Regulátor nabíjení Pb 36V ( 12V x 3s ) Dá se koupit?
Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.
-
Regulátor nabíjení Pb 36V ( 12V x 3s ) Dá se koupit?
Zdravím, řeším nabíjení 3 sériově zapojených Pb akumulátorů.
Dá se sehnat nějaký solární regulátor na 36V?
Chci nabíjet dětské vozítko na 3 sériové PB akumulátory přes solár na zahradě, kde není elektřina.
Ty běžné levné čínské regulátory mají 12/24V. Tak se ptám jestli se dá něco takového koupit na 36V?
Nebo jak byste to řešili vy?
Nechci za to utratit moc peněz. Jedná se o hračku.
Nebo tam fakt budu muset dát velkou autobaterku, střídač a z toho síťovou nabíječku?
Což bude zase krámů sebou táhnout autem. Soláry s popraskaným sklem tam nechám, snad je nikdo neukradne. Ale brát sebou pokaždé velkou autobaterku s regulátorem a střídač se mi nechce.
Chci nabíjet dětské vozítko na 3 sériové PB akumulátory přes solár na zahradě, kde není elektřina.
Ty běžné levné čínské regulátory mají 12/24V. Tak se ptám jestli se dá něco takového koupit na 36V?
Nebo tam fakt budu muset dát velkou autobaterku, střídač a z toho síťovou nabíječku?
Což bude zase krámů sebou táhnout autem. Soláry s popraskaným sklem tam nechám, snad je nikdo neukradne. Ale brát sebou pokaždé velkou autobaterku s regulátorem a střídač se mi nechce.
-
Re: Regulátor nabíjení Pb 36V ( 12V x 3s ) Dá se koupit?
Drahá varianta koupit od EPsolar, Midnite nebo Victronu, ti umí i 36V.
Levná varianta: Při nabíjení vydělat všechny 12V akumulátory, spojit je paralelně a nabíjet sprostým PWM regulátorem za pár stovek.
Levná varianta: Při nabíjení vydělat všechny 12V akumulátory, spojit je paralelně a nabíjet sprostým PWM regulátorem za pár stovek.
-
A rozhodně by to pro ty baterky bylo lepší. Všechny paralelně při nabíjení.thomas.007 píše:Drahá varianta koupit od EPsolar, Midnite nebo Victronu, ti umí i 36V.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
- Lokalita: poblíž Hodonína
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 7200
- Kapacita baterie [kWh]: 9
Tak si tam dej k tomu panelu dc-dc zdroj k nabíjení těch aku. Nevím jaké napětí a výkon má ten panel, ale existují snižující i zvyšující ty zdroje. Nastavil bys si jen napětí pro aku, popřípadě nabíjecí proud, zdroje to umí.vrb píše:Zdravím, řeším nabíjení 3 sériově zapojených Pb akumulátorů.
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.9.2024 11500kWh
k 28.9.2024 11500kWh
-
-
Díky za tipy.
Paralelně je jednou za čas srovnám.
Uvažuju o nějaké velice jednoduché BMS pro olovo. Že na každý aku dám Zenerku +- 13,8V, aby se omezilo napětí na jednotlivých aku.
Přepojovat to pokaždé sériově/paralelně moc nechci - musí to být blbuvzdorné pro děcka a prarodiče.
Nakonec jsem z Číny našel a objednal toto:
https://www.ebay.com/itm/295106449039
100A MPPT/PWM Solar Charge Controller 12V/24V/36V/48V Auto Solar PV Charger
EUR 38.04
Přibližně 934.04 CZK
Jakmile dorazí, tak vyzkouším a dám vědět.
Paralelně je jednou za čas srovnám.
Uvažuju o nějaké velice jednoduché BMS pro olovo. Že na každý aku dám Zenerku +- 13,8V, aby se omezilo napětí na jednotlivých aku.
Přepojovat to pokaždé sériově/paralelně moc nechci - musí to být blbuvzdorné pro děcka a prarodiče.
Nakonec jsem z Číny našel a objednal toto:
https://www.ebay.com/itm/295106449039
100A MPPT/PWM Solar Charge Controller 12V/24V/36V/48V Auto Solar PV Charger
EUR 38.04
Přibližně 934.04 CZK
Jakmile dorazí, tak vyzkouším a dám vědět.
-
Regulátor dorazil.
Použil jsem ho pro miniostrov, zatím na 24V 40A.
Má nastavitelná napětí high ( max. nabíjecí ) a low ( ochrana proti vybití ).
Funguje skvěle. Maximální spokojenost za ty směšné peníze. Snad nějaký čas vydrží.
Použil jsem ho pro miniostrov, zatím na 24V 40A.
Má nastavitelná napětí high ( max. nabíjecí ) a low ( ochrana proti vybití ).
Funguje skvěle. Maximální spokojenost za ty směšné peníze. Snad nějaký čas vydrží.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 916 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od rottenkiwi
-
- 1 Odpovědi