Průzkum: Jak jste přišli na MyPower.CZ?
Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...
-
- R.I.P.
Průzkum: Jak jste přišli na MyPower.CZ?
Ahoj lidi, silvestr klepe na dveře a tak je čas možná trochu zabilancovat Chci se zdejšího osazenstva zeptat , jak jste kdo přišli na server MyPower.CZ .
Třeba
"... na googlu jsem hledal motor do lokomotivy a dalo mi to mypower.cz ..."
"... od známého ..."
"... z fejsbuku ..."
atd.
Díky moc. Bude určitě zajímavé tohle zjistit
Třeba
"... na googlu jsem hledal motor do lokomotivy a dalo mi to mypower.cz ..."
"... od známého ..."
"... z fejsbuku ..."
atd.
Díky moc. Bude určitě zajímavé tohle zjistit
-
Re: Průzkum: Jak jste přišli na MyPower.CZ?
Hladal som iny regulator na chatu na nete a ujo gooogle mi nasiel tento skvely projekt, no a od vtedy som tu a verim ze tu budem este dlho.
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
-
- Lokalita: Doubravička
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8700
- Kapacita baterie [kWh]: 25
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Hledal jsem nejake produkty na solarni elektrarnu u pana Kolarika na webu a tam jsem nasel zminku u mypower. Squele rozhodnuti a squele forum.
Myslim, ze jsem se hodne naucil a jeste hodne naucim. A jeste neco, potkal jsem hafo hodne skvelych lidicek ochotnych pomoci. Kde jinde bych je nasel? No doufam, ze se mi snad podari nekdy tento dluh nekomu jinemu splatit a pomoci tak zase nekomu jinemu.
Takze hodne stesti do Noveho roku 2015, hodne slunicka (aleson tolik kolik svitilo dnes do panelu me) a vice dobrych napadu do fora preje FRENKY
Myslim, ze jsem se hodne naucil a jeste hodne naucim. A jeste neco, potkal jsem hafo hodne skvelych lidicek ochotnych pomoci. Kde jinde bych je nasel? No doufam, ze se mi snad podari nekdy tento dluh nekomu jinemu splatit a pomoci tak zase nekomu jinemu.
Takze hodne stesti do Noveho roku 2015, hodne slunicka (aleson tolik kolik svitilo dnes do panelu me) a vice dobrych napadu do fora preje FRENKY
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
... ty kráááááso , to už je hodně dávno ... .
Souhlas s Frenkym , to co je tu dnes , nemá obdoby díky Adminovy jež zažehl jiskru která se do dnešního dne proměnila v pořádnou pochodeň osvětlující mysli čím dál vic lidem , ale i díky každému příspěvku je MyPower.cz bohatou studnicí informací , znalostí a rad .
Takže fóru MyPower.cz , všem členům , všem čtenářům a předně trpělivému a nadanému Adminovy přeji pohodový a prosluněný nadcházející rok 2015 .
Elektronům zdar
... ty kráááááso , to už je hodně dávno ... .
Souhlas s Frenkym , to co je tu dnes , nemá obdoby díky Adminovy jež zažehl jiskru která se do dnešního dne proměnila v pořádnou pochodeň osvětlující mysli čím dál vic lidem , ale i díky každému příspěvku je MyPower.cz bohatou studnicí informací , znalostí a rad .
Takže fóru MyPower.cz , všem členům , všem čtenářům a předně trpělivému a nadanému Adminovy přeji pohodový a prosluněný nadcházející rok 2015 .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Lokalita: Žabčice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
Bylo to jednoho zimniho vecera, kdy me napadlo - a co takova FVE ? no a co si myslite, ze bylo na prvni google strance? mypower.cz
Vse dobre do roku 2015
Pavel
Vse dobre do roku 2015
Pavel
-
Potom, ako mi bolo oznámené, že našu zahradkarsku osadu nepripoja na DS napriek prísľubom a po oznámení suseda, že za odplatu sa môžem pripojiť k nemu, pričom odplata a pravidelne poplatky boli nehorázne vysoké, som hľadal alternatívu. A postupne som sa dostal na toto fórum a začínam byť FVE+.
Týmto zároveň ďakujem všetkým, ktorí mi poradili aj cez súkromné správy a vsetkym, ktorí svojou troškou vytvorili takéto skvelé fórum. Všetkým prajem pekný, slnečný rok 2015.
Týmto zároveň ďakujem všetkým, ktorí mi poradili aj cez súkromné správy a vsetkym, ktorí svojou troškou vytvorili takéto skvelé fórum. Všetkým prajem pekný, slnečný rok 2015.
1x 230Wp, NI-CD 210 Ah, 12V, Victron MPPT 100/15A
-
Já měl po tátovi 40Wp panel domácí výroby,bohužel opomíjený na skříni.Pravidelně jsem sledoval levné solární lampičky před domem,jak si celou noc svítí na vlastní pěst znovu a znovu.Pak přišla další solární LED z "průmyslové zony" v Lidlu a pak jsem se přistihl,že nadšeně koupím skoro všechno,na čem je panýlek.
Vzpomněl jsem na panel po tátovi,odnesl na sluníčko a zjistil,že dává 12V,tolik známých z auta.Vyhrabal jsem samici autozapalovače,dal přímo na panel,do ní autoredukci na USB a nabíjel všechno,co přes USB šlo.Pohltil mě ten pocit z energie,která najednou pohání můj telefon a foťák.Když 12V,tak proč ne autobaterka?Ale patrně to bude chtít nějaký regulátor...Hledal jsem,koupil první nejlevnější regl a pak už jsem se jen snažil zhltnout co nejvíc informací a narazil jsem na článek,kde byl odkaz sem.Pak větší panel a panely,dospělejší regulátor atd...Musím se přiznat,že je tu ještě spousta témat,které jsou pro mě jaksi plné cizích slov z oblasti elektroniky a elektrotechniky.Ale také musím uznat,že se díky místním,kteří nejsou lakomí se podělit o zkušenosti,má informovanost poměrně slušným tempem zlepšuje.
Takže díky všem za odvedenou práci,sdílené zkušenosti a že i všichni vy,otrlí elektronici a elektrotechnici utěšeně odpovídáte na otázky,které se pro vás staly dávno triviálními.Do Nového roku přeji všem hlavně zdraví a buďte opatrní při práci ve výškách,která k tomu neodmyslitelně patří.No a jak jinak,než hodně v tom roce 2015.
Vzpomněl jsem na panel po tátovi,odnesl na sluníčko a zjistil,že dává 12V,tolik známých z auta.Vyhrabal jsem samici autozapalovače,dal přímo na panel,do ní autoredukci na USB a nabíjel všechno,co přes USB šlo.Pohltil mě ten pocit z energie,která najednou pohání můj telefon a foťák.Když 12V,tak proč ne autobaterka?Ale patrně to bude chtít nějaký regulátor...Hledal jsem,koupil první nejlevnější regl a pak už jsem se jen snažil zhltnout co nejvíc informací a narazil jsem na článek,kde byl odkaz sem.Pak větší panel a panely,dospělejší regulátor atd...Musím se přiznat,že je tu ještě spousta témat,které jsou pro mě jaksi plné cizích slov z oblasti elektroniky a elektrotechniky.Ale také musím uznat,že se díky místním,kteří nejsou lakomí se podělit o zkušenosti,má informovanost poměrně slušným tempem zlepšuje.
Takže díky všem za odvedenou práci,sdílené zkušenosti a že i všichni vy,otrlí elektronici a elektrotechnici utěšeně odpovídáte na otázky,které se pro vás staly dávno triviálními.Do Nového roku přeji všem hlavně zdraví a buďte opatrní při práci ve výškách,která k tomu neodmyslitelně patří.No a jak jinak,než hodně v tom roce 2015.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
-
Už si to nepamatuji Registrován: 07 bře 2011, 12:05. Asi přes google nebo z odkazu na jiném fóru, už nevím.
Přeji všem krásný, šťastný a slunečný rok 2015.
Přeji všem krásný, šťastný a slunečný rok 2015.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
Prošel jsem si několika stádii jako třeba, že si zbaslím ozvaděč z toho co vyhrabu v šuplíku až po ocelovou rozvodnou skříň ve které je vše potřebné a alespoň trochu to vypadá. Můj přístup je takový, že pokud mohu, kupuji vše z druhé ruky nebo použité průmyslové. Když jsem se začal trochu orientovat, oslovil jsem různé firmy z oboru a zjistil, že se dá sehnat sundaný solární panel i LiFePO4 akumulátor za zlomek maloobchodní ceny.
Načetl jsem kvanta informací, vyzkoušel všechny druhy akumulátorů, prošel mnoha slepými uličkami a teď už se jen tak bavím. Když jsem ještě dělal elektrikáře na údržbě, nikdy bych nevěřil, že ráno v 6 v neděli vstanu a budu se těšit, jak si budu drátovat v rozvaděči.
Tu a tam udělám pro zábavu (protože na výdělek to opravdu není) někomu ze známosti nějakou drobnou solární instalaci aby nás bylo víc.
Teď jen aby nám svítilo a aby na nás nehodili daň ze slunce.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
Zdravím,
myslím že jsem hledal nějaké informace o ostrovním provozu a proklikal jsem se až na MYPOWER
Přeji do následujícího roku všem krásné dny bez mráčků, jak na obloze , tak v osobním životě ...
Jura
myslím že jsem hledal nějaké informace o ostrovním provozu a proklikal jsem se až na MYPOWER
Přeji do následujícího roku všem krásné dny bez mráčků, jak na obloze , tak v osobním životě ...
Jura
-
A kedze v tejto teme si vsetci zelae, tak sa pridam aj ja.
Prajem vsetkym vsetko dobre v novom roku. Co najviac slnka a prebitkov, nech vsetky komponenty FVE vydrzia co najviac a hlavne, vsetkym vela, vela stastia a zdravia.
PF2015
Prajem vsetkym vsetko dobre v novom roku. Co najviac slnka a prebitkov, nech vsetky komponenty FVE vydrzia co najviac a hlavne, vsetkym vela, vela stastia a zdravia.
PF2015
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
-
Ahojte,
je to asi 1,5 roka co som zacal hladat moznosti ako vidiet stav mojej pokusnej elektrarne na dialku, kedze ju mam cca 200km daleko . Tak som oslovil Admina ci by neslo nejakym sposobom moje data zobrazit na Mypower-i, samozrejme dohodli sme sa a par dni na to som mal meranie uz online
Velka vdaka Filipovi ze mi umoznil mat pod dohladom aj moju elektraren
Prajem vsetkym hlavne vela dni, neklesajucu kapacitu a hlavne 100% stav
PF 2015
je to asi 1,5 roka co som zacal hladat moznosti ako vidiet stav mojej pokusnej elektrarne na dialku, kedze ju mam cca 200km daleko . Tak som oslovil Admina ci by neslo nejakym sposobom moje data zobrazit na Mypower-i, samozrejme dohodli sme sa a par dni na to som mal meranie uz online
Velka vdaka Filipovi ze mi umoznil mat pod dohladom aj moju elektraren
Prajem vsetkym hlavne vela dni, neklesajucu kapacitu a hlavne 100% stav
PF 2015
-
- Lokalita: poblíž Hodonína
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 7200
- Kapacita baterie [kWh]: 9
Taky vás všechny zdravím a přeji vám hodně zdraví do nového roku 2015 a taky hodně sluneční aktivity. Franta
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.9.2024 11500kWh
k 28.9.2024 11500kWh
-
...niekedy pred tromi rokmi som sa zaregistroval,medzitym zabudol a ked som zacal studovat pred dvomi mesiacmi forum,tak som zistil,ze uz som registrovany
vsetko dobre a malo mrakov v novom roku
vsetko dobre a malo mrakov v novom roku
-
Myslím, že mě sem nasměroval článek na Ekobydleni.eu, ale už si to nepamatuju. No hlavně, že jsem tu a už tady zůstanu.
Měnič Xantrex XW6048; 0,5 baterie Tesla Model 3 (40 kWh)
-
Taky tak.jose píše:Myslím, že mě sem nasměroval článek na Ekobydleni.eu, ale už si to nepamatuju. No hlavně, že jsem tu a už tady zůstanu.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 1883 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od brumlaj
-
- 22 Odpovědi
- 3602 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od SAKO
-
- 6 Odpovědi
- 907 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od PavelR
-
-
Vy kdo máte FVE, jak jste spokojeni, doporučení...
od mood07 » » v Plánované elektrárny
Vy kdo máte FVE, jak jste spokojeni, doporučení...
- 9 Odpovědi
- 689 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Matess
-
-
-
Jak dlouho jste byli nejdéle mimo dosah FVE?
od josse » » v Soběstačnost
Jak dlouho jste byli nejdéle mimo dosah FVE?
- 8 Odpovědi
- 1353 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od JonasPP
-