ESP32-C3 RS485 hat - miniatúrny modul pre RS485 komunikáciu
Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
- TomHC
- Reputace: 355
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5520
- Kapacita baterie [kWh]: 14
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
ESP32-C3 RS485 hat - miniatúrny modul pre RS485 komunikáciu
Ahojte, ďalšia drobnosť pre kutilov, miniatúrna doska s rozhraním RS485, firmware ľubovoľný, ja používam ESPhome. Vhodné pre situácie, kde potrebujete komunikovať s RS485 zariadením a následne cez WiFi ďalej (do Home assistant, MQTT...).
Nie je tam ochranná dióda na napájaní, takže je možné napájať cez USB-C a na termináli bude 5V, alebo ak máte v zariadení kde je RS485 aj 5V, viete z toho napájať priamo modul.
Je tam dostupných aj 10 GPIOs (ADC, SPI, I2C, UART...), takže viete ku tomu pripojiť aj čokoľvek iné - OLED displej, Dallas čidlá, fantázii sa medze nekladú
Bol by záujem z Vašej strany? Mám doma 5ks pokusnú várku, ďalšie pôjdu do výroby podľa potreby s malými vylepšeniami (iný typ TVS protection, voliteľná ochranná dióda na 5V, možno MAX3485 namiesto MAX485...).
Nie je tam ochranná dióda na napájaní, takže je možné napájať cez USB-C a na termináli bude 5V, alebo ak máte v zariadení kde je RS485 aj 5V, viete z toho napájať priamo modul.
Je tam dostupných aj 10 GPIOs (ADC, SPI, I2C, UART...), takže viete ku tomu pripojiť aj čokoľvek iné - OLED displej, Dallas čidlá, fantázii sa medze nekladú

Bol by záujem z Vašej strany? Mám doma 5ks pokusnú várku, ďalšie pôjdu do výroby podľa potreby s malými vylepšeniami (iný typ TVS protection, voliteľná ochranná dióda na 5V, možno MAX3485 namiesto MAX485...).
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 02/2025 = 9.4 MWh AC
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek