Axpert King
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
Re: Axpert King
ja bych řekl že dokonce teplota je ted nižší, mam dva kingy, druhy v original plechu a ma stále vyšší teploty i pri menším vykonu než ten zasklenýwattman píše:Jak si na tom ted stoji teplota, kdyz tam kde byl plech uz to nic moc ven nevyzaruje, nezvysilo se to ani trochu?nycco píše:taky zacal lupat, cim větší vykon tím rychlejší lupani, sunfal jsem kryt a ejhle, ani jednou nelupnul, tak dostal nový hlinoko skleněný oblek a je po lupaniEnder píše:Ja mam 2 kusy od MPP Solar a jeden taky prska. Druhy je ok. Je to opravdu nekde vlevo nahore. Nejak jsem to nezkoumal, jede uz treti rok a zatim nikde nic neshorelo . Nevim jestli je to nejaka vada nebo vlastnost .
http://imgway.cz/s/96gJ
Naposledy upravil(a) nycco dne ned srp 13, 2023 9:42 pm, celkem upraveno 1 x.
-
prave že nezjistil, jakmile jsem sundal kryt tak to přestalo absolutně, ani jednou to neprsklo takže nebyla šance to zjistitEnder píše:To je krasny! Nezjistil jsi prosim cim to tedy bylo? Zkusim odkrytovat a uvidim jestli si prskne. Kazdopadne to prska jen kdyz je zapnuty menic DC/AC. Pokud jen nabiji baterii, tak nic neprska.nycco píše:taky zacal lupat, cim větší vykon tím rychlejší lupani, sunfal jsem kryt a ejhle, ani jednou nelupnul, tak dostal nový hlinoko skleněný oblek a je po lupaniEnder píše:Ja mam 2 kusy od MPP Solar a jeden taky prska. Druhy je ok. Je to opravdu nekde vlevo nahore. Nejak jsem to nezkoumal, jede uz treti rok a zatim nikde nic neshorelo . Nevim jestli je to nejaka vada nebo vlastnost .
-
Ještě než to otevřeš, zkus silně dotáhnout dva šroubky vpravo nahoře zvrchu měniče tam je zemnící místo je tam páska bez barvy která má spojovat kryt s konstrukcí Teoreticky by to mohlo pomoci Pokud ne tak to otevři a uvidíš jestli přestane prskatEnder píše:To je krasny! Nezjistil jsi prosim cim to tedy bylo? Zkusim odkrytovat a uvidim jestli si prskne. Kazdopadne to prska jen kdyz je zapnuty menic DC/AC. Pokud jen nabiji baterii, tak nic neprska.nycco píše:taky zacal lupat, cim větší vykon tím rychlejší lupani, sunfal jsem kryt a ejhle, ani jednou nelupnul, tak dostal nový hlinoko skleněný oblek a je po lupaniEnder píše:Ja mam 2 kusy od MPP Solar a jeden taky prska. Druhy je ok. Je to opravdu nekde vlevo nahore. Nejak jsem to nezkoumal, jede uz treti rok a zatim nikde nic neshorelo . Nevim jestli je to nejaka vada nebo vlastnost .
-
- Lokalita: Kadaň
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 1680
Re: Axpert King - praskanie
Mám to stejně cca 70 dni provozu (king I ze Spanělska). Praská to vlevo nahore a jen když jede AC/DC. A praskani je dost nahodilé.Solarnoob píše:
CCA 40 dni provozu a prská to stejne Zda se mi, že to prskání je více slyšet z levé horni části
Ale zatím jede.
9x 280 Wp AmeriSolar| Axpert King I 5000-48V | 4x Sonnenschein SRP 12V 175 A RAIL
-
Jestli to po zmene deklu je znat tak fajn. Jen jestli king meri stejne presne teplotu jako napeti a proudy tak to je stejne asi dost orientacni udajnycco píše:ja bych řekl že dokonce teplota je ted nižší, mam dva kingy, druhy v original plechu a ma stále vyšší teploty i pri menším vykonu než ten zasklenýwattman píše:Jak si na tom ted stoji teplota, kdyz tam kde byl plech uz to nic moc ven nevyzaruje, nezvysilo se to ani trochu?nycco píše:taky zacal lupat, cim větší vykon tím rychlejší lupani, sunfal jsem kryt a ejhle, ani jednou nelupnul, tak dostal nový hlinoko skleněný oblek a je po lupaniEnder píše:Ja mam 2 kusy od MPP Solar a jeden taky prska. Druhy je ok. Je to opravdu nekde vlevo nahore. Nejak jsem to nezkoumal, jede uz treti rok a zatim nikde nic neshorelo . Nevim jestli je to nejaka vada nebo vlastnost .
-
jj přesně tak, přesností mereni axperti nevynikaji, dulezite je ze od te doby nikdy ani jedno lupnutíwattman píše:Jestli to po zmene deklu je znat tak fajn. Jen jestli king meri stejne presne teplotu jako napeti a proudy tak to je stejne asi dost orientacni udajnycco píše:ja bych řekl že dokonce teplota je ted nižší, mam dva kingy, druhy v original plechu a ma stále vyšší teploty i pri menším vykonu než ten zasklenýwattman píše:Jak si na tom ted stoji teplota, kdyz tam kde byl plech uz to nic moc ven nevyzaruje, nezvysilo se to ani trochu?nycco píše:taky zacal lupat, cim větší vykon tím rychlejší lupani, sunfal jsem kryt a ejhle, ani jednou nelupnul, tak dostal nový hlinoko skleněný oblek a je po lupaniEnder píše:Ja mam 2 kusy od MPP Solar a jeden taky prska. Druhy je ok. Je to opravdu nekde vlevo nahore. Nejak jsem to nezkoumal, jede uz treti rok a zatim nikde nic neshorelo . Nevim jestli je to nejaka vada nebo vlastnost .
-
Re: Axpert King - praskanie
mam jeden mpp solar a druhy z italie a dela to jen ten mpp solar, ital zatim pul roku tichoSolarnoob píše:Mám to stejně cca 70 dni provozu (king I ze Spanělska). Praská to vlevo nahore a jen když jede AC/DC. A praskani je dost nahodilé.Solarnoob píše:
CCA 40 dni provozu a prská to stejne Zda se mi, že to prskání je více slyšet z levé horni části
Ale zatím jede.
-
Tak jsem to otevrel a neprijde mi, ze by tam byl problem s uzemnenim. Vlevo nahore jsou pouze dve trafa a okolo zadne uzemneni, ktere by slo upravit. Nejsem elektrikar, ale prijde mi ze prskaji prave ty trafa a nevim jestli to pujde nejak upravit.nycco píše: Ještě než to otevřeš, zkus silně dotáhnout dva šroubky vpravo nahoře zvrchu měniče tam je zemnící místo je tam páska bez barvy která má spojovat kryt s konstrukcí Teoreticky by to mohlo pomoci Pokud ne tak to otevři a uvidíš jestli přestane prskat
9,1kWp jih; 2x5048MKX v paralelnim zapojeni; 15,6kWh Pylontech + 280Ah Lifepo4
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi
- 2550 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pawel
-