Prosba o radu
LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
-
- Lokalita: Bruntálsko
- Systémové napětí: 12V
- Výkon panelů [Wp]: 180Wp
- Kapacita baterie [kWh]: 2,4
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Prosba o radu
Ahoj, plánuji zakoupit na chatku 200Wp panel, 12V baterii (ThunderSky Winston TSWB-LP12V90AH) a regulátor Victron Energy, myslíte že je to dobrá volba pro občasné víkendové svícení LED žárovkami a LED TV ?
Všiml jsem si, že 12V aku LiFeYPO4 neobsahuje BMS, uhlídá to ten regulátor ?
Veškeré elektro vč. baterie by bylo umístěno ve sklepě (12m2), který ale není větraný a teplota je stabilních +10st.
Jde mi hlavně o bezpečnost umístění, vzhledem ke včerejší nehodě FV jsem docela vylekanej, tak jsem si řekl, že se raději zeptám...
Všiml jsem si, že 12V aku LiFeYPO4 neobsahuje BMS, uhlídá to ten regulátor ?
Veškeré elektro vč. baterie by bylo umístěno ve sklepě (12m2), který ale není větraný a teplota je stabilních +10st.
Jde mi hlavně o bezpečnost umístění, vzhledem ke včerejší nehodě FV jsem docela vylekanej, tak jsem si řekl, že se raději zeptám...
MPPT Victron Energy 100/20, Victron Energy Phoenix 500VA, LiFePo4 12V/200A, RPi Venus OS
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Prosba o radu
Ber od victronu mppt regulátory pak tě nemusí napětí panelu zajímat (pouze co snese ten mppt).
Baterku určitě s BMS.
Taky zauvažovat co na to chceš napojit aby ta baterka vydržela aspoň den, zda k tomu taky nebudeš připojovat nějaký 230V měnič a zda budeš používat 12V nebo 24V na ta napětí jsou různé zařízení.....
Jinak regulátor se stará o nabíjení a nehlídá stav baterky, o hlídání se stará BMS.
Baterku určitě s BMS.
Taky zauvažovat co na to chceš napojit aby ta baterka vydržela aspoň den, zda k tomu taky nebudeš připojovat nějaký 230V měnič a zda budeš používat 12V nebo 24V na ta napětí jsou různé zařízení.....
Jinak regulátor se stará o nabíjení a nehlídá stav baterky, o hlídání se stará BMS.
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 1170 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Neo
-