Vlastní spotřeba - který ji má nejmenší?
Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...
-
Re: Vlastní spotřeba - který ji má nejmenší?
Jestliže je nevybavovací 1,13 tak vybavovací nemůže být hned 1,14… Je to jen mechanika s určitou tolerancí… Anebo se snad ta norma změnila od těch dob?
V průměru to bude po hodině vybavováno někde okolo
(1,45-1,13)/2+1,13=1,29 x 16A = 20A -
Tak si nakupte pár jističů a testujte. Já v tom mám jasno, jak se to chová v praxi Ušetřilo mi to hodně hodně desetitisíc na hlavní jističích, Ještě v době, kdy poplatek za OZE ampérojistič byl za 1/5 letošní ceny
V průměru to bude po hodině vybavováno někde okolo
(1,45-1,13)/2+1,13=1,29 x 16A = 20A -
Tak si nakupte pár jističů a testujte. Já v tom mám jasno, jak se to chová v praxi Ušetřilo mi to hodně hodně desetitisíc na hlavní jističích, Ještě v době, kdy poplatek za OZE ampérojistič byl za 1/5 letošní ceny
„Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušení sekyry.“ — Abraham Lincoln
-
- Lokalita: Dobrovicko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
-
- Lokalita: Východně od 3nce
- Výkon panelů [Wp]: 14kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 28kWh
Zrovna v tomhle má Hyp pravdu, i když já to rozhodně takto dimenzovat nehodlám.
7,5kWp JV, 3,75kWp JZ, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah LiFePO4 + 2xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
-
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
ale jo, kabel to da ale nemuze to byt obecna rada. Snad nebude nekde skriplej Kazdej at se ke sve instalaci chova jak uzna za vhodne ale s prihlednutim k jejimu stavu. Ja ale 5kw do zasuvky zapojovat nebudu. I novy strojek pri 3kW hreje a v jakem stavu jsou po X letech wagosvorky uvnitr strojku nebo jestli tam neco nezoxidovalo nebo jestli jsou dotazene srouby ...
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Jinak mě přehořel 1.5mm2 měděný kabel při zapojení 200W žárovky.
A rada od elektrikáře no to tam nemůžeš připojovat 200W žárovku.......
Naštěstí to bylo v trubce tak se snadno vyměnily za nové (později i všechny ostatní.....) a není se čemu divit jak jsem to z trubek vytahoval tak byla měď evidentně vyhřátá a kde byly oblouky tak ten drát v tom místě už neměl 1.5mm2 ale odhadem tak 0.8mm2.
A ještě když tam nějaký chytrák dal 16A pojistku a bůhví co za žárovky tam kdysi byly......
A rada od elektrikáře no to tam nemůžeš připojovat 200W žárovku.......
Naštěstí to bylo v trubce tak se snadno vyměnily za nové (později i všechny ostatní.....) a není se čemu divit jak jsem to z trubek vytahoval tak byla měď evidentně vyhřátá a kde byly oblouky tak ten drát v tom místě už neměl 1.5mm2 ale odhadem tak 0.8mm2.
A ještě když tam nějaký chytrák dal 16A pojistku a bůhví co za žárovky tam kdysi byly......
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
To se mohlo stát právě tím, že přes jistič 16 A může téci v praxi 22 což jak vidno málokdo chápe.
Schválně se zeptejte vašeho elektrikáře, jestli o tomhle ví…
Vitu sice píšete, že byste “nezapojovali do zásuvky”, Ale upřímě, laický uživatel bude zapojovat tak dlouho, dokud jistič nevybaví, proto to musí být bezpečné a proto 20 A je bezpečných i v trubce, ale už ne 16 jistič na 1,5mm2 vodič.
Mám velké ego?
Ps: také jsem viděl upálené dráty resp rozpuštěnou izolaci přímo za hlavním jističem, ani elektrikáři si neuvědomují, jak ten jistič presně funguje.
Schválně se zeptejte vašeho elektrikáře, jestli o tomhle ví…
Vitu sice píšete, že byste “nezapojovali do zásuvky”, Ale upřímě, laický uživatel bude zapojovat tak dlouho, dokud jistič nevybaví, proto to musí být bezpečné a proto 20 A je bezpečných i v trubce, ale už ne 16 jistič na 1,5mm2 vodič.
Mám velké ego?
Ps: také jsem viděl upálené dráty resp rozpuštěnou izolaci přímo za hlavním jističem, ani elektrikáři si neuvědomují, jak ten jistič presně funguje.
„Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušení sekyry.“ — Abraham Lincoln
-
Nechapu proc ve vlakne ktere se jmenuje Vlastní spotřeba - který ji má nejmenší? resite jistice a jine ... jak to slusne nazvat.
Resite vlastni spotrebu jistice ?
Zalozte jsi vlakno treba "charakterisitka jistice - zkusenosti..
Resite vlastni spotrebu jistice ?
Zalozte jsi vlakno treba "charakterisitka jistice - zkusenosti..
8,08kWp (V - 1,680kWp, J - 3,04kWp, Z - 3,36kWp), Victron MP2 5000VA, 2 * (Victron MPPT 250/85), 2 * ( LiFePo4 16x 280Ah Eve), Victron Smartshunte + BMS
-
Ano, i jistič má vlastní spotřebu. Vzniklo to tak, že zde mi bylo tvrzeno, že přes běžnou zásuvku nelze přenášet 5 kW, dokázal jsem že lze a že to není poruchový stav.
Řešilo se původně, jak se připíná další Střídač automaticky, takže by mě to zajímalo, zapnu silný spotřebič, po klesne napětí a další Střídač bleskově naběhne podobně jak UPS, je to reálné? Asi ne co?
A že mohou být dva různé střídače připojený na jeden rozvod, a že se to sfázuje automaticky?
Řešilo se původně, jak se připíná další Střídač automaticky, takže by mě to zajímalo, zapnu silný spotřebič, po klesne napětí a další Střídač bleskově naběhne podobně jak UPS, je to reálné? Asi ne co?
A že mohou být dva různé střídače připojený na jeden rozvod, a že se to sfázuje automaticky?
-
- Lokalita: Stredocesky kraj
- Výkon panelů [Wp]: 11250
- Kapacita baterie [kWh]: 9.6
Istic urcite nema ziadnu spotrebu. Ma straty. A to je rozdiel.
30*375 Wp JJZ, 2xXTM4000, 2xVT-80, 2xUS5000
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaká je nejmenší funkční kapacita baterie u FVE?
od hanek1988 » » v Plánované elektrárny
Jaká je nejmenší funkční kapacita baterie u FVE?
- 26 Odpovědi
- 4303 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od kodl69
-
-
- 1 Odpovědi
- 219 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pavel111
-
-