Studer informacie
Regulátory Studer
-
-
-
Re: Studer informacie
To viacerým...
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
-
To by se mě taky líbilo.
10,2kWp poly/mono, XTH6000-48, 2x VT-80A, Li-ion 48kWh
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f ... 58#p103484
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f ... ion#p72550
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f ... 58#p103484
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f ... ion#p72550
-
- Lokalita: Alcobaça Portugal
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8200
- Kapacita baterie [kWh]: 12
@Mirek123 a @Frenky, čtete data Studeru lokálně nebo přes portál Studeru? Nedávno jsem začal číst data Studer lokálně s polingem přibližně každých 6 sekund, ale mám problémy s neúplným odesíláním dat do portálu. Zkouším různé kombinace snížení rychlosti polování během nočního okna, ale proces hledání správné kombinace rychlosti polování a nočního okna je pomalý, protože to mohu testovat pouze jednou denně. Setkali jste se s tím a jak se vám to podařilo vyřešit?
-
Data odecitam lokalne pres druhy Xcom232i (prvni Xcom232 posila data klasicky ma Moxu a portal Studeru), data jdou do RPi 4 (linux Raspbian ) pres prevodnik RS323-USB, tam bezi vycitaci SW v C-čku, dale se data lokalne predaji do Pythonovskeho SW, ktery to posle do IfluxDB (lokalne na RPi) a odtam to vycita Grafana (lokalne na RPi). Cely tenhle "cirkus" poustim co 10s pomoci cronu.
Rpi mam poveseny na verejne IP, mam na ni koupenou svoji domenu, internet. provoz je pres SSL (https). Lokalne reverzni proxy Nginx.
Je to strasny bastl, tomu vycitacimu jadru v Ccku vubec nerozumim (delal mi to kdysi programator), chapu (snad) jen ten Influx, Grafanu, Cron, Nginx .
Ale je to muj konicek.......A funguje.
Rpi mam poveseny na verejne IP, mam na ni koupenou svoji domenu, internet. provoz je pres SSL (https). Lokalne reverzni proxy Nginx.
Je to strasny bastl, tomu vycitacimu jadru v Ccku vubec nerozumim (delal mi to kdysi programator), chapu (snad) jen ten Influx, Grafanu, Cron, Nginx .
Ale je to muj konicek.......A funguje.
-
Děkuji. Zapomněl jsem zmínit, že data čtu přes LAN z Moxy do RPi, na kterém také běží HA. Moxa je v režimu TCP klient se záznamy pro portál Studer a RPi. Vzhledem k tomu, že čtete přes RS-232, pravděpodobně se vyhnete jakémukoli rušení s nahráváním dat z portálu Studer.
-
Jasne, chapu. Ja to mam tak taky proto, ze pres portal Studer (i kdyz funguje nekdy fakt divne ) muzu menit dalkove parametry FVE a taky mam prehledne dlouhodobe statistiky (mesic, rok a vice). Ten druhy Xcom232 mam pouze na cteni dat. A tam mam problem, ze v Influxu nemam nastavenou retencni politiku (mazani davnych dat, ktere uz nepotrebuji), tzn. ze pokud je databaze velka (cca 1 rok vsechny data co 10s) tak mi u Rpi uz nestaci RAM a vse spadne. proto tak 1 x za rok influx DB proste smazu a jedu nanovo. A u Studerportalu mam stale vse zalohovane. (cca 4 roky dozadu)
Jo, a kdyby chtel nekdo prekopat, zjednodusit, vylepsit ten muj bastl, dam vse plne k dispozici. Ale to by bylo lepsi pres SZ.
Okoli Ostravy.
Jo, a kdyby chtel nekdo prekopat, zjednodusit, vylepsit ten muj bastl, dam vse plne k dispozici. Ale to by bylo lepsi pres SZ.
Okoli Ostravy.
-
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
U influxdb se data ukládají s nanosekundovou přesností. Pokud to není potřeba, je lepší zvolit něco hrubšího a pak se (snad) databáze lépe komprimuje. Sám mám v Homeassistant v .yaml nastaveno precision takto:
dle timestamp v influxdb
Kód: Vybrat vše
influxdb:
host: a0d7b954-influxdb
port: 8086
database: ha2
username: xxx
password: xxx
max_retries: 3
default_measurement: state
precision: s
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
- Lokalita: Doubravička
- Výkon panelů [Wp]: 8700
- Kapacita baterie [kWh]: 25
Dobrý den,JeffersM píše: ↑čtv led 18, 2024 6:51 am @Mirek123 a @Frenky, čtete data Studeru lokálně nebo přes portál Studeru? Nedávno jsem začal číst data Studer lokálně s polingem přibližně každých 6 sekund, ale mám problémy s neúplným odesíláním dat do portálu. Zkouším různé kombinace snížení rychlosti polování během nočního okna, ale proces hledání správné kombinace rychlosti polování a nočního okna je pomalý, protože to mohu testovat pouze jednou denně. Setkali jste se s tím a jak se vám to podařilo vyřešit?
data ze STUDER čtu lokálně přes rozhraní RS232 (XCOM-RS232i) pomocí arduina a pak data pouštím přes LAN rozhraní pomocí json do RPi, kde data co cca 1min zapisuji do SQL databáze (nyní se jmenuje databáze mariadb). Data z databáze pak zobrazuji pomocí SQL dotazů do html stránky.
Mám také další XCOM-RS232i s převodníkem MOXA NPORT s klasickým přenosem dat na portál STUDER.
Mám v plánu systém vyčítání předělat, vyřadit arduino, vložit další MOXA NPORT a vyčítat vše pomocí RPI a zkusit rozjet HOME ASSISTANT. Bohužel se nedaří najít dostatek času na tento projekt. Třeba se to zlepší a nějaký čas vyšetřím.
Všechny pokusy s dohledem STUDERu zde bedlivě studuji a někdy závidím, jak někteří data dokáží pěkně a přehledně zobrazovat. Moje řešení sice funguje, ale graficky je to bída.
Pěkný den a přeji hodně zábavy a hodně zdaru při zdolávání problémů.
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
-
- Lokalita: Stredocesky kraj
- Výkon panelů [Wp]: 11250
- Kapacita baterie [kWh]: 9.6
Cau, google nepomohol, tak to skusim tu. Komunikacny kabel medzi studer krabicami (rj45) moze byt obyc utp? Pozeral som na konektory, ak dobre vidim tak kabel nie je krizeny. Dosli mi ploche kable a ja stojim pred menicmi a neviem ci ukoncit pracu a objednavat origo kabel, alebo tam prasknem obyc ethernet kabel. Predpokladam ze to bude CAN tak by to malo byt fuk nie?
Diky
Diky
30*375 Wp JJZ, 2xXTM4000, 2xVT-80, 2xUS5000
-
- Lokalita: Stredocesky kraj
- Výkon panelů [Wp]: 11250
- Kapacita baterie [kWh]: 9.6
Tak to vizualizuj grafanou. Bud z tej sql, alebo ju nahrad influxom.
30*375 Wp JJZ, 2xXTM4000, 2xVT-80, 2xUS5000
-
Mám různé Studer instalace s různými kabely (originál i neoriginální) a nepozoruji rozdíl.
-
Je mozna aj kombinacia Openstuder riesenia s vycitavanim z xcom485.
Openstuder na nastavovanie vsetkych parametrov, xcom485 modbus do Rpi , dbf a grafany.
Openstuder na nastavovanie vsetkych parametrov, xcom485 modbus do Rpi , dbf a grafany.
-
Když nastavujete parametry Studeru pomocí OpenStuderu, můžete si vybrat, zda se má zápis provádět do paměti flash Studeru nebo do paměti RAM? Studer uvádí, že jejich paměť flash je dimenzována pouze na přibližně 1000 zápisů.
-
- Lokalita: Opavsko
- Výkon panelů [Wp]: 9375
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Nevím jestli jste už zaznamenali novu aplikaci Studer monitoring . Má se postupně vylepšovat a původní aplikace studer easy monitoring bude po čase ukončena. Mám vyzkoušené a pocity zatím smíšené. Je ke stáhnutí jak pro android tak pro Apple.
-
Na iOS se to automaticky neaktualizuje, takze na iPadu na stene nepouzitelne.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 1071 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od bol-St
-
- 0 Odpovědi