Bel a napětí panelů
Ohřev TUV, aku nádrže, boilery, ohřívače vody, vytápění, klimatizace
-
- Lokalita: Jeseník
Bel a napětí panelů
Dobrý den,
plánuji rozjet malou výrobu s bel regulátorem pro bojler. Sehnal sem zánovní panely Canadian Solar 450 Wp CS6L-450MS SILVER. Podle datasheetu mají Voc 41V a Vmp 34,4V a Imp 13.1A. Problém je že jsem jich sehnal jen 5ks. Čili zapojené v sérii se dostanu na Vmp 172V. Otázka je, jestli nějaký výkon bel protlačí do topného tělesa 230V10A i když mám celkem nízké napětí sestavy. Popř kdybych dokoupil ještě jeden panel a dostal se na 206V, jestli by to nebylo pořád málo. Více na střechu nedostanu. Nemáte někdo zkušenost s výrobou patrony na zakázku? Na kolik odhadem vyjde patrona ideálně tedy 160V13A s termostatem?
Moc děkuji za odpovědi. Robert.
plánuji rozjet malou výrobu s bel regulátorem pro bojler. Sehnal sem zánovní panely Canadian Solar 450 Wp CS6L-450MS SILVER. Podle datasheetu mají Voc 41V a Vmp 34,4V a Imp 13.1A. Problém je že jsem jich sehnal jen 5ks. Čili zapojené v sérii se dostanu na Vmp 172V. Otázka je, jestli nějaký výkon bel protlačí do topného tělesa 230V10A i když mám celkem nízké napětí sestavy. Popř kdybych dokoupil ještě jeden panel a dostal se na 206V, jestli by to nebylo pořád málo. Více na střechu nedostanu. Nemáte někdo zkušenost s výrobou patrony na zakázku? Na kolik odhadem vyjde patrona ideálně tedy 160V13A s termostatem?
Moc děkuji za odpovědi. Robert.
-
- Lokalita: SO, SK
Re: Bel a napětí panelů
Tie panely daju 450 x 5 len na par minut, potom to bude 60 - 85 % STC podla teploty
a zataze a spiny a vetra.
Ak mi staci 1250 W, tak netreba nic menit, nadeta robi spiraly,
ale viac ako 1800 W dlhsiu dobu tie panely nedaju + straty
na vedeni a isteni.
a zataze a spiny a vetra.
Ak mi staci 1250 W, tak netreba nic menit, nadeta robi spiraly,
ale viac ako 1800 W dlhsiu dobu tie panely nedaju + straty
na vedeni a isteni.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
-
Výkon tělesa při Vmp=172V bude cca.1200W, při Vmp=206V to bude cca. 1800W...samozřejmě to pojede mimo optimální pracovní bod a jak bude zamračeno, tak to bude ještě horší.
Lepší varianta je těleso na zakázku, stačí si vybrat vhodné těleso, popřípadě si nechat na zakázku vyrobit:
https://nadeta.cz/Nahradni-dily/Dily-na ... g131504699
Lepší varianta je těleso na zakázku, stačí si vybrat vhodné těleso, popřípadě si nechat na zakázku vyrobit:
https://nadeta.cz/Nahradni-dily/Dily-na ... g131504699
-
Ahoj. Moc dekuji za Vase odpovědi. Ja se ptal hlavně proto, že ve všech návodech k belu i sitonu píšou že je nutné sladit napětí sestavy i spirály. Takže teoreticky stačí sladit výkon. Myslíte, že kdybych teda koupil 1,5kW spirálu, ze bych spíše dosáhl optimálního bodu vykonu? Samozřejmě mi jde o maximalizaci užitku a efektivity. Druhy spotřebič na belu bude asi přímotop do chodby, tam asi zvolit podobny vykon jako spiraly že? Ještě jednou moc díky.
-
- Lokalita: Dobrovicko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Je to obráceně, je lepší použít výkonnější spirálu. Ostatně viz přiložená tabulka, ty vzorce nejsou složité.FVERob píše:Myslíte, že kdybych teda koupil 1,5kW spirálu, ze bych spíše dosáhl optimálního bodu vykonu?
-
Ahoj. Díky za tyto informace. Je to přesně co jsem potřeboval. Moc díky.
-
nevim jsk jsi pokrocil s topnou spiralou.Vsichni ti doporucuji objednat vyrobu na Nadete.Loni v prosinci jsem to resil.Nadeta zdlouhavy postup pri zdeleni ceny a ve vysledku mluvim o cenach prosinec 22 o hodne drahzsi z dlouhou dobou. Zadej si Synek topna telesa . Pan rychle nacenil a kdyz jsem se rozhodl pro jeho firmu tak paradox v sobotu rano jsem mu odeslal objednavku a v 11 hod mi poslal fotky o provedeni dila a ceka na paltbu a v pondeli odesilal .Byl levnejsi jak cela Nadeta
-
Ahojte,
přihodím to ke svému tématu. Není tady někdo z okolí Olomouce kdo by se mi mrknul na bel? (samozřejmě za úplatu) Právě sem ho dostavil a asi to na mě bylo moc velké sousto. Regulátor se rozjede, ale očividně nedělá co má. Předem díky pokud se někdo ozve.
přihodím to ke svému tématu. Není tady někdo z okolí Olomouce kdo by se mi mrknul na bel? (samozřejmě za úplatu) Právě sem ho dostavil a asi to na mě bylo moc velké sousto. Regulátor se rozjede, ale očividně nedělá co má. Předem díky pokud se někdo ozve.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11 Odpovědi
- 1268 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od freeda
-
- 5 Odpovědi