MPPT menic BKE a RPi
Automatizace, řízení, měření, logování a programování s využitím platformy Raspberry Pi.
- lwq
- Reputace: 14
- Lokalita: Mělník
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8550
- Kapacita baterie [kWh]: 32
MPPT menic BKE a RPi
Ahoj vsem,
rad bych se zeptal, zda jste uz nekdo resil cteni dat pres I2C z BKE MPPT menice. Vim, ze Rongic to resil, tak snad se ozve.
Komunikace mi bezi, na druhou stranu zadna smysluplna data sem zatim nevycetl - prijde mi to a nebo dokumentace od BKE je zalostna ???
Tedy otazka je prosta - mate nekdo pro inspiraci nejaky kousek kodu (bash/Py/cokoliv), kterym bych mohl zkusit komunikovat s BKE ? Na netu sem nasel prd, lae komunikaci s Arduinem ci teplotnimi a jinymi cidly a tam jsou vypocty navic - zde je jen "spravne" cte ...
Nechce se mi venovat neefektivne cas do neceho co uz mozna nekdo vymyslel, napsal ...
Predem diky moc
rad bych se zeptal, zda jste uz nekdo resil cteni dat pres I2C z BKE MPPT menice. Vim, ze Rongic to resil, tak snad se ozve.
Komunikace mi bezi, na druhou stranu zadna smysluplna data sem zatim nevycetl - prijde mi to a nebo dokumentace od BKE je zalostna ???

Tedy otazka je prosta - mate nekdo pro inspiraci nejaky kousek kodu (bash/Py/cokoliv), kterym bych mohl zkusit komunikovat s BKE ? Na netu sem nasel prd, lae komunikaci s Arduinem ci teplotnimi a jinymi cidly a tam jsou vypocty navic - zde je jen "spravne" cte ...

Nechce se mi venovat neefektivne cas do neceho co uz mozna nekdo vymyslel, napsal ...

Predem diky moc

- lwq
- Reputace: 14
- Lokalita: Mělník
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8550
- Kapacita baterie [kWh]: 32
Re: MPPT menic BKE a RPi
Tak aktualne mam k dispozici Python skript na odecet BKE, pokud by nekdo mel zajem ...
Napisu o tom na svuj blog a hodim sem link, at je to po hromade
Napisu o tom na svuj blog a hodim sem link, at je to po hromade

-
- Reputace: 127
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Re: MPPT menic BKE a RPi
Líbí se mi že jsou české firmy, které jdou vlastní cestou. Ale jsou moc uzavření. Když jsem koumal jaký regulátor pořídit, u BKE mi imponovalo že jsou za kopcem a také že to umí mezi sebou komunikovat a připojit displej. Ovšem poskytují hodně málo informací o možnostech a praktických referencích. Také ceny jsou tabu. Tajnůstkáři mi nikdy moc dobře nepomohly vtom co jsem potřeboval. Což rozhodlo pro Victron.
Jde přes ten RJ45 nastavovat např. nabíjecí napětí, omezení atp? Případně poskytují komunikační protokol k tomu MPPT?
Jde přes ten RJ45 nastavovat např. nabíjecí napětí, omezení atp? Případně poskytují komunikační protokol k tomu MPPT?
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 2383 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od JonasPP
-