Ohřev vody ve vířivce BEL
Ohřev TUV, aku nádrže, boilery, ohřívače vody, vytápění, klimatizace
-
Ohřev vody ve vířivce BEL
Ahoj
mám doma už nějakou dobu Bel na ohřev bojleru.
Chtěl bych si pro režim kdy to přepíná po nahřátí na druhý ohřev (myslim že 3) udělat ještě dohřívání vířivky.
Máte někdo tip čím to ve viřivce ohřívat?
Viděl jsem na alegru nějaké ohřívače jeden byl průtokový za filtraci a pak tam byly také nějaké ponorné, ale to úplně nevím jestli je nejlepší.
Díky za tip
Tomáš
mám doma už nějakou dobu Bel na ohřev bojleru.
Chtěl bych si pro režim kdy to přepíná po nahřátí na druhý ohřev (myslim že 3) udělat ještě dohřívání vířivky.
Máte někdo tip čím to ve viřivce ohřívat?
Viděl jsem na alegru nějaké ohřívače jeden byl průtokový za filtraci a pak tam byly také nějaké ponorné, ale to úplně nevím jestli je nejlepší.
Díky za tip
Tomáš
-
Re: Ohřev vody ve vířivce BEL
Koupeno na ALI: viz třeba tady
https://vi.aliexpress.com/item/10050044 ... 2597101_36
Na bazén 30 m3 je to sice prd ale když je bojler nahřátý....tak co s tím - všechno se počítá.
Má to za sebou jednu sezonu bez problémů.
Na vířivku to bude v pohodě.
Připomínám že pokud to jede z jakéhokoliv regulátoru tohoto typu tak při nahřívání bych do ní určitě nelezl.....
Ta ovladačka k tomu je jenom pro info.
I když to má tlakový spínač tak je ohřev blokován na chod čerpadla bazénu ( z té větší FVE co tu ještě je) a časovou prodlevu pro natlakování potrubí abych nedráždil nasucho tu čínskou spirálu.
Na Sonoffu jsou ještě výstupy co ovládají další blbosti jako světýlka atd. ale na tohle stačí dva.
-
Jo, tohle vypadá dobře.
Asi něco takového zkusím dát dohromady.
děkuji
Asi něco takového zkusím dát dohromady.
děkuji
-
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Já to zkoušel loni z hecu - ale samozřejmě s myšlenkou, že to asi nebude mít žádný vliv na mnohakubíkový bazén v praxi...
Ale fungovalo to
Když tam je nějaký regulátor a nějaká 6/4" spirála, tak to ohřívá
Teplota vody jen z FV : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
-
Já se jen zeptám, když se ten ohřev zapne a ty červené kohouty budou zavřené, co se asi stane?
Já bych to tipnul na to, že teplo stoupá vzhůru, ta umělotina nahoře se teplotou a zvyšujícím se přetlakem utrhne a s elegancí a možná i parním efektem sejme zařízení "Bez reklam " ein, zwei...
Správně by tam měl být pojistný ventil jako na bojleru, ale když už ne, tak to nedělat tak, že se to dá těsně uzavřít.
Já bych to tipnul na to, že teplo stoupá vzhůru, ta umělotina nahoře se teplotou a zvyšujícím se přetlakem utrhne a s elegancí a možná i parním efektem sejme zařízení "Bez reklam " ein, zwei...
Správně by tam měl být pojistný ventil jako na bojleru, ale když už ne, tak to nedělat tak, že se to dá těsně uzavřít.
-
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
thomas.007 píše: ↑úte bře 12, 2024 9:00 pmJá se jen zeptám, když se ten ohřev zapne a ty červené kohouty budou zavřené, co se asi stane?
Ano, správně Thomas 007, ale protože jsem použil již existující prvek k jinému ohřevu, tak tam jsou i červené ventily abych u toho i nevypouštěl bazén, nechal jsem je tam umyslně, abych si s tím mohl hrát a neomezil koupání dětí.
,,Správnost zařízení" jsem neřešil, tam je špatně mnohem víc detailů.
Spirála má termostat s maximálním rozsahem do 74 stupňů, pokud jsem ventily zavřel, vypnula spirála - zkoušel jsem.
Spirála má vestavěný pojistný / havarijní termostat na 92 Stupňů který také vypne, pokud ten uživatelský selže.
Množství vody je tak malé, že se to stane hned, ein, zwei...
Průtakáč nemusí mít v cestě ventily, ano .
Průtokáč může ležet vodorovně , pro lepší detekci teploty.
Průtokáč může mít i přetlakový ventil - ano.
Vyfotil jsem to a druhý den dal pryč, jak už jsem napsal, u bazénu se 14 kubíky je to uplně na h... prd.
...jak se dalo předpokládat již předem, 50metrů černé hadice má mnohem větší efekt.
Teplota vody jen z FV : Bojler 2 a Bojler 3
-
Proč bys do toho nalezl? Pokud tam máš ficko a je to uzemneny, tak to bude to samý jako když máš mokrou spiralu v bojleru a napoustis si vanu a sedíš v ní ne?pekoz píše: ↑pát bře 08, 2024 11:16 amFVE ohřev_5.jpg
Koupeno na ALI: viz třeba tady
https://vi.aliexpress.com/item/10050044 ... 2597101_36
Na bazén 30 m3 je to sice prd ale když je bojler nahřátý....tak co s tím - všechno se počítá.
Má to za sebou jednu sezonu bez problémů.
Na vířivku to bude v pohodě.
Připomínám že pokud to jede z jakéhokoliv regulátoru tohoto typu tak při nahřívání bych do ní určitě nelezl.....
Ta ovladačka k tomu je jenom pro info.
I když to má tlakový spínač tak je ohřev blokován na chod čerpadla bazénu ( z té větší FVE co tu ještě je) a časovou prodlevu pro natlakování potrubí abych nedráždil nasucho tu čínskou spirálu.
Na Sonoffu jsou ještě výstupy co ovládají další blbosti jako světýlka atd. ale na tohle stačí dva.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 34 Odpovědi
- 7809 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od crc32
-
- 37 Odpovědi