Čistý ostrov - bez přípojky na DS
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
Re: Čistý ostrov - bez přípojky na DS
A má pod sebou tem měnič podložku z Cetrisu,nějak jsem jí tam v tom videu nezahlídnul.Je to na dřevotřísce.
-
Celá elektroinstalace je v nehořlavé místnosti a ještě navěšená na 20mm cetrisové desce.sasy píše:A má pod sebou tem měnič podložku z Cetrisu,nějak jsem jí tam v tom videu nezahlídnul.Je to na dřevotřísce.
A podařilo se mi to lousknout.
Vyzkoušel jsem 3 centrály a jeden měnič co mám v autě.
2 to vyhodilo pravděpodobně na nevhodnou sinusoidu (bzučelo to), jeden kvůli vysoké frekvenci a ten poslední to vzalo. Je to invertorová centrála.
Ale jsem zděšen efektivitou přeměny AC-DC.
Centrála jeden na 85-90% výkonu - když připojím lednici, tak padne (ta má rozběh cca 200W) a to co teče do baterie je 300-350W (7A).
Když to má člověk na DS tak si asi nevšimne, nemá jak, když vysloveně nesleduje spotřebu, ale bez DS je to celkem vážný problém. Jaké zkušenosti s tím máte vy?
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
lednice nemá rozběh 200W a 2000W, to ses upsal. Pokud není lednička s inverotrem, tak to takhle je, výrobci šetří na železe, na mědi a pak se to takhle rozbíhá, je to 1f asynchronní motor s kostrou nakrátko s těžkým rozběhem...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
malý ostrov - 12V a měnič na čistý sinus
od asheron » » v Plánované elektrárny
malý ostrov - 12V a měnič na čistý sinus
- 10 Odpovědi
- 1197 Zobrazení