O kolik přibližně poklesne napětí panelu při odebírání maximálního štítkového proudu ?
Polykrystalické, monokrystalické, amorfní, nebo jejich kombinace? Zapojení panelů, provozní napětí a proud, montáž panelů, vliv počasí na panely (zima, kroupy, bouřka), jištění panelů před bouřkou, atd.
-
O kolik přibližně poklesne napětí panelu při odebírání maximálního štítkového proudu ?
Zdravím, jen taková rychlá otázečka. Jak hodně poklesne napětí solárního panelu, pokud budu odebírat proud blížící se maximálnímu uvedenému ? (Předpokládejme za ideálních světelných podmínek.) Například budu mít panel, kde je napění na prázdno 36V a uvedený maximální proud je 10A. Budu chtít odbírat proud 5A, tak na jakou hodnotu přibližně klesne napětí panelu ?
Díky
Díky
-
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 13
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: O kolik přibližně poklesne napětí panelu při odebírání maximálního štítkového proudu ?
To máš přece v katalogovém listu každého panelu, včetně grafů. Při polovině odběru ti napětí klesne přibližně z Voc někam lehce nad Vmp, při plném Imp někam do okolí Vmp, pokud půjdeš přes (do zkratu), tak teoreticky až k nule.
-
Re: O kolik přibližně poklesne napětí panelu při odebírání maximálního štítkového proudu ?
No já jenom jsem se nějak nemohl doměřit toho štítkového výkonu, tak jsem v tom začal hledat nějakou záhadu.
Jinak je možné, že cca 10 let staré panely mají lepší výsledky, než nový panel ???
Jinak je možné, že cca 10 let staré panely mají lepší výsledky, než nový panel ???
-
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 13
- Chci/Mám dotaci: NE
A nebude to typ od typu natolik různé, že asi nebude dávat úplně smysl z toho dělat nějaké všeobecné závěry?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Měření stejnosměrneho napěti a proudu
od BigSandy » » v Elektroporadna
Měření stejnosměrneho napěti a proudu
- 2 Odpovědi
- 643 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od feliz navidad
-
-
-
INA219 + mereni napeti 50-55V/proudu 100A
od ViktorEX » » v Arduino
INA219 + mereni napeti 50-55V/proudu 100A
- 60 Odpovědi
- 4934 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od TomHC
-
-
-
Ochrana mezi zdrojem napětí a proudu a opravovanou věcí
od gupa » » v Jističe, přepěťové ochrany, ochrana proti blesku
Ochrana mezi zdrojem napětí a proudu a opravovanou věcí
- 5 Odpovědi
- 834 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ACDC
-
-
-
Omezení maximálního rezervovaného výkonu po 15.2.
od jirkajiri » » v Plánované elektrárny
Omezení maximálního rezervovaného výkonu po 15.2.
- 28 Odpovědi
- 2693 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od PavelR
-
-
- 11 Odpovědi
- 1268 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od freeda