chodit.
-
Jo to je fajn a proto také píši,že může..Ale není to jasné jemu a proto se ptá.Já reagoval na Tvoji arogantní otázko/odpověď cos dal jemu.A kdyby jsi zapojil mozek, jak píšeš tak bys to možná i pochopil.Soban píše:Ono stačí zapojit mozek....
-
Ano možná jsem trochu arogantní, ale pokud někdo si staví FVE beru že nemůže znát vše a nebo si není jistý a nechce něco zničit, ale měl by nějaké minimální základy vědět a nejdříve si něco o tom zjistit jak pracuje FVE a jak pracuje UPS.
-
S tím můžu jen souhlasit základní věci se nechají dohledat. Mnoho lidí jsem přichází s tím že mají představu že dají několik panelů na střechu a že jsou za vodou přitom o AC nebo DC nevědí takřka nic.
-
Radsi se zeptam nez neco spalit. Vim ze nektere ups po vypnuti privodu meli na vstupu(L i N) proti zemi 115v tak se tam dodavalo rele aby pri vypadku byli vystupni vodice odpojeny od ds. Tak me spis zajimal tenhle pripad a king blbe jsem to formuloval.
-
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 3040
- Kapacita baterie [kWh]: 9,6
Re: Axpert King - praskanie
Ešte by som sa vrátil k tomuto prskaniu/zvuku statickej elektriny v King I, mám ho v prevádzke 10 dní a robí to isté, prská cca raz za niekoľko minúť, ale niekedy aj častejšie, občas tichšie, inokedy hlasno. Nepôsobí to vôbec dobre, ale inak všetko funguje. Všimol som si, že to nerobí v režime ECO (bypass), takže asi súvis s DC/AC meničom.Kolik píše:Dneska jsem zkušebně připojil Kinga, vše funguje jen mě trošku zarazilo že v něm něco jakoby prská jak porušená izolace na transformátoru ale jinak vše běží. Nesetkal se s tím někdo? Díky
Vy, čo ich prevádzkujete už dlhšie, prípadne máte viac kusov, robí to na všetkých, alebo niektoré áno a iné nie? Funguje to s takým zvukom dlhodobo alebo sa u niekoho prejavila porucha po dlhšom čase.
Snažím sa pochopiť, či je to "normálny" stav (ak by to robilo všetkým) alebo predzvesť problémov.
Vďaka za zistenie, odkiaľ to ide... len neviem, akým fyzikálnom javom by mohlo trafo takto cvakať, okrem nejakého skratu/porušenej izolácie, ale to by asi nefungovalo všetko normálne.Kolik píše:Tak jsem ho ještě otevřel protože mi to nedalo a jsou to trafa jedno nebo obě občas v nich jakoby cvakne (při dobíjení jedno při režimu obě AC-DC-AC. Jak se ten zvuk nese tím krytem tak to znělo šíleně.
3040 Wp | Axpert King I 5000-48V | 8xJPC12-100 olovo-uhlík
-
Volnější plechy, uchycení no a magnetické pulzy cvičí s plechy.jumajazu píše: Vďaka za zistenie, odkiaľ to ide... len neviem, akým fyzikálnom javom by mohlo trafo takto cvakať, okrem nejakého skratu/porušenej izolácie, ale to by asi nefungovalo všetko normálne.
Prostě míň stažené, hůře zalakované.....
-
mam na 5kw reglu epever 9kwp a na axpertu 6kwp, on si ten regl vezme jen tolik co zvladne, jako spotřebič jinak mam pres napeti baterek odpinani stringu 200A ssr relatkama takze nikdy do toho nepere zbytecne moc
-
king ma na vystupu propojeny N+PE tudiz na vystupu nemuze mit nic na N a na vstupu by nemelo byt vubec nic po vypadkuKolik píše:Radsi se zeptam nez neco spalit. Vim ze nektere ups po vypnuti privodu meli na vstupu(L i N) proti zemi 115v tak se tam dodavalo rele aby pri vypadku byli vystupni vodice odpojeny od ds. Tak me spis zajimal tenhle pripad a king blbe jsem to formuloval.
-
- Lokalita: Kadaň
- Výkon panelů [Wp]: 1680
CCA 40 dni provozu a prská to stejne Zda se mi, že to prskání je více slyšet z levé horni částijumajazu píše:Ešte by som sa vrátil k tomuto prskaniu/zvuku statickej elektriny v King I, mám ho v prevádzke 10 dní a robí to isté, prská cca raz za niekoľko minúť, ale niekedy aj častejšie, občas tichšie, inokedy hlasno. Nepôsobí to vôbec dobre, ale inak všetko funguje. Všimol som si, že to nerobí v režime ECO (bypass), takže asi súvis s DC/AC meničom.Kolik píše:Dneska jsem zkušebně připojil Kinga, vše funguje jen mě trošku zarazilo že v něm něco jakoby prská jak porušená izolace na transformátoru ale jinak vše běží. Nesetkal se s tím někdo? Díky
Vy, čo ich prevádzkujete už dlhšie, prípadne máte viac kusov, robí to na všetkých, alebo niektoré áno a iné nie? Funguje to s takým zvukom dlhodobo alebo sa u niekoho prejavila porucha po dlhšom čase.
Snažím sa pochopiť, či je to "normálny" stav (ak by to robilo všetkým) alebo predzvesť problémov.
Vďaka za zistenie, odkiaľ to ide... len neviem, akým fyzikálnom javom by mohlo trafo takto cvakať, okrem nejakého skratu/porušenej izolácie, ale to by asi nefungovalo všetko normálne.Kolik píše:Tak jsem ho ještě otevřel protože mi to nedalo a jsou to trafa jedno nebo obě občas v nich jakoby cvakne (při dobíjení jedno při režimu obě AC-DC-AC. Jak se ten zvuk nese tím krytem tak to znělo šíleně.
9x 280 Wp AmeriSolar| Axpert King I 5000-48V | 4x Sonnenschein SRP 12V 175 A RAIL
-
Ja mam 2 kusy od MPP Solar a jeden taky prska. Druhy je ok. Je to opravdu nekde vlevo nahore. Nejak jsem to nezkoumal, jede uz treti rok a zatim nikde nic neshorelo . Nevim jestli je to nejaka vada nebo vlastnost .
9,1kWp jih; 2x5048MKX v paralelnim zapojeni; 15,6kWh Pylontech + 280Ah Lifepo4
-
taky zacal lupat, cim větší vykon tím rychlejší lupani, sunfal jsem kryt a ejhle, ani jednou nelupnul, tak dostal nový hlinoko skleněný oblek a je po lupani
http://imgway.cz/s/96gJ
-
- Lokalita: Litoměřice
- Výkon panelů [Wp]: 11kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 48kWh
Je možné, že ten plechový kryt tak trošku funguje i jako pasivní chladič?
-
Jako chladič určitě ne, nic se ho nedotýká.
Spíš uvolněné šroubky a magnetizmus s tím cvičil. Ono polovodiče umí dost rezonovat na chladičích.......
Spíš uvolněné šroubky a magnetizmus s tím cvičil. Ono polovodiče umí dost rezonovat na chladičích.......
-
taky zacal lupat, cim větší vykon tím rychlejší lupani, sunfal jsem kryt a ejhle, ani jednou nelupnul, tak dostal nový hlinoko skleněný oblek a je po lupaniEnder píše:Ja mam 2 kusy od MPP Solar a jeden taky prska. Druhy je ok. Je to opravdu nekde vlevo nahore. Nejak jsem to nezkoumal, jede uz treti rok a zatim nikde nic neshorelo . Nevim jestli je to nejaka vada nebo vlastnost .
-
Jak si na tom ted stoji teplota, kdyz tam kde byl plech uz to nic moc ven nevyzaruje, nezvysilo se to ani trochu?nycco píše:taky zacal lupat, cim větší vykon tím rychlejší lupani, sunfal jsem kryt a ejhle, ani jednou nelupnul, tak dostal nový hlinoko skleněný oblek a je po lupaniEnder píše:Ja mam 2 kusy od MPP Solar a jeden taky prska. Druhy je ok. Je to opravdu nekde vlevo nahore. Nejak jsem to nezkoumal, jede uz treti rok a zatim nikde nic neshorelo . Nevim jestli je to nejaka vada nebo vlastnost .
-
To je krasny! Nezjistil jsi prosim cim to tedy bylo? Zkusim odkrytovat a uvidim jestli si prskne. Kazdopadne to prska jen kdyz je zapnuty menic DC/AC. Pokud jen nabiji baterii, tak nic neprska.nycco píše:taky zacal lupat, cim větší vykon tím rychlejší lupani, sunfal jsem kryt a ejhle, ani jednou nelupnul, tak dostal nový hlinoko skleněný oblek a je po lupaniEnder píše:Ja mam 2 kusy od MPP Solar a jeden taky prska. Druhy je ok. Je to opravdu nekde vlevo nahore. Nejak jsem to nezkoumal, jede uz treti rok a zatim nikde nic neshorelo . Nevim jestli je to nejaka vada nebo vlastnost .
9,1kWp jih; 2x5048MKX v paralelnim zapojeni; 15,6kWh Pylontech + 280Ah Lifepo4
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi
- 2550 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pawel