Solární pálenice
Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
-
Solární pálenice
tak mě napadlo , má tady někdo solární pálenici ?
Admin edit: téma odděleno od tématu Youdova ostrovní laboratoř
Admin edit: téma odděleno od tématu Youdova ostrovní laboratoř
-
Re: Solární pálenice
Pálí se přes kotel s dřevem aspoň nějakou tu tradicí by bylo dobré udrzet
-
Inu pálenice:
Vzhledem k aktuální legislativě (možná jsou úřady na Moravě tolerantnější) se v Čechách doma páli spíše v noci. To poněkud komplikuje solárni provoz.
Navíc, bohužel jsme na tuto činnost z lenivosti většinou rezignovali a vozíme ovoce do oficiálních pálenic kde se pálí na plynu.
Vzhledem k aktuální legislativě (možná jsou úřady na Moravě tolerantnější) se v Čechách doma páli spíše v noci. To poněkud komplikuje solárni provoz.
Navíc, bohužel jsme na tuto činnost z lenivosti většinou rezignovali a vozíme ovoce do oficiálních pálenic kde se pálí na plynu.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
Problém je doba moderní s to je policejní vrtulník a termokamera stačí v létě proletět.nad dědinou a podívat se kdo topí a máš to sesbírané na to tata
-
Tak ono se většinou pálí v zimě. No dobře, od podzimu do brzkého jara.diablo007 píše:Problém je doba moderní s to je policejní vrtulník a termokamera stačí v létě proletět.nad dědinou a podívat se kdo topí a máš to sesbírané na to tata
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
Ono asi záleží jak které ovoce
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
a proč bys v létě topil, když máš přebytky z FVE...
to Ota: v okolí mám pěstitelskou pálenici, kde se topí dřevem.
to Ota: v okolí mám pěstitelskou pálenici, kde se topí dřevem.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Já měl solární pivo Pálenky se bojím.
Ale teď je pivovar rozebranej a solar vlastně taky
Ale teď je pivovar rozebranej a solar vlastně taky
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
Ono by to nebylo až zas tak jednoduché,pokud bys chtěl palenici tak na jednu štamprdličku tak by to šlo,pokud ale něco s větším výkonem tak bys asi neuspěl,takovej kotel bere kolem 12 kilovat,nedovedu si představit to pole které by to bez výpadků ustálo...
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 13
Z dobrého kvasu je výtěžnost destilátu mezi 8 - 20 % podle cukernatosti (a ta závisí na spoustě dalších věcí, od konkrétního materiálu, množství přidaného cukru, druhu použitých kvasnic apod). Z 50 litrů se celkem v pohodě pět litrů finálního 53% destilátu získat dá a k tomu stačí větší hrnec (samozřejmě hermeticky utěsněný a k tomu pár dalších triviálních propriet), na který zase postačí přibližně 2 - 3 kW výkonu. A čím pomaleji se to bude zahřívat, tím lépe z chuťového hlediska... Není zásadní problém udělat malou pálenici dokonce ani ze zavařovacího hrnce z Lidlu.jahodovák píše:Ono by to nebylo až zas tak jednoduché,pokud bys chtěl palenici tak na jednu štamprdličku tak by to šlo,pokud ale něco s větším výkonem tak bys asi neuspěl,takovej kotel bere kolem 12 kilovat,nedovedu si představit to pole které by to bez výpadků ustálo...
-
To sice máš pravdu ale přídavkem cukru si to akorát zkazíš,přidání cukru způsobuje bolesti hlavy a to i u vína,takže až po napití nebudeš mít jen žížen ale i jiné projevy víš čím je to způsobeno,pokud máš jen jeden strom tak je to reálné,pokud máš ale 50 stromů tak je situace jiná.Byl rok,co jsem vylisoval 2000 litrů moštu a zbytek jablek jsem navozil do lesa..unicast píše:Z dobrého kvasu je výtěžnost destilátu mezi 8 - 20 % podle cukernatosti (a ta závisí na spoustě dalších věcí, od konkrétního materiálu, množství přidaného cukru, druhu použitých kvasnic apod). Z 50 litrů se celkem v pohodě pět litrů finálního 53% destilátu získat dá a k tomu stačí větší hrnec (samozřejmě hermeticky utěsněný a k tomu pár dalších triviálních propriet), na který zase postačí přibližně 2 - 3 kW výkonu. A čím pomaleji se to bude zahřívat, tím lépe z chuťového hlediska... Není zásadní problém udělat malou pálenici dokonce ani ze zavařovacího hrnce z Lidlu.jahodovák píše:Ono by to nebylo až zas tak jednoduché,pokud bys chtěl palenici tak na jednu štamprdličku tak by to šlo,pokud ale něco s větším výkonem tak bys asi neuspěl,takovej kotel bere kolem 12 kilovat,nedovedu si představit to pole které by to bez výpadků ustálo...
7,5kWp-
-
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 13
Problém s bolestí hlavy je způsoben zejména tím, kolik se toho vypije Druhým důvodem pak je snaha mít toho co nejvíc, z toho vyplývající pozdější odstavení a tedy dokap (čili vyšší alkoholy) v destilátu a to člověk v komerční pálenici nemá šanci ovlivnit. Co se týče cukru, jeden se nesmí inspirovat onou památnou větou z Čonkina "pamatuj Váňo, recept je prostý: na kilo hoven kilo cukru", ale jsem toho názoru, že kilo až dvě na metrák fakt nic nezkazí.jahodovák píše: To sice máš pravdu ale přídavkem cukru si to akorát zkazíš,přidání cukru způsobuje bolesti hlavy a to i u vína,takže až po napití nebudeš mít jen žížen ale i jiné projevy víš čím je to způsobeno,pokud máš jen jeden strom tak je to reálné,pokud máš ale 50 stromů tak je situace jiná.Byl rok,co jsem vylisoval 2000 litrů moštu a zbytek jablek jsem navozil do lesa..
Jinak souhlasím, že prohánět 2000 litrů kvasu padesátilitrovou (nebo třeba devadesátilitrovou, to už je jedno) kolonou je na palici.
-
A ja si furt rikal: "Proc se ti kanci letos furt valeji v prikopu a slintaji?" Ted uz to vim - tys je tema jablkama normalne ozral!jahodovák píše:Byl rok,co jsem vylisoval 2000 litrů moštu a zbytek jablek jsem navozil do lesa..
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
kdyby jen to,oni se mě potom dobrovolně stěhují do mrazáku,ještě tam asi tak půlku mám...
7,5kWp-
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11 Odpovědi
- 847 Zobrazení
-