Multisplit klimatizace na FVE

Pračky, myčky, ledničky, mrazáky, mikrovlnné trouby, pece, vařiče, fény, rádia, televize, počítače, vysavače, osvětlení ... Jak je provozovat v (polo)ostrovním režimu?
Miyuki
Lokalita: Praha
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7640
Kapacita baterie [kWh]: 19+Nádrž
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Multisplit klimatizace na FVE

Příspěvek od Miyuki »

Já mám Fuji Electric (to samé jako Fujitsu a dělají to pro ně Číňani)
Jedna venkovní jednotka pro 2 místnosti
Je z 2019
Letos si teda užívá chlazení důkladně, jinak v přechodném období používaná k topení
Na off grid měniči jede bez problémů, stejně jako by asi měla každá invertorová klimatizace
Ostrov založený na Epever IP5000-42-Plus + 2 pole s Tracer5420AN a Tracer6420AN + 18x Envision 305Ah LiFePO4
emedium
Lokalita: Frenštát pod Radhoštěm

Příspěvek od emedium »

Nevýhoda multi může být ještě pokud uteče nové drahé chladivo, je ho tam víc než i singlu.
eman
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V

Příspěvek od eman »

Keraj píše: stř zář 04, 2024 7:14 am A vřadit vnitřní jednotku do ventilace nelze/ neuvažuješ?
Vyrábějí se i kanálové jednotky, ale ekonomicky je asi lepší vzít set, na vnitřní jednotku udělat futrál a polepit ho kaučukem ...
Výdech z ventilace dát před venkovní jednotku.
Pak by si chladil a topil v celém domě...
Na ty "kanály" jsem koukal, ale ta cena je brutální. Navíc se dělají jenom v obdélníku a já mám ventilaci ve 160mm rouře. Jako asi by to šlo nějak nabastlit, ale proti single klimě by to bylo peklo. I to moje teleko umí reverz, ale to znamená mít 100l aku na chlazenou vodu. Mě topení do podlahy plně vyhovuje, takže možnost topit klimou je pro mě zbytečnost.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
romanf

Příspěvek od romanf »

Kanálový 5kW Daikin som mal pol roka a požiadal som firmu aby ho odviezla a namontovala multisplit 3x2kW
Ten hluk bol neznesiteľný
Antrac1t
Lokalita: Znojemsko
Výkon panelů [Wp]: 5500
Kapacita baterie [kWh]: 11

Příspěvek od Antrac1t »

by me zajimala realna efektivita tech nastennych all in one, treba od trotecu PAC-W 2650
string1 - 5.5kwp 3S4P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS
PetrDubi
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Výkon panelů [Wp]: 10790
Kapacita baterie [kWh]: 13

Příspěvek od PetrDubi »

Když jsem je viděl poprvé, tak mě to zaujalo, ale když jsem zjistil, že to má COP kolem 3 a běžná, levná,obyčejná splitová má minimálně 4, většinou spíš kolem 5 a je to dost hlučný (většinou byla hlučnost kousek pod 50 dB) a ještě to je dražší než split i s montáží, tak mě to přestalo zajímat.
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68 a Victron 75/15 MPPT
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, 3690 Wp SZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
glottis
Lokalita: okolí Mělníka
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Příspěvek od glottis »

Je tam i ten kompresor tak to je hlucne no. Je to dobre, kde to nevadi a nejde dat jednotka ven. Mame to v jedne mistnosti v panelaku, ktera slouzi jako serverovna. Jina znacka ale stejny koncept. Na doma se to podle me nehodi. Mozna do dilny :)

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek