Elektricka / hybridni auta

Elektromobily, hybridy, elektrokola, elektroskůtry, řešení pro karavany, obytné přívěsy, maringotky, obytné automobily, mobilní domy.
Franta2776
Reputace: 250

Re: Elektricka / hybridni auta

Nový příspěvek od Franta2776 »

18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Mogul
Reputace: 12
Lokalita: Litoměřice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 11kWp
Kapacita baterie [kWh]: 48kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Mogul »

U Staňka se povedlo každé auto, které měl tu "čest" recenzovat...
U něj nejde o auto samotné - jakékoli, ale hlavně o sdělení, že elektro je správné a to jediné, které v budoucnu dává smysl.
Jeho videa jsou jak přes kopírák. Všechno je super, extrémně optimistické a žádný nedostatek nestojí za řeč a není důležitý, protože je to elektro...
Franta2776
Reputace: 250

Nový příspěvek od Franta2776 »

Tobě se Elroq nelíbí??
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Mogul
Reputace: 12
Lokalita: Litoměřice
Výkon panelů [Wp]: 11kWp
Kapacita baterie [kWh]: 48kWh

Nový příspěvek od Mogul »

Zatím jsem si na to auto nějaký vyhraněný názor neudělal. Předešlým příspěvkem jsem ovšem neříkal, že to auto je špatné. Spíše si počkám na více recenzí a hlavně od někoho jiného. Výhrady vůči Staňkovým videím jsem už zmiňoval.
Chvilková projížďka navoněným autem ve mne sice ukáže pár vlastností auta, ale spousty těch "skrytých", zjistitelných až po nějaké době, to se člověk dozví až časem od jiných. Nebo až když si to sám koupí a pak musí omlouvat/bagatelizovat vše, co se nepovedlo.
Každý recenzent utrousí nějaké to negativum nebo nedostatek, aby to nebylo zase tak moc pozitivní. A když se zadaří, tak každý i něco jiného, ale ne zase tolik aby nepohanili něco, co si buď koupily, nebo je to pro ně pěnězovod, který by si tím mohli utnout.

Jednoduše si počkám a čas ukáže.

Pokud jde o vzhled. Jsou i hezčí auta.
Matess
Reputace: 182
Lokalita: Šumperk

Nový příspěvek od Matess »

Mogul píše: ned led 26, 2025 8:00 pm
U Staňka se povedlo každé auto, které měl tu "čest" recenzovat...
U něj nejde o auto samotné - jakékoli, ale hlavně o sdělení, že elektro je správné a to jediné, které v budoucnu dává smysl.
Jeho videa jsou jak přes kopírák. Všechno je super, extrémně optimistické a žádný nedostatek nestojí za řeč a není důležitý, protože je to elektro...
no jo! proto mi ten člověk nesedí... ty jsi na to přišel. Já jsem obrovský fanda elektra, ale jeho recenze prostě nemohu přijmout a to bude ten důvod.
eman
Reputace: 190
Lokalita: Praha

Nový příspěvek od eman »

Mogul píše: ned led 26, 2025 8:31 pm
Zatím jsem si na to auto nějaký vyhraněný názor neudělal. Předešlým příspěvkem jsem ovšem neříkal, že to auto je špatné. Spíše si počkám na více recenzí a hlavně od někoho jiného. Výhrady vůči Staňkovým videím jsem už zmiňoval.
Chvilková projížďka navoněným autem ve mne sice ukáže pár vlastností auta, ale spousty těch "skrytých", zjistitelných až po nějaké době, to se člověk dozví až časem od jiných. Nebo až když si to sám koupí a pak musí omlouvat/bagatelizovat vše, co se nepovedlo.
Každý recenzent utrousí nějaké to negativum nebo nedostatek, aby to nebylo zase tak moc pozitivní. A když se zadaří, tak každý i něco jiného, ale ne zase tolik aby nepohanili něco, co si buď koupily, nebo je to pro ně pěnězovod, který by si tím mohli utnout.

Jednoduše si počkám a čas ukáže.

Pokud jde o vzhled. Jsou i hezčí auta.
Ty nevíš, že elektro se neopotřebovává, neporouchává a díly, které nejsou potřeba, jsou naněj za hubičku..? :D
Jinak jsi pěkně shrnul ten fanatický přístup, jako v tom videu co jsem tu nedávno linkoval. "Mám auto, které má vlastnosti co se mi nelíbí, interiér se mi nelíbí, ale je to Tesla, takže se s tím naučím žít. Snad má stejný přístup i k manželce... :D
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek