Regulator napätia
Benzinové, naftové, LPG a jiné elektrocentrály, alternátory poháněné parou, stirglingův motor, atd.
-
Regulator napätia
Zdravim, kupil som elektrocentralu je bez AVR (regulatora napätia). Je mozne don dodatocne napojenie? Aby ten prud co vychadza z centraly tak nekolisal? Na vrtacku, flexu to nevadi len bojim sa napojit citlivejsie spotrebice tv, pc atd. Alebo ako to riesit? Okrem kupy nove centraly :-)Dakujem
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Regulator napätia
Napadá mě jen jedno řešení,použít jako nabíječku akumulátoru a z něho přez měnič napájet spotřebiče,samozřejmě použít nabíječku,které nevadí kolísání.Myslím,že doplnit centrálu by mohlo vyjít dráž než koupit novou.
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
- Lokalita: Jindřichov u Krnova
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 2 700
- Kapacita baterie [kWh]: VŽDY bude 0 kWh
Podle mne by mělo fungovat.
https://shop.atoselektro.cz/stabilizato ... 93291.html
P.S. Mám jej nevyužitý.
P.S. Mám jej nevyužitý.
Sluneční ohřívárna TUV 2,7 kWp, ECO Solar Boost 3 kW ( provozní záloha ), ECO Solar Boost 3,5 kW PRO, Boilery 120 L + 100 L + další tepelné spotřebiče Remoska, olejový radiátor, varná konev, fritéza.
Stále zůstavá ještě na střeše, musím jít k lékaři ?? NE, kašlu už na to, účel plní perfektně a utrácet další peníze kvůli pár kWh za ledničku nemá smysl jak ekonomický tak i zvýšený nárok na provoz.
Stále zůstavá ještě na střeše, musím jít k lékaři ?? NE, kašlu už na to, účel plní perfektně a utrácet další peníze kvůli pár kWh za ledničku nemá smysl jak ekonomický tak i zvýšený nárok na provoz.
-
Len aku, podla coho ju najst?jahodovák píše:Napadá mě jen jedno řešení,použít jako nabíječku akumulátoru a z něho přez měnič napájet spotřebiče,samozřejmě použít nabíječku,které nevadí kolísání.Myslím,že doplnit centrálu by mohlo vyjít dráž než koupit novou.
-
Predstava o cene? Vstupne kolisave napetie tomu nevadi?dipos píše:Podle mne by mělo fungovat.
P.S. Mám jej nevyužitý.
-
JaSom píše:Predstava o cene? Vstupne kolisave napetie tomu nevadi?dipos píše:Podle mne by mělo fungovat.
P.S. Mám jej nevyužitý.
Je to stabilizátor DS, takže fungovat funguje.
Stál 2000,- Kč. Je v původním balení.
.
Sluneční ohřívárna TUV 2,7 kWp, ECO Solar Boost 3 kW ( provozní záloha ), ECO Solar Boost 3,5 kW PRO, Boilery 120 L + 100 L + další tepelné spotřebiče Remoska, olejový radiátor, varná konev, fritéza.
-
Ale ci to bude fungovat aj na tu centralu kde je vystupne kolisave napetie. Cca cena?dipos píše:JaSom píše:Predstava o cene? Vstupne kolisave napetie tomu nevadi?dipos píše:Podle mne by mělo fungovat.
P.S. Mám jej nevyužitý.
Je to stabilizátor DS, takže fungovat funguje.
Stál 2000,- Kč. Je v původním balení.
.
-
- Lokalita: Śenkvice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 16100
- Kapacita baterie [kWh]: 28
Mám ho doma (ten Kemot), nedoporučujem. Treba ho premerať reálnym voltmetrom a budete sa diviť. Voltmeter výstupu trvale ukazuje 230V, hoci výstup kolíše asi plus mínus 10V, mení skokovo a s obrovským oneskorením odbočky autotrafa, na stabilizáciu slabej DS, kde sa mení napätie pomaly ( v noci 260V, večer v špičke 190V je to použiteľné, ináč nie. Pri centrále bude absolútne nefunkčný ( reakcie má hádam v desiatkach sekúnd)
spolu 16,1kWp - JVV 2,2kWp sklon 45°, JJZ 4,9kWp sklon 55°, JJZ 4,4kWp sklon 24°, bifaciálna pergola 4,6 kWp 9°
Victron Easysolar 5000/48V + Epever Ipower plus 5000/48V iba na vyťažovanie TUV, ÚK, bazén + ďalší 5kW Ipower záloha a príprava na nabíjanie elektromobilu.
Victron Bluesolar MPPT 150/35, 2x Smartsolar 250/85. Lifepo4 48V/560Ah cca 28kWh -16x 320Ah LiitoKala ( reálna kapacita 283 - 294Ah) + 16x 280Ah Eve spolu na Victron Smartshunte.
Victron Easysolar 5000/48V + Epever Ipower plus 5000/48V iba na vyťažovanie TUV, ÚK, bazén + ďalší 5kW Ipower záloha a príprava na nabíjanie elektromobilu.
Victron Bluesolar MPPT 150/35, 2x Smartsolar 250/85. Lifepo4 48V/560Ah cca 28kWh -16x 320Ah LiitoKala ( reálna kapacita 283 - 294Ah) + 16x 280Ah Eve spolu na Victron Smartshunte.
-
Tak to musím proměřit.
Díky za info.
Díky za info.
-
Dik, nejake ine riesenie?Atman píše:Mám ho doma (ten Kemot), nedoporučujem. Treba ho premerať reálnym voltmetrom a budete sa diviť. Voltmeter výstupu trvale ukazuje 230V, hoci výstup kolíše asi plus mínus 10V, mení skokovo a s obrovským oneskorením odbočky autotrafa, na stabilizáciu slabej DS, kde sa mení napätie pomaly ( v noci 260V, večer v špičke 190V je to použiteľné, ináč nie. Pri centrále bude absolútne nefunkčný ( reakcie má hádam v desiatkach sekúnd)
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 34 Odpovědi
- 3759 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Matess
-
- 6 Odpovědi
- 1505 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od tomasko
-
-
Problém so zapojením 24V - pokles napätia
od bhava » » v Pb
Problém so zapojením 24V - pokles napätia
- 5 Odpovědi
- 944 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Soban
-
-
-
Ake nabijacie napatia pre LIFEPO4 od mivyy? 24V?
od slavo » » v Ostrovní elektrárny
Ake nabijacie napatia pre LIFEPO4 od mivyy? 24V?
- 6 Odpovědi
- 754 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mikel
-
-
- 2 Odpovědi
- 1080 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ChlapeczDediny