LG E78 - měření teploty vnitřním čidlem
Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
-
- Lokalita: Litoměřice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 11kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 48kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
LG E78 - měření teploty vnitřním čidlem
Zdravím všechny.
Mám baterie LG E78 8S3P (234AH). Konektory na nich byly v pořádku, tak je používám pro BMS. V bateriích jsou dva termistory, které jsou samozřejmě také na konektoru.
Protože jsem totálně neznalý této problematiky, tak jsem si říkal, že stávající teplotní čidla u BMS ufiknu, připojím to na termistory v baterii a budu měřit teplotu přímo z baterie. Ale ouha. Ono to nefunguje
Fiknul jsem jen jeden, abych viděl, rozdíl mezi orig a fiknutým, připojeným do baterie.
Předpokládám, že je to rozdílnou technologií měření- jiným použitým čidlem.
Tohle by se dalo pořešit jedině změnou v BMS, což? Nebo by snad šlo něco udělat ke správnému měření? Nebo budu muset zůstat u originálních čidel?
K připojení na čidlo jsem použil drát o pr. 1mm, který jsem připájel k originálu a zapojil do konektoru. Nevím, jak tyto termistory fungují, tak jestli to třeba nedělá nevhodný drát, délka (musí být delší, aby dosáhl na konektor), nebo je to prostě jiné čidlo a v tom případě mám smolíka
Ví někdo více?
EDIT - Tak je pořešíno. Na konektoru baterie jsou dvě čidla. Jen jsem špatně pochopil značení a už to jede. Teď ještě jestli je hodnota aspoň přibližná
TUYA mě ukazuje 25,2C. Druhé čidlo je orig mimo baterii a topnou rohož ve volném prostoru, kde je skutečně menší teplota. To by tedy mohlo sedět.
Tak jen pro info. Myslím si, že termistory v baterii se použít dají. Fiknu i druhé čidlo a uvidíme.
Mám baterie LG E78 8S3P (234AH). Konektory na nich byly v pořádku, tak je používám pro BMS. V bateriích jsou dva termistory, které jsou samozřejmě také na konektoru.
Protože jsem totálně neznalý této problematiky, tak jsem si říkal, že stávající teplotní čidla u BMS ufiknu, připojím to na termistory v baterii a budu měřit teplotu přímo z baterie. Ale ouha. Ono to nefunguje
Fiknul jsem jen jeden, abych viděl, rozdíl mezi orig a fiknutým, připojeným do baterie.
Předpokládám, že je to rozdílnou technologií měření- jiným použitým čidlem.
Tohle by se dalo pořešit jedině změnou v BMS, což? Nebo by snad šlo něco udělat ke správnému měření? Nebo budu muset zůstat u originálních čidel?
K připojení na čidlo jsem použil drát o pr. 1mm, který jsem připájel k originálu a zapojil do konektoru. Nevím, jak tyto termistory fungují, tak jestli to třeba nedělá nevhodný drát, délka (musí být delší, aby dosáhl na konektor), nebo je to prostě jiné čidlo a v tom případě mám smolíka
Ví někdo více?
EDIT - Tak je pořešíno. Na konektoru baterie jsou dvě čidla. Jen jsem špatně pochopil značení a už to jede. Teď ještě jestli je hodnota aspoň přibližná
TUYA mě ukazuje 25,2C. Druhé čidlo je orig mimo baterii a topnou rohož ve volném prostoru, kde je skutečně menší teplota. To by tedy mohlo sedět.
Tak jen pro info. Myslím si, že termistory v baterii se použít dají. Fiknu i druhé čidlo a uvidíme.
-
Re: LG E78 - měření teploty vnitřním čidlem
NTC termistory v E78 majú pri izbovej teplote 10k.ANT BMS aj JK BMS majú tiež 10k NTC termistory, s nimi to funguje, máš asi nejakú zvláštnu BMS ktorá používa iný odpor alebo možno iný typ čidla. Zmeraj si odpor pôvodného, ufiknutého čidla pri izbovej teplote.
Pravda a Láska zvítězí!.
-
Tenkrát jen špatně zapojené kablíky. Funguje, ukazuje a měří to už dobře.
-
- Moderátor
- Lokalita: blízko Brna
Ty brdo, no jesteze to jsou jen kabliky, a ne hlavni privody nebo tak neco. To by asi nebyly cmoudiky, ale poradny ohnostroj.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
Ono k těm čmoudíkům nakonec přeci jen došlo. Když jsem přidával další BMS, tak jsem si zavadil jedním teplotním čidlem o plus a bylo dokonáno. Naštěstí to odnesla jen BMS. Sice funguje, ale články nevidí, takže odešel nějaký procák a vše na cestě od konektoru teplotních čidel. Až na tu cestu na fotce nic viditelně odpáleného není. Jestli mě na nějaké BMS odejdou fety, tak jen přehodím hlavní desku a pojedu dál (jestli bude v pohodě a jestli bude na čem ) )
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Bojler Ariston Velis EVO 80 EU 65 litrů - měření teploty
od skopec » » v Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace
Bojler Ariston Velis EVO 80 EU 65 litrů - měření teploty
- 1 Odpovědi
- 600 Zobrazení