Sunways bezdrátová komunikace smartmeter- měnič
Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
-
Sunways bezdrátová komunikace smartmeter- měnič
Zdravím, řešil už někdo bezdrátovou komunikaci mezi smartmetrem a měničem? Dostal jsem se do bodu kdy není možné natáhnout další kabel na propojení. Měnič v garáží, smartmeter v domě, mezi sebou zahrada a jedno patro, není možné natáhnout další kabel. Od prodejce Sunwaysu mi teď poslali Zigbee, ale už v názvu má victron a obávám se že to tím pádem se sunwaysem nebude kecat. Teď zkouším Adeunis ARF868 MR, ale nedaří se mi to s ním zprovoznit. Neřešil jste už někdo něco podobného? Děkuji
-
Re: Sunways bezdrátová komunikace smartmeter- měnič
Já to řešil přes dvě raspberry, jedno četlo data z měřáku a posílalo je přes lan na druhé, které četlo dotazy z RS485 a odpovídalo na ně datama která předtím přišly z prvního RPI.marek0410 píše:Zdravím, řešil už někdo bezdrátovou komunikaci mezi smartmetrem a měničem? Dostal jsem se do bodu kdy není možné natáhnout další kabel na propojení. Měnič v garáží, smartmeter v domě, mezi sebou zahrada a jedno patro, není možné natáhnout další kabel. Od prodejce Sunwaysu mi teď poslali Zigbee, ale už v názvu má victron a obávám se že to tím pádem se sunwaysem nebude kecat. Teď zkouším Adeunis ARF868 MR, ale nedaří se mi to s ním zprovoznit. Neřešil jste už někdo něco podobného? Děkuji
Zkoušel jsem hledat nějaké převodníky z RS485 na LAN, ale většína funguje tak, že by se s nima nechalo nahradit to jedno raspberry. Něco co by dokázalo udělat síťový most pro RS485 jsem teda nenašel.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
3f menic dodava cely vykon na 1f Sunways NT4000
od Sluncejeelektrina » » v DC-AC měniče, střídače, invertory
3f menic dodava cely vykon na 1f Sunways NT4000
- 1 Odpovědi
- 422 Zobrazení