Tuya spínač = zamezení přetoku
Nezařaditelné
-
- Lokalita: Znojmo
- Systémové napětí: 24V
- Kapacita baterie [kWh]: 3.43 kW
Tuya spínač = zamezení přetoku
Ahoj, na zahradě mám FV společně s iSolar SPS 3KW a mám nastaveno tak, aby bral EOn jen pokud se baterie dostanou pod nějakou mez (nestihají panely dobijet) a zase se nabijení z EOn vypne když baterie dojdou do nějakého stavu.
Ale napadla mě ještě taková další věc, abych zamezil přetokům. Mám na přivodu zapnutý Tuya měřič spotřeby,
že bych nastavil v HA automatizaci, která při 24V na baterkách zapne přívod od EON přes tento spínač a až budou mít baterie 27V tak ho zase vypne.
Fungovalo by to takto ??
Tzn že kdyby baterie klesly na 24V tak by se začali baterky dobíjet z EONu a při překročení 27V by přívod od EON vypl a zase by to jelo buď z baterek a panely by dobijeli baterky dál.
Ale napadla mě ještě taková další věc, abych zamezil přetokům. Mám na přivodu zapnutý Tuya měřič spotřeby,
že bych nastavil v HA automatizaci, která při 24V na baterkách zapne přívod od EON přes tento spínač a až budou mít baterie 27V tak ho zase vypne.
Fungovalo by to takto ??
Tzn že kdyby baterie klesly na 24V tak by se začali baterky dobíjet z EONu a při překročení 27V by přívod od EON vypl a zase by to jelo buď z baterek a panely by dobijeli baterky dál.
-
- Lokalita: Litoměřice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 11kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 48kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Tuya spínač = zamezení přetoku
Ano, fungovalo by to.
-
- Lokalita: Znojmo
- Systémové napětí: 24V
- Kapacita baterie [kWh]: 3.43 kW
Re: Tuya spínač = zamezení přetoku
Super, tak to takto udelam a bude. Jen je problem, kdyz vypadne internet musel bych nahodit na zahradu druhy rpi, na kterym by byl druhy HA a local Tuyu a domaci hlavni HA by si jen cucal informace ze zahrady z HA.
nebo nejaky lepsi napad?
Ale chci ovladat veci z hlavniho domaciho HA. Nejlepe by bylo kdybych primo vycital data po lokalu na zahrade pres esphome jak to mam nyni co zapisuje do mqtt a odesika do HA a jeste navic treba nejak nechal nacitat arduino ktery by resilo ten spinac
nebo nejaky lepsi napad?
Ale chci ovladat veci z hlavniho domaciho HA. Nejlepe by bylo kdybych primo vycital data po lokalu na zahrade pres esphome jak to mam nyni co zapisuje do mqtt a odesika do HA a jeste navic treba nejak nechal nacitat arduino ktery by resilo ten spinac
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pv master v 4.4.4 - zamezení přetoku do sítě
od nounejm » » v Ostrovní elektrárny
Pv master v 4.4.4 - zamezení přetoku do sítě
- 4 Odpovědi
- 1698 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od FRSO
-
-
- 0 Odpovědi
- 695 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ElektroEzs
-
- 26 Odpovědi
- 2122 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Hyp
-
-
Senzor osvitu pro ovládáni bojleru (Tuya)
od Alexisis » » v Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace
Senzor osvitu pro ovládáni bojleru (Tuya)
- 21 Odpovědi
- 1925 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Miyuki
-
-
- 0 Odpovědi
- 481 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Soban