Zavedení daně z elektřiny pro malé FVE
Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
-
- Lokalita: Šternberk
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 15000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Zavedení daně z elektřiny pro malé FVE
http://energetika.tzb-info.cz/116903-po ... ejme-zmeni
Do nového zákona proniklo zavedení daně z elektřiny pro malé solární elektrárny.
Do nového zákona proniklo zavedení daně z elektřiny pro malé solární elektrárny.
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + 4 x nabíječka 1,2 kW (DELTA) Start: 2012
-
Re: Zavedení daně z elektřiny pro malé FVE
Takže firmy budou na tom lépe a pak chudáci s panelama na střeše, které mají DS jako zálohu, a ještě víkendoví chalupáři. To bude hodně zajímavé, všechny spotřebiče zaplé i když jedem k moři, když už platíme za výkon toho jističe. To už neví co by vymysleli za ho***, ale že tunelujou celou ČR (zvláš tunel blanka) tak s tim by měli něco dělat.
Jen se chci zeptat, když do 10kW výkonu nebudem potřebovat licenci, takže při nějakých přetoků do DS mi nic nehrozí. plánuju sice ostrovní provos s přepínáním na DS, ale něco přes měnič přece neutáhnu, např. pračku, myčku atd., tak by jsem jenom mohl odlehčit DS, že si doma přifázuju malej cca.300-500W měnič a trochu ušetřim, a nemusim řešit přetoky.
Myslím to dobře nebo ty přetoky budou stále hlídány?
Jen se chci zeptat, když do 10kW výkonu nebudem potřebovat licenci, takže při nějakých přetoků do DS mi nic nehrozí. plánuju sice ostrovní provos s přepínáním na DS, ale něco přes měnič přece neutáhnu, např. pračku, myčku atd., tak by jsem jenom mohl odlehčit DS, že si doma přifázuju malej cca.300-500W měnič a trochu ušetřim, a nemusim řešit přetoky.
Myslím to dobře nebo ty přetoky budou stále hlídány?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 53 Odpovědi
- 4188 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Dagus
-
- 13 Odpovědi