Panely na eternit střechu
Montáže panelů na střechy, fasády, terasy, balkóny, konstrukce, háky, spojky, šrouby, upevnění, ukotvení, profily, odolnost proti povětrnostním vlivům
-
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 13
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Panely na eternit střechu
Což lidem, co chtějí mít na své zahrádce o velikosti mého obýváku akorát dokonale střižený trávník a dva jalovce, taky v ničem nevadí. A pokud je pod tím jíl (jako že kolem Prahy ho je ledaskde spousta), tak s tím není problém ani z hlediska ochrany spodních vod.
(k PCB v zemi mě bohužel žádný přiléhavý citát ze Švejka nenapadá. Škoda.)
(k PCB v zemi mě bohužel žádný přiléhavý citát ze Švejka nenapadá. Škoda.)
-
- Lokalita: nedaleko od Trencina
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 2080 + 4800
- Kapacita baterie [kWh]: 9,6
vadi to v tom, ze vsetko svinstvo co len tak zakopeme na dvore pod barak, sa casom dostane do spodnej vody, ktoru potom slopeme...
stacionárny dom :
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 75Ah olovo
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 75Ah olovo
-
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Proč považujeme azbest za tak nebezpečný?
Protože jeho vlákna jsou velice odolná. Takže při vdechnutí se můžou zapíchnou do povrchu plic. A tam se kvůli své odolnosti nerozpustí, ale může se stát, že tam budou (možná) dlouhodobě dráždit plicní tkáně. Až tak, že se můžou buňky té tkáně zvrhnout a zareagují na to rakovinným bujením.
No a protože jsou ta vlákna tak odolná, že se nerozpustí ani v agresivním prostředí plic, tak už vůbec se nerozpustí ve vodě.
Takže nebezpečnost azbestu je v něčem jiném než u nějakých jedovatých látek. Ty se můžou skutečně rozpustit a spodní vodou migrovat někam pryč. Ale to u vysoce odolných vláken azbestu nehrozí.
Takže azbest pod mým pozemkem by mě nijak zásadně nevzrušoval.
Protože jeho vlákna jsou velice odolná. Takže při vdechnutí se můžou zapíchnou do povrchu plic. A tam se kvůli své odolnosti nerozpustí, ale může se stát, že tam budou (možná) dlouhodobě dráždit plicní tkáně. Až tak, že se můžou buňky té tkáně zvrhnout a zareagují na to rakovinným bujením.
No a protože jsou ta vlákna tak odolná, že se nerozpustí ani v agresivním prostředí plic, tak už vůbec se nerozpustí ve vodě.
Takže nebezpečnost azbestu je v něčem jiném než u nějakých jedovatých látek. Ty se můžou skutečně rozpustit a spodní vodou migrovat někam pryč. Ale to u vysoce odolných vláken azbestu nehrozí.
Takže azbest pod mým pozemkem by mě nijak zásadně nevzrušoval.
-
- Lokalita: Berounsko
- Výkon panelů [Wp]: 6,4kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 16kWh
- Chci prodávat energii: NE
-
Což o to. Umím si představit k-ci aby to drželo. As bych se vyflákl i na ty H profily a udělal to ze dřeva. Ale potíž bude, že když ne při instalaci, tak i po ní ti to poškodí tu krytinu. Vrtání skrz, bude asi to nejmenší. Ale to chce vidět na živo. Klidně pošli do SZ nějakou fotku. ideálně i detail nejhorších částí.Lubik píše: ↑úte říj 08, 2024 7:37 pm Uvažuji o rozšíření FV umístěním panelů na sedlovou střechu z eternitových šablon. Hřeben je S-J , panely by byly orientovaný V-Z
Nechci do střechy vrtat a tak mě napadlo položit solarni H profily přímo na střechu svisle a spojit je přes hřeben. Profily bych připadne podložil gumou. Panely by byly po obou stranách hřebenu. Spodní část profilů bych mohl případně zatížit. Jaký na to máte názor? Díky
Ta krytina často vydrží víc než si myslíš. Záleží na tom kde byla vyráběna. Třeba tady u mě v okolí jsem viděl střechy s Berounské Eternitky z kraje sedmdesátek a pořád je ve velmi dobrém stavu. Tedy přes padesát let a pár desítek let má jistě ještě před sebou. Není to ale zvykem. V každém případě do té doby dokud slouží je bezpečnější si ji tam nechat. A pokud sundavat tak za vlhka. Pár už jsem jich sundal a měl jsem pouze roušku, ale pokud je dostatečně vlhká tak netřeba. Horší to měli ti dělníci v té fabrice, kde dělali s tou vysušenou drtí celý život.
Občas jezdím po lidech a dělám stavební konzultace a nedávno jsem byl na jedné stodole, která byla celá z eternitu. A nahnali tam nějakou partu a z lepších kousků udělali střechu na menší novostavbě vedle
Easun 6,2kW, JK-BMS, 16x 295Ah REPT, 6,4kWp 22°na JJV
-
- Lokalita: Praha
[/quote]
Kam přesně?
[/quote]
Trnová u Jíloviště
Kam přesně?
[/quote]
Trnová u Jíloviště
-
- Lokalita: Praha
Šablonám nic není. Před pár lety se předělávalo oplechování komínu a normálně se po tom dalo chodit. Spoustu šablon mém náhradních. Zkusím sehnat nějaké pokrývače co mě poradí
Panely 4x 280W , 4x330W Isolar 5kVA,48V 230 Ah
-
Pokud se toho nebojíš tak bych tu k-ci podložil alespoň nějakým EPDM páskem výšky takové jako je sama šablona. Tím snížíš bodové a liniové namáhání.
Easun 6,2kW, JK-BMS, 16x 295Ah REPT, 6,4kWp 22°na JJV
-
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Něco obdobného už roky bez problémů mám: Střecha sedlová s fv panely bez kotvení do ní
Mám i plechovou střechu pultovou rovněž bez kotvení, kde jsem do vodorovných profilů vtlačil starou 3/4 hadici na vodu a na ní to sedí. Proti sjíždění jsou profily až na krajích propojeny svislými L profily, které jsou přichuceny na každé straně střechy ke krokvi.
Ale střecha jsou plechové šablony a ty neprasknou, maximálně se v místě největšího zatížení prohnou a zatížení se tím víc rozloží.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 359 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Hyp
-
-