HFVE - plánovaná výstavba 8-10 kWh
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Re: HFVE - plánovaná výstavba 8-10 kWh
Protože na SolaXu mají mnohem více marže.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
Cau Rouchi, jak makaj 370W halfcuty? A dost je zajem o vykon pri "zatazeno" resp. rozptylene svetlo???
Dik za info
Dik za info
-
Ahoj, tak zrovna vcera odpoledne bylo fakt hnusně a pod mrakem a davalo to mezi 700 az 1500W. Viz prilozeny graf. Včera jsem vyrobil cca 21kWh s instalovaným výkonem 9,99kWp ale myslím ze chvili nebylo kam dodavat (nebyla spotřeba a baterie byla na 98%) takže by to mozna vyrobilo o neco víc... Ale dopoledne sluníčko nejakou dobu bylo....NOPARasito píše:Cau Rouchi, jak makaj 370W halfcuty? A dost je zajem o vykon pri "zatazeno" resp. rozptylene svetlo???
Dik za info
Zatím jedu v ostrovním provozu (nemam ještě všechny komponenty pro paralelní pripojeni, takže naostro ve finalnim provozu bych to videl tak za jeden az dva měsíce...
Vzhledem k tomu, ze mam ale 16,8kwh baterku a je leto tak v pohodě utahnu jednu kuchyň, dve pračky a dve sušičky... Když byl elektrický prostor a slunicko, tak jsem dobijel i sveho Leafa.... (Teď stal pořád nabitej)
Každopádně musím potvrdit ze je trochu problém omezení fázi na 3,3kW na fázi i kdyz to mam dost dobře rozděleno, tak se to ženským při dobíjení auta podařilo kuchyní a pranim vyhodit... Stejne tak jedna fáze neutahne nabíjení auta a zapnutí stavebního vysavače....
Ani jedna úplně prazdna fáze nerozbehne můj dvoupistovy kompresor -ten budu muset napojit primo na DS....
Vzhledem k tomu že zatím nemam k měniči vubec pripojenou DS, tak nemůžu dat zpětnou vazbu jak se to chová, kdyz je připojená DS.. a takovéhle chování dělá měnič v čistě ostrovnim režimu.
Jak budu vědět víc, tak dám informace navic...
Ken jeste nevím, jestli měnič umí na AC in (ongridove části) napájet z baterek spotřebiče, které by kvůli nedostatku výkonu z panelů jeli už ze sítě.... (Ale myslím ze to nepůjde a na co nebudou stačit panely to pojede uz jenom ze sítě což je při nějakých markách atd docela naprd.....
-
Ahoj, koukam, ze podle posledních příspěvků se již elektrýrna realizuje a začíná makat. Prosím tedy o shrnutí finální konfigurace a nákladů, ať si to člověk může dát do kontextu s předchozí diskuzí. Případně pak přidat další první dojmy. Díky.
"... se to ženským při dobíjení auta podařilo kuchyní a pranim vyhodit..." znamená v praxi co přesně? Počítám, že to máte zapojeno na back-up výstup měniče, jak se měnič chová při přetížení?
Jinak, po připojení k DS se u hybrdního střídače (spotřebiče připojené na on-grid straně / mimo měnič) dodávané proudy sčítají. Tedy (papírově) 16.5A dá měnič, 25A dá DS, pak už by se vám vyhazování stávat nemělo (tak často ). Měnič podle měřáku na vstupu z DS pozná, že je v domě spotřeba a pustí energii z baterek i do "on-gridové části".
"... se to ženským při dobíjení auta podařilo kuchyní a pranim vyhodit..." znamená v praxi co přesně? Počítám, že to máte zapojeno na back-up výstup měniče, jak se měnič chová při přetížení?
Jinak, po připojení k DS se u hybrdního střídače (spotřebiče připojené na on-grid straně / mimo měnič) dodávané proudy sčítají. Tedy (papírově) 16.5A dá měnič, 25A dá DS, pak už by se vám vyhazování stávat nemělo (tak často ). Měnič podle měřáku na vstupu z DS pozná, že je v domě spotřeba a pustí energii z baterek i do "on-gridové části".
-
Ahoj, elektrárna zatím maká, zapojená jenom jako ostrovní, takže ano všechno co jsem chtěl zatěžovat, tak jsem musel mít napojené na backup části...
už jsem i jeden den testoval reálné zapojení i s ongridovou částí, kdy mi goodwečko i při nastavení na 0 přetoky, měřilo na cívkách přetoky do sítě, i ve stovkách W (při velkých výkyvech např při sepnutí/ vypnutí tepelného čerpadla...) naměřilo mi to přetok 0,1kWh, tak doufam, že z toho nebudu mít nějaký popotahovačky s čezem..
Každopádně bych měl tento týden dotáhnout revizáka k revizi a hned jak jí budu mít v ruce, tak posílám žádost o paralelní připojení a jel bych pěkně legalně komplětně propojený....
jinak mi příjde že pěkná kokotina jak je to dvojité jistění přes stykač (musíte mít na přípojce hlídací napětové relé a v případě poruchy na některé z fází se musí celá vaše domácnost odpojit od sítě) a zároven na ongrid části musí být vybaven stykač, který přes ovládání HDO vypne ongrid část měniče....
už jsem i jeden den testoval reálné zapojení i s ongridovou částí, kdy mi goodwečko i při nastavení na 0 přetoky, měřilo na cívkách přetoky do sítě, i ve stovkách W (při velkých výkyvech např při sepnutí/ vypnutí tepelného čerpadla...) naměřilo mi to přetok 0,1kWh, tak doufam, že z toho nebudu mít nějaký popotahovačky s čezem..
Každopádně bych měl tento týden dotáhnout revizáka k revizi a hned jak jí budu mít v ruce, tak posílám žádost o paralelní připojení a jel bych pěkně legalně komplětně propojený....
jinak mi příjde že pěkná kokotina jak je to dvojité jistění přes stykač (musíte mít na přípojce hlídací napětové relé a v případě poruchy na některé z fází se musí celá vaše domácnost odpojit od sítě) a zároven na ongrid části musí být vybaven stykač, který přes ovládání HDO vypne ongrid část měniče....
-
Viem o týchto vychytávkach ako stykačoch a odpojovačoch, ale čo mám informácie, tak by to mal montovať Distributor (elektrárne) a nie investor. Nikomu, čo má FVE legálnu prípadne s dotáciou v mojom okolí také niečo nedávali a nechali to tak, len vymenili elektromer a odišli.
-
CĚZ Východní čechy - relé, stykač, ovládání přes HDO, vše na straně investora. Technik dal jen 4Q elektroměr a zkontroloval právě funkci stykače přes HDO. Ostatně již to musí být v PD, která se posílá na distribuci v rámci kolečka před připojením. Je to povinnost myslím od 11/2019. Vím moc dobře, musel jsem dodělávat...
-
Žádné napěťové ani frekvenční relé se nemusí používat pokud to integrované ve střídači splňuje PPDS přílohu č.4. Navíc v případě že tam někdo tyto relé navíc doplní, tak hrozí že se přes ně nepřenesou funkce pro odporu distribuční sítě, např. LVRT, HVRT, P(u), P(f) a elektrárna se bude zbytečně vypínat i když nemusí. Měniče goodwe my měli PPDS splňovat, nic dalšího není potřeba instalovat.rouchi píše:jinak mi příjde že pěkná kokotina jak je to dvojité jistění přes stykač (musíte mít na přípojce hlídací napětové relé a v případě poruchy na některé z fází se musí celá vaše domácnost odpojit od sítě) a zároven na ongrid části musí být vybaven stykač, který přes ovládání HDO vypne ongrid část měniče....
Dálkové ovládání pomocí HDO lze realizovat několika způsoby:
1. výrobna omezí dodávku do distribuční sítě na 0% a přitom bude stále pokrývat spotřebu odběrného místa dvěma způsoby:
a) regulací výkonu dle aktuální spotřeby
b) začne přebytečný výkon mařit
-výsledný energetický tok přes předávací místo s distributorem bude kolem 0W záleží na regulaci
2. výrobna odpojí vazební spínač a přejde do ostrovního provozu i se spotřebou
-výsledný energetický tok přes předávací místo s distributorem bude 0W
3. výrobna se vypne a spotřeba není pokrytá. Zákazník nakupuje energii z distribuční sítě.
-výsledný energetický tok přes předávací místo s distributorem bude v odběru >0W.
U goodwe se HDO připojuje na svorky střídače https://www.solidpower.cz/vypinani-hdo- ... modul-m79/
V případě odeznění požadavku na snížení výkonu pomocí HDO je možné okamžitě přejít na plný výkon bez prodlevy a pozvolného nárůstu výkonu.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 23 Odpovědi
- 1158 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od kuli
-
-