rozšíření baterek
informace, návody, rady a diskuze ohledně sortimentu mivvy ENERGY
-
- Lokalita: Morava
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
rozšíření baterek
Používám dva liion akuboxy Mivvy 200Ah 51V 14S 10kwh s malým displejem bez komunikačního rozhraní, rád bych přikoupil dva až tři další. Přešel jsem v rámci akce 2+1 na Victron MP , zatím nemám zapojené všechny měniče (málo baterek) a plánuji i cerbo.
v nabídce Mivvy jsou podobné akuboxy, jako mám https://www.mivvyenergy.cz/cs/trakcni-b ... 22kwh.html , ale s komunikačním rozhraním.
Pak tam jsou i s větší kapacitou a levnější https://www.mivvyenergy.cz/cs/trakcni-b ... 29kwh.html
teré vybrat?
Ještě otázka, zda jde nějak dodělat do starých baterek komunikace, a jestli to má smysl. Nemají moc naběhané, stáří 1 rok.
v nabídce Mivvy jsou podobné akuboxy, jako mám https://www.mivvyenergy.cz/cs/trakcni-b ... 22kwh.html , ale s komunikačním rozhraním.
Pak tam jsou i s větší kapacitou a levnější https://www.mivvyenergy.cz/cs/trakcni-b ... 29kwh.html
teré vybrat?
Ještě otázka, zda jde nějak dodělat do starých baterek komunikace, a jestli to má smysl. Nemají moc naběhané, stáří 1 rok.
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Re: rozšíření baterek
Ovšem jedna má 51.10V druhá 51.8V a co mají tvoje?
Prostě jiný typ takže bych dbal na to aby měly stejné napětí jako ty co máš.
Prostě jiný typ takže bych dbal na to aby měly stejné napětí jako ty co máš.
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
- Lokalita: Morava
Myslím, že nemáš pravdu. Obojí budou 14S NCM.
Jen některý výrobce udává jmenovité napětí na článek 3,65 a jiný 3,7V podle ANSI.
Jen některý výrobce udává jmenovité napětí na článek 3,65 a jiný 3,7V podle ANSI.
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Mám 3 lifepo4 a každé mají doporučené od mikela jiné napětí 25.2-27.3V/125Ah, 25.2-27.35V/230Ah a 25.2-27.6V/120Ah
A je to poznat podle toho jak se podělí o zátěž - samozřejmě ničemu to nevadí, ale dnes bych bral stejné články.
Proto pokud je možnost bral bych stejné - nevím jak moc se ta odchylka projeví u li-ion
A je to poznat podle toho jak se podělí o zátěž - samozřejmě ničemu to nevadí, ale dnes bych bral stejné články.
Proto pokud je možnost bral bych stejné - nevím jak moc se ta odchylka projeví u li-ion
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Mám stejný články, všchno winston, a dělí se o zátěž hodně nerovnoměrně. V zásadě ale předpokladatelně, nejvíc dostávají/berou nejnovější články s nejkratčím přívodem, pak ty s delším kabelem a nejmíň ty nejstarší. Pokud je to všechno stejná chemie, tak to prostě tak je, nenaděláš nic.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 935 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od turbyho
-
- 6 Odpovědi
- 1570 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od beethowen
-
-
EPSolar - lze rozdělit FV na 10A do baterek 20A do zátěže?
od petrd » » v EP Solar
EPSolar - lze rozdělit FV na 10A do baterek 20A do zátěže?
- 17 Odpovědi
- 1737 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od petrd
-
-
- 14 Odpovědi
- 2943 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od kodl69
-
- 16 Odpovědi