Youdova ostrovní laboratoř
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Youdova ostrovní laboratoř
je to ta menší jednotka, takže by to tak mohlo snad i být, ale není potřeba, obvykle to je zapnutý už odpoledne, přímo ze slunka. No a s tím topením to moc nefunguje, leda ze sítě, protože když je potřeba topit, tak už jsou hodně krátký dny, inverze... Ale i tak je to v meziobdobí říjen-listopad a pak na jaře březen-duben nejlevnější topení, hlavně se sazbou na přímotopy. A jak je v předchozím příspěvku napsaný, tak v mrazech už to moc nefunguje. Mě přide nejhorší teplota tak +2°C, to namrzá výparník, klima reverzuje, aby se odmrazila, a při té reverzaci chladí dovnitř, místo topení. Někdy to použiju i v zimě, ale spíš nouzově.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Kodl69: poslu ti troch inspirace, jedna se sice o severske misto instalace, ale borecek je proste borecek .
https://youtu.be/dmckigvz7Hg
https://youtu.be/dmckigvz7Hg
-
tak tos mi nasadil brouka do hlavy. Budu dělat zábradlí na terase z kalenýho skla (amorf. panely) tak možná něco takovýho zkusím stvořit, mohlo by to z podzimu něco dělat...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Si pis, ja mam cernou plechovou strechu ktera je naprd na panely, a jelikoz 70ks(220-250w) uz je i tak dost, tak mi staci pokryt 10m2 polykarbonatem a mam zesilovac jak delanej )). Clovek ty parazitni paprsky musi zkrotit kvuli oteplovani planety
Pokud se necemu venujes 20let tak to musi byt sakra videt
Pokud se necemu venujes 20let tak to musi byt sakra videt
-
- Lokalita: SO, SK
Kde zohnať také betónové kocky pod hranoly, ako má ten chlapík v tom videu ?
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
-
Vážení přátelé vědy, kolegové akademici,
v pátek proběhlo v Youdově ostrovní laboratoři demokratické hlasování na téma "dokoupení další sady fotovoltaických panelů" za účelem rozšíření projektu s pracovním názvem Temelín.
Jelikož první kolo hlasování nedopadlo úplně dobře, musel jsem všechny přítomné vědecké pracovníky upozornit, že nedostatečná podpora projektu Temelín z jejich strany, by mohla mít za následek rozpočtové škrty v projektech Dior a MasterCard. Vedoucí oddělení přípravy stravy uvedla, že v takovém případě dojde k okamžitému snížení objemu člověko-hodin, které nyní věnuje výzkumu s pracovním názvem Rozmnožování Homo sapiens. To byla rána pod pás.
Naštěstí, posledně jmenovaný výzkum se mi povedlo již před časem úspěšně rozložit mezi více pracovišť. Druhé kolo hlasování tedy dopadlo výborně a rozšíření projektu Temelín dostalo zelenou.
Překlad pro kolegy laiky: objednal jsem další panely.
Youda
v pátek proběhlo v Youdově ostrovní laboratoři demokratické hlasování na téma "dokoupení další sady fotovoltaických panelů" za účelem rozšíření projektu s pracovním názvem Temelín.
Jelikož první kolo hlasování nedopadlo úplně dobře, musel jsem všechny přítomné vědecké pracovníky upozornit, že nedostatečná podpora projektu Temelín z jejich strany, by mohla mít za následek rozpočtové škrty v projektech Dior a MasterCard. Vedoucí oddělení přípravy stravy uvedla, že v takovém případě dojde k okamžitému snížení objemu člověko-hodin, které nyní věnuje výzkumu s pracovním názvem Rozmnožování Homo sapiens. To byla rána pod pás.
Naštěstí, posledně jmenovaný výzkum se mi povedlo již před časem úspěšně rozložit mezi více pracovišť. Druhé kolo hlasování tedy dopadlo výborně a rozšíření projektu Temelín dostalo zelenou.
Překlad pro kolegy laiky: objednal jsem další panely.
Youda
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
Tento příspěvek mě rozesmál,odpověd,která mě ihned napadla je bohužel nepublikovatelná,tak alespon přeji rychlé dodání a hodně sluníčka....
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
Betonove kocky se daji v pohode odlit doma
-
Nepublikovatelné odpovědi příjmám do SZ, třeba se budou v budoucnu hoditjahodovák píše:Tento příspěvek mě rozesmál,odpověd,která mě ihned napadla je bohužel nepublikovatelná,tak alespon přeji rychlé dodání a hodně sluníčka....
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
Youdo mám pro Tebe za Tvou obvyklou cenu pěkný stylový doplněk do Tvého Temelína Origo Temelínskej hasičák .
Pošli mi adresu v SZ .
Elektronům zdar
Youdo mám pro Tebe za Tvou obvyklou cenu pěkný stylový doplněk do Tvého Temelína Origo Temelínskej hasičák .
Pošli mi adresu v SZ .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Teda Abramsi, tohle mi po ranu nedelej. Kouknul jsem na forum jeste z postele, a jak tak ctu mobil a mam otevreny jen jedno oko, tak se mi to oko vykulilo a zaseklo! Ted mam jedno oko vykuleny a druhy zakuleny
Dekuji moc!!!
Dekuji moc!!!
-
- Lokalita: Hlučín
Chválím tvrdý postup vedoucího laboratoře na svůj pracovní tým,pokud by vzdor vedoucí oddělení přípravy stravy trval nevhodnou dobu,mohu doporučit osvědčenou metodu japonských kolegů :"Hoňčulusam",která v případě neverbálního kontaktu s danou osobou ,minimálně řádně hne správným směrem.
A hlavně nějak dostaň panely na J fasádu pod sklonem,pokud tam nemáš stín a ty na V/Z na fasádu,ale s tím napětím co potřebuješ to bude těžké.
Ještě k tomu využití panelů jako krytí trombeho stěny.To mě příjde kontraproduktivní,musí být stále zajištěno odsávání,jelikoš tam bude skoro vždy tepleji,než by pod ně foukal přirozeně vzduch.A dokáže člověk využít tolik tepla celoročně a hlavně v létě,kdy už tak potřebujeme panely chladit,ani né tak kvůli výkonu,ale mechanického napětí roztažností?
A hlavně nějak dostaň panely na J fasádu pod sklonem,pokud tam nemáš stín a ty na V/Z na fasádu,ale s tím napětím co potřebuješ to bude těžké.
Ještě k tomu využití panelů jako krytí trombeho stěny.To mě příjde kontraproduktivní,musí být stále zajištěno odsávání,jelikoš tam bude skoro vždy tepleji,než by pod ně foukal přirozeně vzduch.A dokáže člověk využít tolik tepla celoročně a hlavně v létě,kdy už tak potřebujeme panely chladit,ani né tak kvůli výkonu,ale mechanického napětí roztažností?
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
Zdravím ,
zítra odešlu a poštovný cca 200kaček pošli Adminovi ať to poznáš i z druhý strany .
Přeji Ti ať na něj jen sedá letitý prach .
Elektronům zdar
zítra odešlu a poštovný cca 200kaček pošli Adminovi ať to poznáš i z druhý strany .
Přeji Ti ať na něj jen sedá letitý prach .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
nemáš ještě jeden?
-
Při koukání co vyjde hasičák, jelikož doma mám také pouze jeden 6kg, tak jsem narazil na dobrej, sice dražší typ, ale jako předvoj v případě problému: https://www.google.cz/search?q=elide+fi ... 60&bih=559
Doufám nebude bráno jako reklama, ale typ
-
Ano, taky o něm uvažuju. Myslím že už ho tady někdo prezentoval. Hlavní výhoda je, že nepotřebuje obsluhu.NOPARasito píše:Při koukání co vyjde hasičák, jelikož doma mám také pouze jeden 6kg, tak jsem narazil na dobrej, sice dražší typ, ale jako předvoj v případě problému: https://www.google.cz/search?q=elide+fi ... 60&bih=559
9000Wp, 48v, 2x Pip-5048 MK paralelně, Li-ion 470Ah, ICC monitoring, GreenBonO vytěžovač
https://pvoutput.org/list.jsp?userid=50768
https://pvoutput.org/list.jsp?userid=50768
-
- Lokalita: Praha 6
Konkrétní odkaz mi přijde lepší: https://www.stavbaeu.cz/hutermann-elide ... 069-196543
Nemám rád tenhle stát.
-
Jasny ze na ceskem e-shopu je to lepsi, ale nikomu nechci delat reklamu, v zarodku problemu by to diky automatice mohlo pomoci
-
Zdravím ,
velká kulová puma (obr petarda dělajíc supr efekty) naplněná hasícím práškem vybavená bleskovou zápalnicí jíž je dokola omotaná . Docela jednoduchý a ve videiích na trubce efektně funkčtní , teda v dřevěný boudě rozjetej táboráček nebo v autě . Pro použití na elektroinstalaci moc nevím přecejen se jedná o jinou kategorii požářiště . Hořící rozvaděč v důsledku bouřících elektrických výbojů nebo dokonce vznícených baterií by asi moc nepomohl . Elektřinu je nutné utnout aby bylo možné hasit to co zapálila . Baterie , konkrétně Lithiové obsahují vše potřebné k hoření v sobě - nepotřebují okolní kyslík . Baterie lze uklidnit jedině schlazením , což suchý prášek nesvede . Nejen proto sháním Halonové hasičáky . Co nepoškodí oheň , to poškodí prášek .
Kodl69 - nemám ještě jeden .
Elektronům zdar
velká kulová puma (obr petarda dělajíc supr efekty) naplněná hasícím práškem vybavená bleskovou zápalnicí jíž je dokola omotaná . Docela jednoduchý a ve videiích na trubce efektně funkčtní , teda v dřevěný boudě rozjetej táboráček nebo v autě . Pro použití na elektroinstalaci moc nevím přecejen se jedná o jinou kategorii požářiště . Hořící rozvaděč v důsledku bouřících elektrických výbojů nebo dokonce vznícených baterií by asi moc nepomohl . Elektřinu je nutné utnout aby bylo možné hasit to co zapálila . Baterie , konkrétně Lithiové obsahují vše potřebné k hoření v sobě - nepotřebují okolní kyslík . Baterie lze uklidnit jedině schlazením , což suchý prášek nesvede . Nejen proto sháním Halonové hasičáky . Co nepoškodí oheň , to poškodí prášek .
Kodl69 - nemám ještě jeden .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Já mám doma jeden CO2, jeden prášek - u garáže, tak kdyby to laplo, tak už je to stejně jedno, asi by to ani ten prášek nedal, a halonovej mi chybí do sbírky, akorát při setkání náplně se žhavými hmotami vznikají jedovatý zplodiny...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 95 Odpovědi
- 9704 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jan Novák
-
- 0 Odpovědi