monitoring dobíjení/vybíjení přes Junctek KG140F
Diskuze, rady a návody ohledně HomeAssistant
-
- Reputace: 0
monitoring dobíjení/vybíjení přes Junctek KG140F
ahoj všem,
tento dotaz jsem nakousl již v jiném vláknu...
skládám první offgrid okruh (solár, větrník, HomeAssistant,..) a mezi měnič a baterii vkládám měřák Junctek KG140F. tento model má RS485 výstup na konektro RJ10. rád bych si udělal monitoring toku energie přes Junctek a stavu baterií do již běžícího HomeAssistant (HA). na toto propojení jsem pořídil převodník Waveshare RS485 TO ETH (...ethernet RJ45) a chtěl bych vyčítal hodnoty do HA. Junctek má svůj protokol (výrobce poskytuje popis), nepoužívá Modbus (dle výrobce).
máte někdo zprovozněnou takovou komunikaci do HomeAssistant kde by se měřené hodnoty zpřístupnily jako senzory? můžete se mnou sdílet vaši integraci?
tento dotaz jsem nakousl již v jiném vláknu...
skládám první offgrid okruh (solár, větrník, HomeAssistant,..) a mezi měnič a baterii vkládám měřák Junctek KG140F. tento model má RS485 výstup na konektro RJ10. rád bych si udělal monitoring toku energie přes Junctek a stavu baterií do již běžícího HomeAssistant (HA). na toto propojení jsem pořídil převodník Waveshare RS485 TO ETH (...ethernet RJ45) a chtěl bych vyčítal hodnoty do HA. Junctek má svůj protokol (výrobce poskytuje popis), nepoužívá Modbus (dle výrobce).
máte někdo zprovozněnou takovou komunikaci do HomeAssistant kde by se měřené hodnoty zpřístupnily jako senzory? můžete se mnou sdílet vaši integraci?
začátečník | 1f OffGrid okruh s iGrid VEII 5.5kW 48V + BatteryPack LiFePO4 120Ah 6kWh 16S + 9 panelů 330kWp + Raspberry Pi4 s HomeAssistant
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 87 Odpovědi
- 7857 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od cipis
-
-
MPPT Victron Energy - monitoring přes telefon - 4G/5G
od Hovnival » » v Automatizace, měření, statistiky
MPPT Victron Energy - monitoring přes telefon - 4G/5G
- 3 Odpovědi
- 729 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Hovnival
-
-
- 0 Odpovědi
- 1836 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Smoke81
-
-
Rozpětí napětí baterie LiFePO při nabíjení a vybíjení.
od Keraj » » v Baterie, úložiště energie
Rozpětí napětí baterie LiFePO při nabíjení a vybíjení.
- 34 Odpovědi
- 6658 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mopadzi
-
-
-
Goodwe GW8K-ET + Pylontech - Vybíjení v nočních hodinách
od Kuba87 » » v Hybridní elektrárny
Goodwe GW8K-ET + Pylontech - Vybíjení v nočních hodinách
- 7 Odpovědi
- 980 Zobrazení