EGD: Zdroje do 800 W bez dodávky do sítě (balkonové FVE)

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
gupa
Reputace: 123
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: EGD: Zdroje do 800 W bez dodávky do sítě (balkonové FVE)

Nový příspěvek od gupa »

Není v tom nic složitého, stačí si přečíst chronologii ve vnitřních odkazech Nařízení:

viewtopic.php?p=256140#p256140

A potom žádat ERU o informace jak a kdo přesně stojí za zněním toho článku v prováděcí vyhlášce, kde není zohledněn minimální výkon mikrozdroje od 800W k 0W. Takže musí mít všechna stanoviska a veřejnou debatu a docela hodně dokumentů k mikrozdroji do 0,8kW resp do 0,79kW. Protože 0,8 kW je včetně, pokud se má zato, že celý proces zařazení ne význámného zdroje do významných proběhl předem před vydáním prováděcích vyhlášek a jejich novel.

V Nařízení je postup který zřejmě ERU udělalo, jen mi není známo nic o veřejné debatě. Jinak by ta vyhláška byla prostě spiknutí. Nejsem právník. A ERU zřejmě zryje své kamarády kteří by mohutnou instalací malách zdrojů do 800W v podstatě přišli až o třetinový kšeft s energiemi pro domácnosti které by tu balkónovku měli nainstalovanou.
Naposledy upravil(a) gupa dne sob led 25, 2025 4:58 pm, celkem upraveno 2 x.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Valdano
Reputace: 102
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Valdano »

Tak to napište na ERU a uvidíme co z nich vypadne. ;)

Nicméně ty změny procesu prokázání souladu s RfG nevypadají moc dobře a týkají se nejen ČEZu, ale i ostatních distributorů jako je např. EGD a PRE.
gupa

Nový příspěvek od gupa »

Určtě ne, v mým oboru jsem to několikrát udělal a několikrát potom na mne bylo kleknuto. EE. Mám strach z následků.

Nejaktuálnější je žádost poškozeného (já) za trestný čin přes M. spravedlonosti. Po podrobném prozkoumání činnosti a úřinnosti toho článku v trstním řádu, jsem měl raději se nechat kompletně vyrabovat milovníkem medu co mi rozkrádal stanoviště, než celou záležitost řešeit přes Policii. Škoda funguje tak, že čekám na peníze za škodu a ty musím nahlásit že jsem je dostal jinak dostanu až 50000Kč pokuty od M. spravedlnosti jako poskozený pokud to neudělám.
No a typněte si jak pachatel v našem systému platí ůTrestní příkaz" Před koncem trestu 90 dnů mi pošle drobeček ve formě opravdu směšné částky. A nic víc. A podle zákona se ta žádost ukončí na m. spravedlonosti s odkazem na exekuční kanceláře na zbytek. Takže ta činnost ministerstva o které musím požádat, pro vymahání škod z tresního příkazu vydaný našim soudem,je dle zákona zbytečná., protože pachatel může zaplatit 1000Kč za krádeže škody, které jsou v řádech desetitisíc.

Po zkušenostech tu nevěřím ničemu co má nějaký právní základ.
Naposledy upravil(a) gupa dne sob led 25, 2025 5:09 pm, celkem upraveno 1 x.
Valdano

Dohadovat se s ERU o tom jestli opravdu zveřejnili něco co zveřejnit měli a jaké k tomu vlastně měli podklady asi stejně nemá žádný smysl a nic to nepřinese. Ty změny procesu prokázání souladu s RfG by to zřejmě tak jako tak nezlepšilo. Časem se ty postupy prokázání souladu s RfG pro účely připojování nových výroben snad více vyjasní.
Naposledy upravil(a) Valdano dne sob led 25, 2025 5:14 pm, celkem upraveno 1 x.
gupa

Nový příspěvek od gupa »

Možná má ERU má nad sebou nějakou nadřízenou moc. Tam bych směroval zájem. Nebo kontrolní úřad na EU úrovni který bdí nad správností dotací do energetických sítí EU. Tak jsem jednou na MZE uspěl. Kontrolní dotační úředník mívá asi nejvyšší moc v tomto politickém systému. Samozřejmě po lékařích doktorech, na ty politický systém nemá vliv, ti jsou vždy nejmocnější nad člověkem, za každého režimu.
Valdano

Podstatné je hlavně to jak to teď bude fungovat. Uvidíme jak dopadne MikroCZ v pondělí u ČEZu.
gupa

Nový příspěvek od gupa »

Je to jen zastoupení a nějaký pronajatý kancl s uzavírači smluv a jiných služeb. Nic se nedozví. Ty kancly EON, ČEZ jsou na google recenzovány. Jakou má adresu to zastoupení, najít na ni recenzi a uvidí do čeho leze.
Valdano

Konkrétní adresu MikroCZ neuváděl akorát zmínil, že je to v Liberci.
MikroCZ píše: pát led 24, 2025 8:34 am
Zajedu do Liberce na osob. konzultaci. Ať si to vysvětlíme face to face a ne po emailech. Pak napíšu, co jsem se dozvěděl.
V pondělí jedu do Liberce na ČEZ distribuci tak uvidím...
Možná je to Technické konzultační místo ČEZ Distribuce, a. s. Mrštíkova 444/6, Jeřáb, Liberec.
JirkaE
Reputace: 92
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh

Nový příspěvek od JirkaE »

gupa píše: sob led 25, 2025 5:00 pm
Po zkušenostech tu nevěřím ničemu co má nějaký právní základ.
Smutné....
A tiše tady kývam hlavou, že jsem se nepřímo a z popisu zase potkal s něčím, co bylo jako jeden z největších důvodu, že nebudu již plýtvat drahocenný čas a raději začnu od nuly v jiné zemi znova...
Zemi která se snad za mě postaví proti zm..ům podobného a většího kalibru...když to bude potřeba.
::facepalm::
Bojler 1 nyní na zimu z DS.
Teplota vody jen z FV (předehřev) : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3
gupa

Nový příspěvek od gupa »

Valdano píše: sob led 25, 2025 5:35 pm
Možná je to Technické konzultační místo ČEZ Distribuce, a. s. Mrštíkova 444/6, Jeřáb, Liberec.
Jedna taková pěkná recenze, jinak prý dobrý. Asi se otočit na patě když tam bude baba.

Technické konzultační místo – ČEZ Distribuce, a.s. Reviews - Google Search.png
¨

https://www.google.com/search?sca_esv=9 ... 1QRDFBRRAB

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek