Tuya spínač = zamezení přetoku

Nezařaditelné
Kony.cz
Lokalita: Znojmo
Systémové napětí: 24V
Kapacita baterie [kWh]: 3.43 kW

Tuya spínač = zamezení přetoku

Příspěvek od Kony.cz »

Ahoj, na zahradě mám FV společně s iSolar SPS 3KW a mám nastaveno tak, aby bral EOn jen pokud se baterie dostanou pod nějakou mez (nestihají panely dobijet) a zase se nabijení z EOn vypne když baterie dojdou do nějakého stavu.
Ale napadla mě ještě taková další věc, abych zamezil přetokům. Mám na přivodu zapnutý Tuya měřič spotřeby,
že bych nastavil v HA automatizaci, která při 24V na baterkách zapne přívod od EON přes tento spínač a až budou mít baterie 27V tak ho zase vypne.
Fungovalo by to takto ??
Tzn že kdyby baterie klesly na 24V tak by se začali baterky dobíjet z EONu a při překročení 27V by přívod od EON vypl a zase by to jelo buď z baterek a panely by dobijeli baterky dál.
Mogul
Lokalita: Litoměřice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 11kWp
Kapacita baterie [kWh]: 48kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Tuya spínač = zamezení přetoku

Příspěvek od Mogul »

Ano, fungovalo by to.
Kony.cz
Lokalita: Znojmo
Systémové napětí: 24V
Kapacita baterie [kWh]: 3.43 kW

Re: Tuya spínač = zamezení přetoku

Příspěvek od Kony.cz »

Super, tak to takto udelam a bude. Jen je problem, kdyz vypadne internet :) musel bych nahodit na zahradu druhy rpi, na kterym by byl druhy HA a local Tuyu a domaci hlavni HA by si jen cucal informace ze zahrady z HA.
nebo nejaky lepsi napad?
Ale chci ovladat veci z hlavniho domaciho HA. Nejlepe by bylo kdybych primo vycital data po lokalu na zahrade pres esphome jak to mam nyni co zapisuje do mqtt a odesika do HA a jeste navic treba nejak nechal nacitat arduino ktery by resilo ten spinac

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek