Elektroměr-měření spotřeby
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
- Lokalita: Třebívlice
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 7130
- Kapacita baterie [kWh]: 20,48
- Chci prodávat energii: NE
Re: Elektroměr-měření spotřeby
Já mám v rozvaděči na elektroměr namířenou IP kameru a další mám v rozvaděči, kde mám na každou fázi takovej ten čínskej měřák co ukazuje napětí, proud a VA připadně cos.,ElektroEzs píše: ↑ned lis 20, 2022 9:35 am Zdravím nemáte nějaký typ na odzkoušený 3F elektroměr s wifi? Chtěl bych mít přehled o spotřebě i věcí které běží mimo FVE. Díky
-
- Lokalita: Litoměřice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 11kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 48kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Elektroměr-měření spotřeby
Hyp píše: ↑úte črc 30, 2024 10:15 amNebude to tím, že Shely jednoduše měří proud 1x za sekundu? Takže jeho vzorky nebudou tak přesné, nenezachytí špičky? Pokud budeš měřit pouze třeba sporák v PWM režimu, tak by teoreticky chyba mohla být 30% klidně. A když budeš měřit tepelnou kouli žárovku, tak přesnost bude nejspíš 99,9%mihlit píše: ↑ned lis 20, 2022 11:13 pm Přetoky změří, ale jak jsem psal jinde, s přesností to není úplně dokonalé:
"""Původně jsem taky používal Shelly 3EM, stále ho mám teda zapojen z lenosti to vyndat, ale neměří moc dobře mi přijde. Za poslední měsíc například elektroměr DS naměřil 462/144 (NT/VT), Eastron SDM630 naměřil 461/143 (odseknuté desetiny), no a Shelly 425/132. To mi přijde už dost velká chyba. Některé měsíce ta chyba byla i horší. Takže funguje to, ale záleží jak moc přesný údaj potřebuješ."""
Ale v realitě, že takový měřá k se stává pouze že softwaru a jedné cívky (Napětí by asi ta smart zásuvka měřila tak jako tak), je tahle orientační přesnost za mě dostatečná s ohledem na náklady výrobce. Na přesné měření by tam musel být nejspíš spousta dalších součástek a specializovaný IC (Takže zase větší spotřeba chytré zásuvky, a když to potřebuje 0,001% zákazníků tak…
Jen spekuluji a odhaduji, nemám k tomu žádnou znalost.
Jak to myslíš odseknuté desetiny? I fakturační elektroměr ukazuje celočíselné kWh (většinou). I pokud má napočítáno 461,99 Tak na displeji stále ukazuje jen 461 a nezaokrouhluje… Ne?
Jen doplním, že dražší verze Shelly PRO 3EM měří s přesností 1%, což je norma B, kterou se měří i u el. distribuce.
3.3. ROZHRANÍ Z FAKTURAČNÍHO ELEKTROMĚRU PRO VYUŽITÍ UŽIVATELEM DS
3.3.1. Typy rozhraní PDS poskytuje výstupy z elektroměru pomocí rozhraní:
- S0 (impulzní výstup) pro fakturační měření typu B a C4
- metrologická dioda (impulzní výstup) pro fakturační měření typu B a C4
Třída A se rovná přesnosti 2 %, třída B až 1 % a třída C 0,5 %.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13 Odpovědi
- 3273 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od luky
-
- 15 Odpovědi