Axpert - uzemnění nosné konstrukce a rámu panelů
Měniče Axpert
-
Axpert - uzemnění nosné konstrukce a rámu panelů
Mám dotaz k měniči Axpert MAX a uzemnění nosné konstrukce a rámů FV panelů.
Panely mám monocrystal 108článkové EXE Triton, měnič není dle návodu galvanicky oddělen a nesmí se provozovat se uzemněnými PV panely. Předpokládám že je tím myšleno uzemnění PV panelu přes záponý DC pól, tedy mínus spojený se zemí?
Pokud mám monokrystal PV panel, tak předpokládám, že mohu v klidu uzemnit samotný rám panelu + nosnou konstrukci na zemnič svodiče 16mm2 svedený na zemnící pás domu.
Panely mám monocrystal 108článkové EXE Triton, měnič není dle návodu galvanicky oddělen a nesmí se provozovat se uzemněnými PV panely. Předpokládám že je tím myšleno uzemnění PV panelu přes záponý DC pól, tedy mínus spojený se zemí?
Pokud mám monokrystal PV panel, tak předpokládám, že mohu v klidu uzemnit samotný rám panelu + nosnou konstrukci na zemnič svodiče 16mm2 svedený na zemnící pás domu.
-
Re: Axpert - uzemnění nosné konstrukce a rámu panelů
Ano, nesmi se primo uzemnit ani jeden pol PV na tomto menici. Ram panelu klidne uzemnit muzes. Pokud dojde k aktivaci svodice prepeti, tak to menici neudela dobre. Ale porad lepsi nez to nechat probehnout dale do AC out a do dalsich zarizeni.bahora píše:Mám dotaz k měniči Axpert MAX a uzemnění nosné konstrukce a rámů FV panelů.
8.56 kWp - orientace JJV (160st.) sklon 23 st. - PERC, 72-half cut, bifacial
11 kW invertory - 2x Sorotec REVO II 5.5kW (aka Easun iGrid VE II 5.5kW) v paralelenim 1f zapojeni
33 kWh LiFePO4 baterie - cylindrical pack 100 AH a dve prismatic REPT 280 AH v 16-ti clankovem provedeni
plně elektrický dům, plná automatizace, 50+ ESP8266 + RPi, inteligentní vytěžovaní - samoučící prediktivní energetické rozvrhovaní
více v mém domovském vlákně zde
11 kW invertory - 2x Sorotec REVO II 5.5kW (aka Easun iGrid VE II 5.5kW) v paralelenim 1f zapojeni
33 kWh LiFePO4 baterie - cylindrical pack 100 AH a dve prismatic REPT 280 AH v 16-ti clankovem provedeni
plně elektrický dům, plná automatizace, 50+ ESP8266 + RPi, inteligentní vytěžovaní - samoučící prediktivní energetické rozvrhovaní
více v mém domovském vlákně zde
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Uzemnění kontrukce a rámu panelů
od xmasin » » v Jističe, přepěťové ochrany, ochrana proti blesku
Uzemnění kontrukce a rámu panelů
- 39 Odpovědi
- 27786 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od kodl69
-
-
-
Zemneni panelu v svarovanem ocelovem ramu?
od Shaim » » v Zapojení panelů
Zemneni panelu v svarovanem ocelovem ramu?
- 9 Odpovědi
- 1239 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Quickyprd
-
-
- 14 Odpovědi
- 3635 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od spacek
-
- 146 Odpovědi